Mazda 323F BA Z5 '97 PierniKowóz
Widać ze lakierek zadbany;] Może spoilerek??
- Od: 11 lut 2008, 19:48
- Auto: RX8 Revolution 231HP 2004r
Aktualizacja 21.11.2010r – Przygotowanie auta na zimę
Miałem dosyć jeżdżenia takim brudasem i w końcu się wziąłem za pucowanie. A wiadomo, że pogoda ostatnio nie rozpieszczała, ciągle deszcze, także nie było nawet sposobności, żeby umyć wóz. Więc dziś od rana, najpierw myjnia, później woskowanko. Oczywiście nowym woskiem Megsa
NXT gen tech wax 2.0
Autko stoi już od jakiegoś czasu an zimówkach.
Zdjęcia robione telefonem, także wybaczcie jakość

Edt:
Efekt po deszczu
Sami oceńcie efekt..

Miałem dosyć jeżdżenia takim brudasem i w końcu się wziąłem za pucowanie. A wiadomo, że pogoda ostatnio nie rozpieszczała, ciągle deszcze, także nie było nawet sposobności, żeby umyć wóz. Więc dziś od rana, najpierw myjnia, później woskowanko. Oczywiście nowym woskiem Megsa

Zdjęcia robione telefonem, także wybaczcie jakość

Edt:
Efekt po deszczu

Ostatnio edytowano 22 lis 2010, 14:57 przez sewa, łącznie edytowano 1 raz

- Od: 2 wrz 2009, 12:53
- Auto: MX6 KL '92
najsik
samochodzik odżył od razu
miałeś jakieś specjalne "ściereczki"?
Specjalny aplikator – gąbka, była razem z woskiem. Do polerowania, po wyschnięciu wosku takie ściereczki z mikrofibry niby z Lidla. A po myciu też jakieś takie chłonne ściereczki do wytarcia do sucha.
Także nic specjalnego, już taki zestaw kilka miesięcy wożę
A wosk mogę z czystym sumieniem polecić, jak zresztą sam widziałeś przed zlotem

A wosk mogę z czystym sumieniem polecić, jak zresztą sam widziałeś przed zlotem

Dobra robota
do kompletu przed woskowaniem polecam jeszcze Meguiars Ultimate Compound – bardzo fajny srodek usuwajacy ryski. Jezeli chodzi o osuszanie to genialnie wrecz spisuje sie Meguiars Water Magnet, tylko zeby osuszyc cale auto to trzeba by miec ze 2 takie, jak nie 3.
sq2jul dzięki za info, na pewno będę dalej eksperymentował z różnymi środkami żeby osiągnąć idealny efekt
Ale to już po zimie. Teraz jest pięknie zakonserwowany, musi zimę przelatać
Radex do roboty!
Bierz się, bo zima zbliża się wielkimi krokami.. 
Radex do roboty!

Kadlub napisał(a):super ci to wyszlo
Wielkie dzięki, ciesze się, że się podoba

Kadlub napisał(a):musze sie za swoja wziac bo az blaga o mycie i woskowanie.
To się zbierz i porządnie umyj i nawoskuj, od razu lepiej się jeździ

Nawiązując do woskowania: podstawowa zasada car detailingu – przed woskiem powinieneś wyglinkować samochód (tu polecam angielskie glinki bilt hambera [cena/jakość], następnie jakiś cleaner typu Autoglym SRP (albo glaze) i później wosk. Na zimę polecam Colli 476s – mistrz trwałości 
Zdecydowanie samo mycie, to za mało.
Swoją drogą ładna ewcia
Sam kiedyś taką miałem i mam same miłe wspomnienia 
Zdecydowanie samo mycie, to za mało.
Swoją drogą ładna ewcia
- Od: 22 cze 2008, 16:35
- Auto: Była: 323f BA, m3 Top Sport...
Jest: BMW e90
Hehe wielkie dzięki za rady
Będę próbował, jak już mówiłem zaczynałem od Turtla, teraz przeskok na Megsa, a w przyszłości właśnie kolejne rzeczy dojdą. Uczę się co i jak
Bo lubię ten blask lakieru
A i jak się przechodzień oglądanie, jak widzi taką zadbaną efkę, to zawsze miło jest.
Po zimie będę się z Tobą kontaktować co, jak, gdzie i do czego. Bo to co zrobiłeś ze swoją trójeczką to mistrzostwo po prostu..

Po zimie będę się z Tobą kontaktować co, jak, gdzie i do czego. Bo to co zrobiłeś ze swoją trójeczką to mistrzostwo po prostu..

Moja 3 miała zadbany lakier
Nie robiłem jeszcze nawet kompletnej polerki, bo przed zimą nie ma po co – i tak się porysuje zapewne.
Kropelkowanie spoko, tylko, że tak być powinno również za jakieś 2-3 miesiące. A bez glinki i cleanera pod wosk raczej ten efekt nie utrzyma się długo, zwłaszcza w zimie
Kropelkowanie spoko, tylko, że tak być powinno również za jakieś 2-3 miesiące. A bez glinki i cleanera pod wosk raczej ten efekt nie utrzyma się długo, zwłaszcza w zimie
- Od: 22 cze 2008, 16:35
- Auto: Była: 323f BA, m3 Top Sport...
Jest: BMW e90
Masz dokładnie tak samo zrobione wnętrze jak ja albo odwrotnie
ah te mts...
dbaj, nie popsuj
ah te mts...
dbaj, nie popsuj
powiem tak, jest kozak!!!!!
a to co dziś zobaczyłem to mi osobiście szczena opadła. bardzo, ale to bardzo mi się to podoba i jak będziesz sprzedawał te alu, to jestem pierwszy w kolejce
a to co dziś zobaczyłem to mi osobiście szczena opadła. bardzo, ale to bardzo mi się to podoba i jak będziesz sprzedawał te alu, to jestem pierwszy w kolejce
Pięknie wygląda na białych felgach!!
Dołożyć jeszcze pakiet GT i łeb urywa!
Dołożyć jeszcze pakiet GT i łeb urywa!
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
Wygląda CUdnie
! mowiłem Ci że na białych wygladają czerwone najlepiej!!
jeszcze Mazdaspeed i ekstaza

jeszcze Mazdaspeed i ekstaza
Hehe
Dzięki za miłe słowa, fajnie się to czyta
A dziś efekt kolejnych prac.
W końcu zawitał porządek pod maską
A w związku z wymianą pompy wody i rozrządu, pomalowałem pokrywę w czarny mat, skoro i tak miałem ją zwaloną
Plus od razu [poszła polerka napisów. Dodatkowo też pomalowałem w ten sam kolor osłonę kolektora i pas przedni

A dziś efekt kolejnych prac.
W końcu zawitał porządek pod maską

bardzo konkret wyszło
została Ci farba?