"najlepsza Mazda to RX-8. Wcale nie dlatego, że ma te dodatkowe drzwi – tak naprawdę ta jej przestronność jest tylko udawana – jest tak samo ciasna jak Carrera, Scirocco, trójka coupe itp. RX-8 udaje, że jest lepsza bo ma drzwi, ale spróbujcie wygodnie przez nie wejść. Wiecie o co z tym autem chodzi? ..."
Więcej: http://www.blogomotive.pl/index.php/201 ... orszy-m-n/
A najgorszą 323F z lat 1998-2003.
"Jak to możliwe, że tak nijaki, denny i gerberowy samochód zastąpił tak niebywale unikatowy model? Japończycy to czasami debile. Ostatnio niestety raczej częściej niż rzadziej, ale ja to nie o tym…"
Swoją opinię wyraziłem w dyskusji z autorem, ciekaw jestem, co inni maździarze o tym sądzą:)
pozdr,
RX-8 najlepszą mazdą, co Wy na to?:)
Strona 1 z 1
A to w ogóle prowadzi jakaś znana postać ze świata motoryzacji? Jakiś prawdziwy koneser, człowiek, który co dzień ma do testów 5 aut na podjeździe swojego domu? Jakie są kryteria wyboru?
Spojrzałem jeszcze na Forda. Tam najlepszy jest Focus, najgorszy Probe. No super, ale moim zdaniem najlepszy jest Mustang z roku '69. No i czego to dowodzi?
Przypuszczam, że koleś zna RX-8 z fotek w necie, a raz, w zeszłym roku, widział reksia pod marketem. A wypisuje jaki on jest ciasny i jak się ciężko wchodzi przez drzwi. Wie również jak jest w porównaniu z Porsche i VW.
Moim zdaniem szkoda dyskutować o tym blogu
. Nawet gdyby to pisał Jeremy Clarkson, to uznałbym, że facet generalnie wie o czym pisze, jeździł tymi autami i ma jakieś odczucia, ale i tak wyboru dokonałby po prostu w sposób kontrowersyjny, a nie zgodny z obiektywnym spojrzeniem.
Jak ktoś wypisuje takie pierdoły:
...to się słabo robi. Zresztą po tym "ja" od razu widać, jak strasznie subiektywne odczucia autora są na blogu.
Koleś pisze, że Maserati widział raz na żywo, a wg. niego w Maybachu podróżują tylko kolesie z przepoconymi skarpetami.
Można byłoby dyskutować, gdyby podane były jakieś sensowne argumenty, a nie próba kopiowania wspomnianego wyżej Clarksona poprzez dziwne porównania i własne odczucia
.
Zresztą:
viewtopic.php?f=139&t=16033&p=212382&hilit=mazda+wszech+czas%C3%B3w#p212382
wątek chyba dowodzi, że... nie ma najlepszego. Jest wiele aut najlepszych
Spojrzałem jeszcze na Forda. Tam najlepszy jest Focus, najgorszy Probe. No super, ale moim zdaniem najlepszy jest Mustang z roku '69. No i czego to dowodzi?
Przypuszczam, że koleś zna RX-8 z fotek w necie, a raz, w zeszłym roku, widział reksia pod marketem. A wypisuje jaki on jest ciasny i jak się ciężko wchodzi przez drzwi. Wie również jak jest w porównaniu z Porsche i VW.
Moim zdaniem szkoda dyskutować o tym blogu
Jak ktoś wypisuje takie pierdoły:
A dlaczego nie Miata (MX-5), którą Krasus polecał? Bo to malutki samochód i mimo całego swego uroku i niewątpliwie chlubnej historii, jakoś się w nim nie widzę. A dlaczego nie to smukłe coupe MX-6? Bo przy Nissanie 200SX wygląda słabo. A czemu nie ten fajny vanik CX-7? A no właśnie dlatego, że vanik. A jak nie vanik (bo w sumie nie vanik), to ja już nie wiem co. A czemu nie Xedos 6? A to akurat nie wiem, bo jest śliczna…
...to się słabo robi. Zresztą po tym "ja" od razu widać, jak strasznie subiektywne odczucia autora są na blogu.
Koleś pisze, że Maserati widział raz na żywo, a wg. niego w Maybachu podróżują tylko kolesie z przepoconymi skarpetami.
Można byłoby dyskutować, gdyby podane były jakieś sensowne argumenty, a nie próba kopiowania wspomnianego wyżej Clarksona poprzez dziwne porównania i własne odczucia
Zresztą:
viewtopic.php?f=139&t=16033&p=212382&hilit=mazda+wszech+czas%C3%B3w#p212382
wątek chyba dowodzi, że... nie ma najlepszego. Jest wiele aut najlepszych
Zanim zaczniecie się obrzucać błotem poczytajcie cały blog. Jest bardzo subiektywny. Nie rozumiem, dlaczego w rankingu autor miałby się silić na obiektywizm? To jest jego wybór a nie wątek na forum, więc jakiekolwiek argumenty jeśli są to są dobre.
- Od: 23 sty 2009, 14:18
- Auto: MX-6 2.5 V6 '92
zahariash napisał(a):Nie rozumiem, dlaczego w rankingu autor miałby się silić na obiektywizm?
Oczywiście, że nie musi – jego święte prawo i takie są w końcu reguły prowadzenia bloga. Miałem na myśli tylko to, że nie warto dyskutować nad opinią jakiegoś bliżej nie znanego człowieka, który napisał tak naprawdę cokolwiek, co mu przyszło do głowy. Do bloga nic nie mam.
Gdyby takie zdanie padło w jakiejś gazecie moto i byłoby poparte argumentami, kryteriami wyboru, to oczywiście moglibyśmy się jakoś odnieść. A jak ktoś pisze na zasadzie "[...] najlepszy jest, bo tak", to nawet nie widzę sensu zakładania wątku o tym na naszym forum
W blogach generalnie chodzi o to, że wydaje się subiektywne sądy:) To nie ranking poparty parametrami/osiągnięciami tylko bardzo subiektywne i z lekkim jajem napisane, jakie auta autor lubi, a jakich nie.
pozdrawiam,
Krasus
Krasus
- Od: 20 gru 2009, 13:13
- Auto: M6, 2.0 MZR-CD, 143KM, '07, kombi
"A czemu nie Xedos 6? A to akurat nie wiem, bo jest śliczna…"
To mnie najbardziej urzekło. Faktycznie dla mnie madzie ida w podobnej kolejności
1 RX-8
2 Xedos
3 323F BA
4 MAzda 6
5 Mazda 3
To mnie najbardziej urzekło. Faktycznie dla mnie madzie ida w podobnej kolejności
1 RX-8
2 Xedos
3 323F BA
4 MAzda 6
5 Mazda 3
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
Obeecna madzia >>> http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=314&t=108325
Xenia 1996 , Xedos 6 , 16v B6, CA , 1,6 107 KM – mam nadzieje ze bedzie sluzyc jak najdluzej
- Od: 9 maja 2009, 17:45
- Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r
krasus napisał(a):W blogach generalnie chodzi o to, że wydaje się subiektywne sądy:)
I wszyscy powinni o tych sądach dyskutować tu na forum?
Dziadek mojego kolegi Krzysztofa powiedział, że Suzuki jest lepszą marką od Mazdy i opublikował ten osąd gdzieś w internecie (ale nie mogę chwilowo znaleźć
Szanuję opinię tego gościa, fajnie, że prowadzi blog, ale pytasz "co my na to"... A co możemy mieć na to? Ma koleś taką opinię i już. Nie poparł nawet tej opinii jakimś sensownym argumentem, który wydałby mi się prawdziwy
nemi napisał(a):
Szanuję opinię tego gościa, fajnie, że prowadzi blog, ale pytasz "co my na to"... A co możemy mieć na to? Ma koleś taką opinię i już. Nie poparł nawet tej opinii jakimś sensownym argumentem, który wydałby mi się prawdziwy. Po co więc dyskutować o czyimś "widzi mi się"?
Może koledze chodziło własnie o wyrażeniu naszych opinii na ten temat ?:P Tzn ktora wg nas najlepsza madzia
Madziuchna 1995, 323F BA 1.5 16v Z5 RIP 03.07.2010 :(
- Od: 9 maja 2009, 17:45
- Auto: Xedos 6 1.6 v16 96r
Agerak napisał(a):Może koledze chodziło własnie o wyrażeniu naszych opinii na ten temat ?:P Tzn ktora wg nas najlepsza madziaPrzynajmniej ja to tak odebrałem
No właśnie dokładnie. Wszak od tego jest hyde park, nie? Ja na ten sam przykład miłością nieskończoną kocham MX-3 i dla mnie nie ma na świecie lepszego auta:)
pozdrawiam,
Krasus
Krasus
- Od: 20 gru 2009, 13:13
- Auto: M6, 2.0 MZR-CD, 143KM, '07, kombi
Strona 1 z 1