krabdul napisał(a):To niech skieruje nawiew na szybę
Co to da, skoro wycieraczki są poniżej poziomu który ogrzewa nawiew?
www.mazdaspeed.pl
Grzyby napisał(a):Zawsze trochę da
krabdul napisał(a): mcbeth napisał(a):Ostatnio żona narzekała na ten sam problem w '6'– w ręce już nawiew parzy a wycieraczki dalej przymarznięte.
To niech skieruje nawiew na szybę
krabdul napisał(a):czyżby w celu lepszego wytłumienia szyby były grubsze?
krabdul napisał(a):ale diesel i tak na tyle się grzeje by te nawet 25 stopni puścić w kabinie
mądry napisał(a):A może najprostszym rozwiązaniem będzie po prostu zakup takich wycieraczek-
mądry napisał(a):co by nie trzeba było wpinać tego gdzieś do zapalniczki
mcbeth napisał(a):W HR-V jest rozdzielone spryskiwanie od wycierania i tak można sobie nalać płynu na szybę, poczekać aż spłynie i odmrozi pióra i potem włączyć wycieraczki. Obsługa tego rozwiązania wymaga jednak pewnego przyzwyczajenia.
szatek napisał(a):Z tym kierowaniem gorącego nawiewu na przednia szybę to ostrożnie.
Wczoraj przy -11stC na dworzu ustawiłem 23stC wewnątrz i dałem nawiew na szybę i stopy. Po 20 minutach jazdy przez miasto, kiedy auto się nagrzało coś chrupnęło.. dopiero po chwili zauważyłem, że to szyba nie wytrzymała napięcia i pękła tuż na nawiewem na długość ok. 50-70cm.
bo to norma...aros87 napisał(a):Ja w swojej mazdzie daje temperature nie na 23 stopnie a maksymalnie na 29 a nawiew tylko na szybe (max) i nic sie nie dzieje....
ogien82 napisał(a): Na zamarznięte dysze (dziś tego doświadczyłem) pryskam odmrażaczem sonaxa i po kłopocie.
ogien82 napisał(a):też tak macie, że nie trzymają Wam ustawień
Użytkownicy przeglądający ten dział: dobrzyn22 i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6