Podkładki pod wtryskami, wymiana
U mnie również dym pojawił się nagle i zaczął się nasilać w dość szybkim tempie.
Wymieniłem podkładki w MazVagTech – dymienie ustało.
Kupiłem nowe podkładki – okrągłe. Stare to były te tzw "kwiatki". Widać było doskonale po demontażu która siadła.
Wymieniłem podkładki w MazVagTech – dymienie ustało.
Kupiłem nowe podkładki – okrągłe. Stare to były te tzw "kwiatki". Widać było doskonale po demontażu która siadła.
No to moja maździna też po wymianie podkładek pod wtryskami. Do tego sprawdzenie smoka (ufff... był czysty) i regulacja zaworów, a także sprawdzenie przewodów od IC (jakieś nieszczelności były). Silnik pracuje teraz rewelacyjnie, a i mocy trochę wróciło
A wszystko u Pana Macieja w Zaniemyślu – polecam 

już jest:)
- Od: 3 gru 2008, 18:52
- Auto: W planach Premacy
Panowie polecacie MazVagTech ?
Postanowiłem wymienić u siebie podkladki pod wtryskami bo gdzies zaczęło mi olej zjadać autko a i dymek leci z wlewu oleju...
Napisałem do jednego serwisu mazdy na śląsku i o to co mi odpisali..
..."
Wymiana podkładek pod wtryskiwaczami – 380zł brutto,
podkładki (86zł brutto za 4szt.)
uszczelka pokrywy głowicy (84zł brutto)
. Przy takiej obsłudze warto również przeprowadzić korekcję dawki wtrysku przy pomocy komputera diagnostycznego – koszt 220zł brutto"
w sumie jakies 800 zł...
macie moze jakies namiary na inne odbre serwisy na terenie śląska?
Pozdro
Postanowiłem wymienić u siebie podkladki pod wtryskami bo gdzies zaczęło mi olej zjadać autko a i dymek leci z wlewu oleju...
Napisałem do jednego serwisu mazdy na śląsku i o to co mi odpisali..
..."
Wymiana podkładek pod wtryskiwaczami – 380zł brutto,
podkładki (86zł brutto za 4szt.)
uszczelka pokrywy głowicy (84zł brutto)
. Przy takiej obsłudze warto również przeprowadzić korekcję dawki wtrysku przy pomocy komputera diagnostycznego – koszt 220zł brutto"
w sumie jakies 800 zł...
macie moze jakies namiary na inne odbre serwisy na terenie śląska?
Pozdro
- Od: 14 maja 2008, 11:29
- Auto: Mazda 6 GY MZR-CD 121KM 2003 r
d.l napisał(a):macie moze jakies namiary na inne odbre serwisy na terenie śląska?
Nie wiem czy znajdziesz lepszy, Mazvagtech jest naprawdę dobry, świadczą o tym opinie na forum wystarczy poczytać. Pozdrawiam
W MazVagTech wymieniali mi podkładki pod wtryskami (100zł podkładki) + oryginalna nowa uszczelka (75zł) + kalibracja wtrysków i ustawienie luzów na zaworach i za wszystko razem z robocizną zapłaciłem 325zł.
Cena moim zdaniem jak najbardziej ok.
Cena moim zdaniem jak najbardziej ok.
- Od: 8 kwi 2010, 09:22
- Auto: Mazda 6 GH diesel 2008
@Grzyby sory za zaśmiecanie, ale liczyłem na to że wypowiędzą się osoby (tak jak to miało miejsce, i za to im wielkie dzięki) które wcześniej wypowiadały się w tym temacie.
Panowie jeszcze raz wielkie dzięki za info, teraz pozostaje mi tylko omówić się na wizyte w MazVagTech...
Pozdro for ALL
Panowie jeszcze raz wielkie dzięki za info, teraz pozostaje mi tylko omówić się na wizyte w MazVagTech...
Pozdro for ALL
- Od: 14 maja 2008, 11:29
- Auto: Mazda 6 GY MZR-CD 121KM 2003 r
d.l napisał(a):ale
Nie ma żadnego "ale". Regulamin jest jasny.
Jest specjalnie założony dział z polecanymi warsztatami, a Ty musiałeś naśmiecić w wątku o wymianie podkładek. Podobnie jak reszta "śmieciarzy".
I pewnie macie w głębokim poważaniu, że ktoś będzie musiał po Was sprzątać ...

Grzyby napisał(a): ktoś będzie musiał po Was sprzątać ..
Mi się dzisiaj nie chce

You see, in this world there's two kinds of people, my friend:
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Those with loaded guns and those who dig. You dig.
Nie wszyscy mogą jeździć Mazdami, niech jeżdzą Oplami jak wszyscy :)
Witam,
Czy przy wymianie podkładek pod wtryskami trzema wymienić uszczelniacze wtrysków i przewodów? (Mazda 6 diesel 121 KM 2003r). Bo sprzedają to tylko w komplecie razem z kablami i wtryskami.
Proszę o podpowiedź kogoś kto już wymieniał to ustrojstwo.
Czy przy wymianie podkładek pod wtryskami trzema wymienić uszczelniacze wtrysków i przewodów? (Mazda 6 diesel 121 KM 2003r). Bo sprzedają to tylko w komplecie razem z kablami i wtryskami.
Proszę o podpowiedź kogoś kto już wymieniał to ustrojstwo.
- Od: 8 sie 2008, 19:01
- Auto: Mazda 6
Jakaś bzdurna informacja.
Kupujesz tylko podkładki pod wtryski. I nie występują w żadnych zestawach a samodzielnie.
Kupujesz tylko podkładki pod wtryski. I nie występują w żadnych zestawach a samodzielnie.
Dla tych co beda mieli podkladki z rantem – Rant idzie do wtrysku nie do dolu
W Poradniku jest zle opisane .... I czesc uzytkownikow ma zle powkladane (w tym i ja )
W Poradniku jest zle opisane .... I czesc uzytkownikow ma zle powkladane (w tym i ja )
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
Trec_Londyn napisał(a):Dla tych co beda mieli podkladki z rantem – Rant idzie do wtrysku nie do dolu
A to ma jakieś znaczenie? Jak by były źle założone to je szybciej wydmucha czy co? Są jakieś objawy źle założonych podkładek?
- Od: 17 lip 2007, 19:17
- Auto: Mazda 6 2.2 MZR-CD 163 km
2010r.
Mazda 6 2.0 MZR-CD 136 km 2003r.
Witam. U mnie smok byl czyszczony 4tys. temu. Teraz bede wymienial podkladki pod wtryskami bo dymi spod korka. Mam pytanie czy musze jeszcze raz czyscic smoka, czy nie trzeba. Z gory dzieki za odpowiedz.
- Od: 25 paź 2010, 08:21
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 RF5C 136km 03r.