Zwracam się z prośbą do moderatorów: Jako, że auto ma temat również w dziale Projekty chciałem zapytać, czy można w jakiś sposób zespolić ze sobą obydwa tematy – np. dokleić posty z tematu w dziale NM do postów w dziale Projekty (z zachowaniem chronologii wpisów) – poza pierwszym postem (moim własnym – ten odpowiednio sobie wyedytuję). Byłoby super, bo odzyskałbym fotorelacje i inne cenne wypowiedzi, a zarazem łatwiej byłoby mi wszystko uporządkować, gdyby wszystko siedziało w jednym temacie.
l3mur91 napisał(a):Będa 19" ?
Byłyby na pewno, ale doszedłem do wniosku, że kołami trzeba jednak czasem skręcać, a na 19stkach, o ile by w ogóle weszły w nadkola, jedynym możliwym kierunkiem jazdy byłaby jazda do przodu.

Dlatego też większych nie przewiduję – to jest chyba sporo już nagięta ostateczna granica BG

– i tak średnica koła jest już sporo poza zalecanym marginesem – przynajmniej teraz prędkościomierz mnie nie oszukuje

– a to świadczy tylko o kolejnej zalecie tych kół

. Brak jednej śrubki w osłonie od razu dał się we znaki – intensywne szuranie podczas skręcania. Po dokręceniu wszystkiego jak należy (a nawet umieszczeniu w osłonie nadkola dodatkowej śruby) oraz przy takich parametrach felgi wszystko jest super, nawet przy pełnym skręcie.
Tak czy inaczej rozważam zaklepanie rantów błotników na następny sezon – obcierka z tyłu o rancik ma czasami miejsce na głębszych nierównościach przy sporym załadunku auta (4 osoby + bagaż), a że auto jest intensywnie eksploatowane to czasem taka sytuacja ma miejsce – generalnie nie przeszkadza mi, że czasem sobie syknie na dziurach, ale lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik.
Co do rozmiarów felg – teraz będą....... 15stki

. Zimowe Autec, na pewno w świeżym kolorze. Skłaniam się niemal całkowicie przy czarnym – chyba że zaproponujecie coś ciekawszego.