Wyłamany przycisk TRACK SEEK APC w panelu radioodbiornika

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez keniled » 21 lis 2010, 21:01

Cześć wszystkim. To mój pierwszy post, więc z góry przepraszam za wszelkie "uchybienia".

Niedawno zostałem szczęśliwym właścicielem Mazdy 3 (1.6 benzyna, 105KM, rocznik 2005, BK14). Jedną z usterek "odziedziczonych" po poprzednim właścicielu był "latający" przycisk TRACK SEEK APC (patrz zdjęcia poniżej), który właśnie wyłamał się i wypadł całkowicie. Odłamana część jest zbyt delikatna, żeby ją skleić albo naprawić w inny znany mi sposób, a deska wygląda dość szpetnie z taką dziurą.

Tak więc moje pytanie do forumowiczów: czy ktoś z Was ma / może mieć / wie, gdzie dostać taki przycisk? Nie chciałbym kupować całej deski, bo to głupota.

Z góry dziękuję za pomoc.

Poniżej zamieszczam zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
keniled

Postprzez Blumek » 21 lis 2010, 22:19

Polak potrafi na pewno da się zakleić coś dorobić :). I nie musisz kupować "deski" tylko jak już to samo radio. Jak masz trochę zdolności manualnych, to poszukaj na forum jak to radio wyciągnąć a jest to 3 minuty. Potem myśl jak rozebrać przedni panel radia, staraj się nie ingerować w mechanikę (tym bardziej jak masz zmieniarkę). Nie dostaniesz nigdzie samego panelu, chyba , że ktoś ma do sprzedania uszkodzone całkowicie radio.

Takowe radyjka na allegro są po 250- 350 zł, mój znajomy który handluje częściami do Mazd, ma takie radyjko niby ze zmieniarką po 850 zł.
Madzia Forever :)
Forumowicz

Od: 5 lut 2007, 23:44
Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(

Postprzez keniled » 23 lis 2010, 00:58

Dzięki za radę, ale nie uśmiecha mi się wydawać kilkuset złotych z powodu jednego małego przycisku. Już raczej wolałbym odwiedzić wszystkie złomowiska w Warszawie w poszukiwaniu rozbitej M3... Liczyłem na to, że może jednak ktoś ma lub wie o takiej.
keniled

Postprzez Blumek » 23 lis 2010, 02:03

Nawet jak znajdziesz rozbitą M3 to na pewno nie będzie w niej radia, na AleDrogo dzisiaj nawet znalazłem radyjko w pseudo 100% sprawne, bez obudowy klawiszy "CD, AM, FM" i to się nazywa 100%

http://allegro.pl/radio-mazda-3-wyswietlacz-zobacz-cd-rds-okazja-i1331031700.html

Nic mu nie brakuje.:) bo "CLARION" :). ale jednak da się rozebrać/popsuć, napisz w dziale Audio może tam Ci ktoś pomoże.
Ogólnie proponuje używać szukajki.
Madzia Forever :)
Forumowicz

Od: 5 lut 2007, 23:44
Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(