AmRoZ napisał(a):ja już w swojego wpakowałem ok 7tys na praktycznie pierdoły
Zabiłeś marzenia...

Czyli powiedzmy ile trzeba przeznaczyć na xeda, żeby był git ?
www.mazdaspeed.pl
radar88 napisał(a):Fedu chodziło mnie o wypowiedź wyżej niż Twoja
Twoja wypowiedź jest realna i faktycznaWięc się nie urażaj
Tak samo wypowiadasz się o 15L i to jest prawda więc kolega wujekkuna oznajmia że jego X6 przy prędkości ponad 200km/h spala 13,5 LPGwięc nasze Xedosy są niestety z innej fabryki skoro potrafią połknąć powyżej tej sumy i to PB
![]()
Co do szukania Xedosa,Andrzej pisze bardzo mądrze nie ma co się śpieszyć,kupić szybko nie oznacza dobrze,pewnie że zdarza się że kupisz auto za 2kzł i będziesz jeździć nawet 5Lat lecz to się rzadko spotyka.Zależne też jest jaką kwotę chcesz przeznaczyć na auto,jeżeli cena będzie dochodzić do 6kzł możesz się liczyć że coś będzie do wymiany.
Jak to po zakupie polecam wymianę oleju oraz rozrządu chyba,że będzie to udokumentowane że nie dawno był wymieniony
Co do utrzymania X6...zależy jak leży.Jeden jest zadbany i robiony-koszty znikomy-drugi będzie ładnie wyglądał lecz...trza łożyć,ogólnie według mnie X6 bardzo kosztownym autem nie jest,jeżeli tylko części będą wymieniane na czas i płyny to nie powinien sprawiać problemów
OT Andrzeju próbowałem wyciąć Ci ten kawałek filmu lecz nie dało rady jeżeli chcesz to wyślę Ci cały film na CD
Ok, spisalem sie juz xD
Pozdrawiam
wujekkuna napisał(a):Ale nie powiedzialem ze wyjezdzilem do konca te 3 baki na 600km hehe![]()
Spoko, obliczylem dokladnie![]()
radar88 napisał(a):Więc 600km i 3 tankowania = 93L LPG co daje sumę 15,5L LPG /100 KM a nie 13,5
i po przeczytaniu Jego wypowiedzi śmiem twierdzić, że jest jednym z niewielu, którzy w racjonalny sposób podchodzą do tematu swojego auta.radar88 napisał(a):Zaznaczę iż po przekroczeniu 150km/h 4500obr/min włącza się ostatnia dziureczka która powoduje wsysanie PB /LPG na najwyższy poziom (żartującgniecie/wciąga butlę/bak jak puszkę po Coca Coli).
Ozzy napisał(a):Zaznaczę iż po przekroczeniu 150km/h 4500obr/min włącza się ostatnia dziureczka która powoduje wsysanie PB /LPG na najwyższy poziom (żartującgniecie/wciąga butlę/bak jak puszkę po Coca Coli). i po przeczytaniu Jego wypowiedzi śmiem twierdzić, że jest jednym z niewielu, którzy w racjonalny sposób podchodzą do tematu swojego auta.
Nie chcąc być gołosłownym podam swój przykład. autostrada A4 Wrocław-Zabrze, dystans 180km, czas przejazdu 1h 10min, srednia predkość łatwo obliczyć. Start na pełnym baku, tankowanie do pełna zaraz po dojechaniu do Zabrza wyszło prawie 30 litrów. pozdrawiam
deejay27 napisał(a):Ja choc duzo jeżdze po mieście,zawsze byłem i nadal jestem uprzedzony do instalacji LPG.Może jest taniej na stacji ale... jakoś nie ma to jak czyściutka 98:]A jeśli chodzi o spalanie mojego X6 to o ile nie ma problemu z zejsciem do 8,5 litra na trasie ,to już osiagniecie 12 l w mieście w moim przypadku było by wyczynem,bo zawsze pale jakies 13-14 l a bywa i wiecej:]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6