Zobacz z żarówkami może pomoże
Pozdrawiam
www.mazdaspeed.pl
Wodzu napisał(a):Ja miałem u siebie Xenony ale padła mi jedna przetwornica i mam standardowe żarówki. Nie było problemu z założeniem Xenonów. No ale z drugiej strony strach jeździć na Xenie z uwagi nawet na niewielką stłuczkę.
r--x napisał(a):Wodzu napisał(a):Ja miałem u siebie Xenony ale padła mi jedna przetwornica i mam standardowe żarówki. Nie było problemu z założeniem Xenonów. No ale z drugiej strony strach jeździć na Xenie z uwagi nawet na niewielką stłuczkę.
Napisz, czy na xenonach jest znacząca poprawa w oświetleniu drogi w porównaniu ze standardowymi?
Janusz626 napisał(a):Znajomy czyscil reflektory w swoim aucie bez rozklejania i tez ma soczewki, mianowicie zakupil wode demineralizowana 10 litrow i uzywajac jednego litra tejze wody na jeden klosz z jakims srodkiem chemicznym do czyszczenia szyb (z firmy: konserwacja powierzchni plaskich) typu podlogi szyby etc, i bez zadnego szorowania czyli bezdotykowo+kilka plukan, suszarka pod szklem i rura odkurzacza wewnatrz zeby odparowac/wysuszyc klosz![]()
r--x napisał(a):Nie przesadzę chyba zbytnio jeśli stwierdzę, że buttony xenona, pardon, tzn xenony buttona świecą jakieś 5 razy jaśniej niż standardowe poprzednie żarówki! Tyle czasu się męczyłem zupełnie bez sensu! Jak komuś za ciemno to polecam zdecydowanie! Dodam, że soczewki mam już zupełnie "mleczne", a mimo to xenony oświetlają drogę naprawdę świetnie.
P.S.
Czy może ktoś się orientuje czy żarówki postojowe (te malutkie po bokach) występują może w bielszej barwie?
Bo teraz mam lekką rozbieżność w kolorystyce oświetlenia
r--x napisał(a):P.S.Czy może ktoś się orientuje czy żarówki postojowe (te malutkie po bokach) występują może w bielszej barwie?Bo teraz mam lekką rozbieżność w kolorystyce oświetlenia
radar88 napisał(a):Więc masz do wyboru żaróweczki Philipsa albo LED-y W5W koloru białego(światło prostopadłe lub rozproszone
radar88 napisał(a):Lecz myślę o zmianie na pomarańczowe tylko nie wiem czy dostanę LED-a w takiej barwie
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości