Opinie o radioodtwarzaczach samochodowych
najlepiej jakas uzywke ze stajni alpine seria CDA, kenwood, clarion
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
za 600-700zł za radio i głośnik ze wzmacniaczem to raczej nie ma co doradzać....
zdzichu6969 napisał(a):Witajcie, chce zamontować w mojej pikenej 626 sprzet audio.
Chodzi tu o Radio (warunek: USB, CD/MP3, zdjemowany panel)
i do tego Subwoofer z wzmacniaczem. Głośniki mam. Wymienie na lepsze w innym terminie.
Mam niewiele pieniażków – zaledwie 600zł. No może 700..
Prosze o jakieś rady i propozycje;]
proponuje takie radyjko jak u mnie ALPINE CDE113-BT
a pozniej skladaj na subwoofer i w miedzyczasie dowiedz sie jak sobie zrobić skrzynke i wszystko, wyjdzie Cie taniej.
nie kupuj radia za 300zl i tub wynalazkow ze wzmacniaczem za 200zl bo to nadaje sie tylko do smietnika.
moze przesadzam bo by gralo ale skoro ktos nie jest wymagajacy to po co w ogole tracic ta kase na polsrodki z ktorych i tak nie bedziesz zadowolony.
zrob albo jak nalezy albo nie rob wcale... taka moja rada.
najpierw kup fajne radyjko i skladaj na reszte sprzetu
Panowie jako że się jakoś za specjalnie nie znam na car audio i nie chcę kupić jakiegoś badziewia więc pytam was może mi coś podpowiecie
Planuję zakup radia tyko nie wiem co wybrać bo tyle tego jest że szok
no to tak na radio mogę wydać od 1zł
w porywach do 850zł z biegiem czasu myślę dokupić jakiś wzmacniacz,wygłuszyć drzwi i zakupić jakieś sensowne głośniczki,muzyki jakiej głównie słucham to Hands Up,troszkę trance i hip hop-u.
Fajnie jak by to było nowe radio,ale podejrzewam za tą kwotę to szały nie będzie,także jak macie do polecenia jakiś używany model do podanej kwoty to chętnie nad tym pomyślę,aha nie jestem audiofilem
Fajnie jak by to było nowe radio,ale podejrzewam za tą kwotę to szały nie będzie,także jak macie do polecenia jakiś używany model do podanej kwoty to chętnie nad tym pomyślę,aha nie jestem audiofilem
Polecam JVC z bth i usb + pilot – dobra cena do jakości. Własne zakupiłem w mediamarkt na Rejtana i jestem zadowolony
A tu masz troszkę lepszy model od mojego link do radia. Będę 31 w ta niedziele na mini spocie jak Kamil zdeklaruje się pojawić to obejrzysz sobie jak będziesz chciał.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Panowie który z tych poniższych modeli jest najlepszy??
ALPINE CDA 9815 RB
ALPINE CDA-7893R
ALPINE CDA-9812RB
Alpine CDA- 9813r
chyba że macie coś innego godnego polecenia może jakiegoś clariona tylko ciężko coś mi znaleźć
ALPINE CDA 9815 RB
ALPINE CDA-7893R
ALPINE CDA-9812RB
Alpine CDA- 9813r
chyba że macie coś innego godnego polecenia może jakiegoś clariona tylko ciężko coś mi znaleźć
KENWOOD CD KDC-BT60U
Kenwood KDC-5047U
Kenwood KDC-MP732
Kenwood KDC-PS909 :
Kenwood KDC-5047U
Kenwood KDC-MP732
Kenwood KDC-PS909 :

obecnie Kia QL
to ma grac a nie sie fajnie zamykac
http://www.audiophile.pl/n/13_jakie_radio_wybrac_? ja wybieralem z tad nie narzekam alpine cda 9855
http://www.audiophile.pl/n/13_jakie_radio_wybrac_? ja wybieralem z tad nie narzekam alpine cda 9855
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Już zakupiłem CDA 9855r i jestem mega zadowolony,teraz jeszcze zmieniarka jakaś używana i muszę jakieś głośniki i wzmacniacz zakupić i drzwi wygłuszyć
Fajne car audio

obecnie Kia QL
Jakby ktoś chciał tanie radio to polecam BOSCHMANN D-4366MPG nie jest złe a ma USB 2.0 SD/MMC RDS AUX MP3 i z zestawem Boschmanna gra ładnie polecam Nowa sztuka od 250 do 170 

Die neue Leidenschaft für neue Chancen mazda jeder kann sie nicht enttäuschen essen ein sc mazda WV!
- Od: 12 lis 2010, 02:04
@tomek@ napisał(a):Panowie który z tych poniższych modeli jest najlepszy??
ALPINE CDA 9815 RB
ALPINE CDA-7893R
ALPINE CDA-9812RB
Alpine CDA- 9813r
9812 to już kultowa jednostka podobnie jak 9855 które posiadałem i dawało mega dźwięk na nagłośnieniu w Accordzie VI gen z BOSE
więc ja obstawiał bym za 12 i ewentualnie 7893
- Od: 9 kwi 2010, 23:30
- Auto: Audi A6 C6 3.0TDI Quattro
Honda Accord 2.2 iCTDi
Witam
podobnie jak większość w tym temacie chciałbym sobie fundnąć jakieś radyjko a nie bardzo wiem jakie tzn mam pewne typy ale coś czuje że za chwile zostaną zjechane i okrzyknięte "badziewiem"
No ale zaryzykuje. Myślałem o takich radyjkach :
PIONEER DEH-2220UB cena 299,00
KENWOOD KDC-4047UG cena 288,00
SONY CDX-GT39U cena 319,00
Tutaj porównanie tych radyjek żeby nie trzeba było dużo szukać
http://www.electroworld.pl/produkty/por ... move=34646
Powiem tak cudu nie oczekuje ale więcej nie mam i więcej nie dam bo poprostu nie mam
320 to taka cena zaporowa już 
Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to oczywiście przemyśle a jeżeli nie to wybierzcie i doradźcie które jest najlepsze i dlaczego
Wymagania – CD/MP3, wejście USB i najlepiej kolor podświetlenia zielony 
Z góry dzięki za pomoc
No ale zaryzykuje. Myślałem o takich radyjkach :
PIONEER DEH-2220UB cena 299,00
KENWOOD KDC-4047UG cena 288,00
SONY CDX-GT39U cena 319,00
Tutaj porównanie tych radyjek żeby nie trzeba było dużo szukać
Powiem tak cudu nie oczekuje ale więcej nie mam i więcej nie dam bo poprostu nie mam
Jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to oczywiście przemyśle a jeżeli nie to wybierzcie i doradźcie które jest najlepsze i dlaczego
Z góry dzięki za pomoc
- Od: 23 paź 2010, 23:06
- Auto: Mazda 323F
jak nie chcesz zalowac i miec na prawde fajne radyjko to wstrzymaj sie jeszcze troszke i doskladaj i kup sobie:
http://allegro.pl/alpine-cde-111r-cde-1 ... ml#gallery
kolorek zielony, radyjko z usb porzadnej firmy i na pewno bedzie ladniej gralo od tych co dales linki.
glupota byloby nie doskladac do tego bardzo fajnego radyjka.
ten pioneer co dales to badziew jakich mało, kenwood juz lepszy.
sony szajs.

kolorek zielony, radyjko z usb porzadnej firmy i na pewno bedzie ladniej gralo od tych co dales linki.
glupota byloby nie doskladac do tego bardzo fajnego radyjka.
ten pioneer co dales to badziew jakich mało, kenwood juz lepszy.
sony szajs.
Chyba masz rację wielkiej różnicy cenowej nie ma a chyba lepiej doskładać niż później żałować.
Jeszcze jedno pytanko z serii "takie czy takie ?" :
To co polecałeś czyli :
http://allegro.pl/alpine-cde-111r-cde-1 ... 17982.html
czy może taką używkę ?
http://allegro.pl/alpine-ida-x311-okazj ... 16743.html
Czy one wogóle różnią się czymś wartym uwagi czy w zasadzie tylko wyglądem ? no i czy warto brać używke czy lepiej zainwestować w nowe radyjko ?
Piszcie wy byście dla siebie wybrali
Z góry dzięki za pomoc
Jeszcze jedno pytanko z serii "takie czy takie ?" :
To co polecałeś czyli :

czy może taką używkę ?

Czy one wogóle różnią się czymś wartym uwagi czy w zasadzie tylko wyglądem ? no i czy warto brać używke czy lepiej zainwestować w nowe radyjko ?
Piszcie wy byście dla siebie wybrali
- Od: 23 paź 2010, 23:06
- Auto: Mazda 323F
ja bym używanego radia nie kupił. to nie młotek.
może być wyłechtane, z jakimiś usterkami... no i nie masz gwarancji 2 letniej.
ten alpine za 400zl az zanadto Ci wystarczy, zobaczysz.
a ta uzywka moze i fajna, ale czasem ma sie jakas plytke, albo znajomy podrzuci i jak ja wlaczysz?? lipa no nie? do mnie uzywane radia jakos nie przemawiaja, ale fajne jest to prawda.
jednak tamto az zanadto Ci wystarczy, funkcje ptaktycznie te same.
a bedziesz miał nówke z gwarancją.
wybór jednak należy do Ciebie.
najlepiej obadaj sobie radyjko na żywo w jakims markecie, sklepie rtv...
może być wyłechtane, z jakimiś usterkami... no i nie masz gwarancji 2 letniej.
ten alpine za 400zl az zanadto Ci wystarczy, zobaczysz.
a ta uzywka moze i fajna, ale czasem ma sie jakas plytke, albo znajomy podrzuci i jak ja wlaczysz?? lipa no nie? do mnie uzywane radia jakos nie przemawiaja, ale fajne jest to prawda.
jednak tamto az zanadto Ci wystarczy, funkcje ptaktycznie te same.
a bedziesz miał nówke z gwarancją.
wybór jednak należy do Ciebie.
najlepiej obadaj sobie radyjko na żywo w jakims markecie, sklepie rtv...