Wymiana komputera silnika RF3M
Strona 1 z 1
W mojej maździe padł komputer silnika ( elektronik stwierdził spalony procesor) . Dodam że jest to model 626 ditd z 2000 roku po lifcie 101km, silnik RF2A. Moje pytanie do fachowców – Czy komputer RF3M bedzię pasował do tego modelu ? A może wiecie jaki jest właściwy do tego modelu??
- Od: 30 lis 2010, 22:26
Nie spotkałem się nigdy z nazwą RF3M
a tak nawiasem to tu viewtopic.php?f=89&t=98537&p=1716528&hilit=komputer#p1716528 masz temat o komputerze i w nim generalnie powinieneś zapytać zamiast zakładać kolejny temat, ale tam jest naprawa a tu wymiana więc niech już tak zostanie. Zapoznaj się z regulaminem forum i poradnikiem (linki w moim podpisie). Pozdrawiam

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
A czy jest jakaś strona ewentualnie czy po numerze VIN można dojśc jakie części będą pasowały do tego modelu?
nie wiem ale ja to bym szukał kompa z RF2 101 z 626 i już bo nie wydaje mi się aby było ich 100 tyś rodzai do tych silników.
Już wszystko wiadomo. Komputer to model RF3V potwierdził mi również serwis po numerze VIN nadwozia. Więc jak ktoś by miał coś takiego za nieduże pieniądze to byłbym zainteresowany.
Slawek1982 napisał(a):Więc jak ktoś by miał coś takiego za nieduże pieniądze to byłbym zainteresowany
Napisz do Rikiego, czasami ma takie "gadżety" na sprzedaż. A jak nie podzwoń po szrotach z allegro tam też mają wiele części np:

Często sprowadzają Mazdy do rozbiórki. Pozdrawiam
No i po wymianie komputera. Dodatkowo została uszczelniona pompa wtryskowa bo prawdopodobnie jej rozszczelnienie spowodowało uszkodzenie sterownika ( dodam że miejsce gdzie jest komputer było upackane w jakimś czarnym syfie). Auto zaczęło się lepiej zbierac bo to co było wcześniej to szkoda gadac
Wiem że jeszcze to nie jest to. Myślę o wyczyszczeniu intercoolera oraz zaworu EGR. Zastanawiam się czy tylko cała ta operacja coś przyniesie? Szczególnie brakuje mi odejścia na 5 biegu. Do wiosny chyba wytrzymam.
Slawek1982 napisał(a):Szczególnie brakuje mi odejścia na 5 biegu.
Zmierz przyśpieszenie 80-120km/h na 5 biegu, wtedy będziesz wiedział co i jak bo odejście na 5 każdy może inaczej odbierać .
Strona 1 z 1