lapa999 napisał(a):Vernitus napisał(a):Najlepiej otwórz je od środka lub kluczykiem ,niezły ubaw![]()
Hah ; ) Niezle : ) Próbowałem od razu..Nic
Niezly ubaw ?
Jeśli tak to ok, nie napisałeś szczegółowo dolegliwości

www.mazdaspeed.pl
lapa999 napisał(a):Vernitus napisał(a):Najlepiej otwórz je od środka lub kluczykiem ,niezły ubaw![]()
Hah ; ) Niezle : ) Próbowałem od razu..Nic
Niezly ubaw ?

serbian23 napisał(a):Tutaj nie ma żadnej śrubki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b1f ... c2033.html
lapa999 napisał(a):Odkręcenie "boku" drzwi i panelu sterowania przy zamkniętych drzwiach ?możliwe ?
serbian23 napisał(a):szkiełka nie zdejmowałem
serbian23 napisał(a):ale czy w ogóle jest potrzeba zdejmowania całego boku, żeby dokręcić ta część???
serbian23 napisał(a):chciałbym, żeby mi ktoś rzeczowo wytłumaczył krok po kroku jak to naprawić

Nie wiem jak można mieć tyle problemów ze zdjęciem boczków z drzwi
(a nie uważam się wcale za "wielkiego majsterkowicza złotą rączkę"
) .We wszystkich drzwiach jest prawie identycznie,czyli śruby są:pod lampką w rogu drzwi,pod klamką otwierania drzwi,pod plastikową rączką/pod gumą w rączce(zależnie czy to przednie drzwi,czy z tyłu).Ot cała filozofia znaleźć 3 czy 4 śrubki
Po znalezieniu i odkręceniu wszystkich śrubek pociągacie tapicerkę do siebie dość zdecydowanym ruchem,zaczynając od dolnego rogu(tam gdzie lampka)bo tak jest moim zdaniem najłatwiej.Przy okazji wygłuszania auta demontowałem wszystkie boczki i cały tył w kombi.złamanych plastikowych zaczepów miałem chyba ze 4 z czego 3 dało się wykorzystać powtórnie nawet nadłamane.
,ale możesz wierzyć,że tak naprawdę to oprócz tych plastikowych kołków(mało prawdopodobne) nie da się przy takim demontażu praktyczni nic popsuć,nawet jakbyś robił to pierwszy raz
A jak nie masz lampki,to na pewno nie masz tam też śrubki,więc możesz śmiało zacząć rozbierać od tego rogu.A jak po drodze jakimś cudem się zdarzy,że śrubki jakiejś jednak zapomniałeś odkręcić/nie zauważyłeś to na pewno to zauważysz;).W wolnym czasie walnę fotkę każdych drzwi z zaznaczeniem gdzie są śruby.Potem ewentualnie ktoś dorzuci fotki,jak to wygląda w przedlifcie.To będzie tak dla potomnych,bo widzę że jest trochę pytań właśnie o to,a odpowiedzi są częściowo porozrzucane po różnych wątkach.Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6