Przekaźniki – schematy GE
1, 2
ale wszystko Ci działa jak urwałeś tego kabelka?? ta puszka chyba jest od wycieraczek ale nie jestem pewny a nikt nie chce powiedzieć...
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
ten sterownik co pokazałeś jest od tempomatu ,ta linka to chodzi Ci o tą przy tylnym wahaczu? -oryginalnie było to podłączone prawdopodobnie pod wydech -bez tego można jeździć -ale widzę że Ty się mnie w ogóle nie słuchasz ?-podałem Tobie możliwe rozwiązania problemu a szukasz cholera wie czego –>zaprowadź te auto do elektryka zanim je bardziej popsujesz albo przyjedź do mnie to pousuwam te usterki 
- Od: 26 sie 2005, 07:39
- Auto: RX8 z z32se
hehe
ja jestem z wielkopolski z Koła więc trochę daleko... nad pedałami nie było żadnych innych puszek niż ta i jeszcze jakaś ze 2 razy większa, nie wiem gdzie szukać tej od wycieraczek... a ta niby od tempomatu miała przepaloną ścieżkę w środku i ją zlutowałem ale i tak nie działa :/
pawelc napisał(a):Te wszystkie rzeczy nie są ze sobą powiązane ,przeciwmgłowe to pewnie nawalony przekaźnik pod maską nie w skrzynce tylko obok co są dwa w osłonach gumowych -jeden to ogrzewanie lusterek i tylnej szyby ,drugi to właśnie przeciwmgłowe tył ,Co do tempomatu to możliwe jest kilka przyczyn ,uszkodzona sama pompka -uszkodzona tarczka miedzy kierownica a resztą elektryki ,uszkodzony włącznik -przycisk lub któryś z czujników przy pedale sprzęgła ,hamulca -w sumie sprawa do zdiagnozowania za pomocą najzwyklejszego miernika ,...wycieraczki skoro nie wracają to pewnie silnik wycieraczek -jak nie działa pierwsza pozycja (przerywane działanie ) to zapewne uszkodzony sam przełącznik a dokładniej elektronika znajdująca się za manetką wycieraczek
A Ty dalej szukasz ?-pogrubiłem rzeczy do sprawdzenia -co z nich sprawdziłeś ?-przepalenie ścieżki w sterowniku tempomatu na pewno nie wystąpiło bez przyczyny i o ile przyczyna usunięta to pewnie i sam sterownik do wymiany ,poniżej link do schematu tempomatu
http://www.mx6.owc.com.pl/forum./thread-93.html Więcej już nie napiszę w tym temacie bo się nie słuchasz
rozebrałem te przekaźniki i 1 jak się załącza światła postojowe i mijania przyłapuje bo słychać (wyjałem ten przekaźnik a światła i tak działają normalnie
), a drugi po rozebraniu wygląda no dobry i jak sam go wymusiłem, żeby przyłapał to wszystko w aucie lekko przygasało, ale p mgielne się nie zapalało...
2Ya napisał(a):Nikt bez powodu w fabryce go nie zamontował,kabelek to połączenie masowe pomiędzy karoserią,a układem wydechowym z jednej bardzo ważnej konkretnej przyczyny
Tak? To wobec tego dlaczego?
Sprzedam części;
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
Mazda xedos 6 v6
Mazda 626 1.8-2.0
2Ya napisał(a):A ten "kabelek" to powinien byćNikt bez powodu w fabryce go nie zamontował,kabelek to połączenie masowe pomiędzy karoserią,a układem wydechowym z jednej bardzo ważnej konkretnej przyczyny
Czy ta masa to czasem nie była połączona pomiędzy karoserią a wahaczem wleczonym?
miedzy wydechem a karoserią –> teoria że to jest dla lambdy to według mnie trochę naciągana bo i tak masa na sondzie jest chociażby z silnika poprzez metalowe uszczelki i śruby –>ja bym stawiał że jest to dla ujścia ładunków statycznych czyli takie dodatkowe uziemienie wydechu
2Ya napisał(a):A jakie to miałoby mieć zastosowanie w stosunku do wachacza/układu zawieszenia tylnego ?
Nie o to chodzi, tak się tylko zastanawiam bo wydawało mi się że tam była ta taśma podpięta, ale może mi sie wydawało

A w którym miejscu wydechu ona powinna być przymocowana?
Ja miałem to przykręcone w miejscu łączenia się ostatniego tłumika z rurą w jednym aucie.
Dlatego mi pasuje,że jako dodatkowe umasowienie wydechu ze względu na sondy.
Potem w innych autach nie zwracałem na to uwagi czy jest ta masa czy nie szczerze mówiąc
A połączenie karoserii,a wahacz nie widzę logiki ale może jakaś jest tylko jeszcze jej nie dostrzegam
Potem w innych autach nie zwracałem na to uwagi czy jest ta masa czy nie szczerze mówiąc
A połączenie karoserii,a wahacz nie widzę logiki ale może jakaś jest tylko jeszcze jej nie dostrzegam

- Od: 11 mar 2009, 20:21
- Auto: Probe GT'93&16v/byłyTeż Madzie
2Ya napisał(a):Ja miałem to przykręcone w miejscu łączenia się ostatniego tłumika z rurą w jednym aucie.
Też nie widzę w tym sensu i pisałem że mi sie wydawało

Zgadzam się że to związane jest z sondami, ciekawe czy taki pasek można gdzies dokupić?
Dokładnie do sond, nie wiem jak w mx6, ale w probasie występowały sondy za katem w wersji california, a są one 3 przewodowe, to jest zwykły ekran, kupisz to w sklepie z częściami elektronicznymi.
- Od: 18 lut 2006, 16:32
- Auto: Ford PROBE 2.5 V6
W mx6 2,5V6 sondy są przed katem i czterożyłowe.
DamianMX6 napisał(a):W mx6 2,5V6 sondy są przed katem i czterożyłowe.
Sondy przy kacie występują praktycznie chyba przy obdII, jeżeli chodzi o probasy, to po 96r ale wyłącznie wersje US, były wogóle mx6 z obdII ?.
To jest tak naprawdę tylko dodatkowy umasowienie, bez tego też można jeździć.
- Od: 18 lut 2006, 16:32
- Auto: Ford PROBE 2.5 V6
1, 2