Witam
Czy u was również tak ciężko wyciągnąć wtyczkę ze świateł mijania/drogowych czyli h4 ? Teraz przy wymianie musiałem najpierw wyciągnąć żarówkę z wtyczką potem za pomocą kombinerek wyciagnąć żarówkę :/
wtyczka świateł mijania h4
Strona 1 z 1
Nie wiem co wy macie z tymi wtyczkami. Ja H4 albo postojówkę potrafię w BJ wymienić w całkowitej ciemności, na czuja. Nie to, że się chwalę, ale wtyczka schodzi z żarówki bez problemu, trzeba ją tylko docisnąć po bokach, są tam takie niby zatrzaski. Później zdejmuję tą gumową osłonę, następnie te druciki trzymające żarówkę. Czas wymiany 60s.
Ojciec w Megane II żeby wymienić żarówkę świateł mijania/drogowych musiał leżeć pod autem pół dnia. Dostęp do nich jest od dołu od zderzaka. W jeszcze bardziej skąplikowanych autach, trzeba albo zdejmować zderzak, albo nawet rozbierać osłony nadkoli.
Życzę im powodzenia, ja wolę swoją madzię
Ojciec w Megane II żeby wymienić żarówkę świateł mijania/drogowych musiał leżeć pod autem pół dnia. Dostęp do nich jest od dołu od zderzaka. W jeszcze bardziej skąplikowanych autach, trzeba albo zdejmować zderzak, albo nawet rozbierać osłony nadkoli.
Życzę im powodzenia, ja wolę swoją madzię
Moja M http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=115425
Ciężka stopa = lekki portfel :)
Ciężka stopa = lekki portfel :)
- Od: 14 cze 2009, 18:17
- Auto: Mazda 323 BJ 1,3 16V 1998r
Wystarczy posmarować smarem końcówki żarówek dedykowanym do urządzeń elektrycznych i po problemie. Ja z tym problemów nie mam. U mnie schodzi bardzo lekko.

- Od: 16 paź 2009, 21:04
- Auto: ex BJ TDVI RF4F '02 101PS
obecnie Kia QL
Strona 1 z 1