Podłączenie podgrzewania lusterek – schemat
1, 2
Witam. Czy ktoś może u siebie robił/wymieniał lusterka podgrzewane??
Mam BJke z 2002 r i zastanawiam sie na stuningowaniem lusterek bocznych i przerobieniem ich na podgrzewane. Można to samemu zrobić czy lepiej oddać do kogoś?? A może w ogóle nie warto?? A może w ogóle się nie da??
Lusterka które mam są sterowane elektrycznie.
Mam BJke z 2002 r i zastanawiam sie na stuningowaniem lusterek bocznych i przerobieniem ich na podgrzewane. Można to samemu zrobić czy lepiej oddać do kogoś?? A może w ogóle nie warto?? A może w ogóle się nie da??
Lusterka które mam są sterowane elektrycznie.
Ostatnio edytowano 11 lis 2010, 12:38 przez Yazeen, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 14 kwi 2009, 14:10
- Auto: Citroen Xsara Picasso SX Pack, 1.6 16v, 2007r.
poprz. M 323F BJ, 2.0 DiTD, 2002 r.
Podobno tak nie jest...Zerknąłem pod ten trójkąt..ale kabel jest w oslonce..ale po grubosci wnosze, ze jest tylko od sterowania.... tym bardziej, ze nie zauwazylem, zeby szybko lusterka odparowywaly jak mam wlaczone grznie tylnej szyby...
Musze boczek w drzwiach zdjąć i zobaczyć ta kostkę...
Musze boczek w drzwiach zdjąć i zobaczyć ta kostkę...
Ja wymieniałem lusterko bo mi jaki idiot urwał i wsadziłem z podgrzewaniem. Wsio działa jak wciśnie się podgrzewanie szyby. Jak masz więcej niż 3 kabelki w kostce to jest podgrzewanie.
Lustro wyjmiesz razem z plastikową ramką (wkład jest na zatrzaskach). Natomiast wyjęcie samego szkła to wyższa szkoła jazdy, u mnie kończy się 50% skutecznością. Jest przyklejone taśmą i w dodatku wciśnięte. Ja zalewam wkład wrzątkiem i jakoś idzie (choć nie zawsze
)
Witam. Yazeen możesz sprawdzić to po vinie, właczyć podgrzewanie tylnej szyby i po minucie dotknąć lusterka lub sprawdź czy jest włożony bezpiecznik w skrzynce w kabinie. Pozdrawiam
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
topik napisał(a):Yazeen możesz sprawdzić to po vinie
Tak se chyba ne da, przynajmniej u mnie było napisane że niet podgrzewania, a zamontowałem i działa.
Faktycznie po numerze VIN, ASO mi powiedzialo, ze podgrzewania nie ma..ale instalacja jest poprowadzona...nic tylko podlaczyc mate...
To teraz już konkret... Ma ktoś może schemat elektryczny do 323F BJ?? Rozebrałem drzwi...i jest kostka elektryczna do lusterek...dochodzi do niej 5 kabelków a do lusterka wychodzą 3. Obstawiam, że 2 pozostałe to są te do podłączenia podgrzewania... pytanie jak odróżnić który jest do zasilania a który do masy... Dodam, że grubszy jest koloru fioletowego a cieńszy brązowo czarny.
apropo elektryki ...
czy aby odpiąć podgrzewanie lusterka wraz z jego sterowaniem trzeba wypiąć kość która jest pod tapicerką drzwi??? trzeba demontować wszystko czy jest jakiś sprytny sposób aby sie dostac do tej kostki
?
czy aby odpiąć podgrzewanie lusterka wraz z jego sterowaniem trzeba wypiąć kość która jest pod tapicerką drzwi??? trzeba demontować wszystko czy jest jakiś sprytny sposób aby sie dostac do tej kostki
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
HYMM ciekawy pomysł i jeśli jest już kostka i tylko trzeba się wpiąć to chyba zastanowię się i kupie sobie maty:)
1, 2