Dziękuję za komplement. Ciekawe czy rzeczywiście spala mniej benzyny niż Twoja gazu
LPG w MPV
Wolę w kontrolowanych warunkach wystroić sterownik zamiast jeździć i zbierać dane, które niekoniecznie muszą odzwierciedlać cokolwiek. Po to hamownie powstały.
Dziękuję za komplement. Ciekawe czy rzeczywiście spala mniej benzyny niż Twoja gazu
Babskie auto, wersja amerykańska viewtopic.php?f=313&t=118894
na
dziękuję
a ustawienia oczywiście robię w trasie
jeżdzimy zawsze we dwóch
jeden prowadzi a drugi robi mapy i to się sprawdza
enkai napisał(a):Ładna strona bananminie.
dziękuję
a ustawienia oczywiście robię w trasie
jeżdzimy zawsze we dwóch
jeden prowadzi a drugi robi mapy i to się sprawdza
No właśnie. Dlatego takiego przejazdu powtórzyć się nie da i to jest słabe choć nie wykluczające.
I stało się,,,, od tygodnia jestem właścicielem madzi MPV
2,0 benz 2000rok, kupiona w Polsce, auto sprowadzone z niemiec od 1,5roku w Polsce, przebieg 155tys,
no i jak najszybciej trzeba ją zgazować
i tu pytanie i prośba o pomoc do kolegi bananmin-a jako fachowca w gazie i starego praktyka
jaka jest optymalna konfiguracja instalacji do madzi MPV?
jestem z Białegostoku wiec AC mam pod bokiem nawet juz byłem u chlopaków ale terminy mają długie
bedę wdzieczny za szybką pomoc w konfiguracji zestawu
Pozdr....

no i jak najszybciej trzeba ją zgazować
i tu pytanie i prośba o pomoc do kolegi bananmin-a jako fachowca w gazie i starego praktyka
jaka jest optymalna konfiguracja instalacji do madzi MPV?
jestem z Białegostoku wiec AC mam pod bokiem nawet juz byłem u chlopaków ale terminy mają długie
bedę wdzieczny za szybką pomoc w konfiguracji zestawu
Pozdr....
- Od: 9 lis 2010, 00:36
- Auto: mazda MPV (LW) 2,0 PB +LPG 2000r
białystok
ac czyli stag 300+ oczywiście
reduktor- tu masz kilka do wyboru
ja mam magic III ale może być ac r03, zawoli s , arctic , a nawet alaska u mnie wydalała
co do wtrysków
magic jet, matrix hd, lub hana
te ostatnie najlepsze według mnie
zbiornik 56l pełny
wlew w klapkę
dobre ustawienie
ZUBOŻENIA
i zadowolenie z instalki gwarantowane
ac czyli stag 300+ oczywiście
reduktor- tu masz kilka do wyboru
ja mam magic III ale może być ac r03, zawoli s , arctic , a nawet alaska u mnie wydalała
co do wtrysków
magic jet, matrix hd, lub hana
te ostatnie najlepsze według mnie
zbiornik 56l pełny
wlew w klapkę
dobre ustawienie
i zadowolenie z instalki gwarantowane
Witam wszytkich, planuje wstawic sekwencje brc do mazdy MPV 2003 r 3.0 v6, czy ktos moze mi podpowiedziec jaki najwiekszy zbiornik lpg uda mi sie zmiescic po spodem? z gory dziekuje
-
1arius1
po pierwsze wersja usa różni się od europy chowanymi siedzeniami w 3cim rzędzie i w związku z tym z tym za duży nie wejdzie
chodzi mi o podwieszany zbiornik w miejsce koła zapasowego ktore znajduje sie pod srodkowym rzedem foteli
-
1arius1
po paru tygodniach jazdy na benzynce (oj boliii
) w końcu mam założony gaz, dzięki koledze Krzysztofowi (bananmin) udało sie złożyć zestawik który jak narazie smiga ładnie, a składa sie z następujących elementów:
stag 300+
parownik Ac R01
wtryskiwacze OMVL REG FAST
zbiornik GZWM 630/200 49L
wlew TOMESATO w klapkę
gaz zakładany w warsztacie
AC Spółka Akcyjna
ul. 27 Lipca 64, 15-182 Białystok
jak narazie sprawdzam i testuje, działa bez zarzutu, jedyne co zauważyłem to przekłamania wskazań komputera mazdy pozostałej ilości kilometrów do przejechania na benzynie która jest w zbiorniku, jak zatankuje benzynę to komp bierze odczyt ile jest benzyny a potem jeżdżąc na gazie odejmuje te kilometry nie zwracając już uwagi na to czy coś jest w baku czy nie, w efekcie po kilkuset kilometrów na gazie pokazuje ze mogę przejechać zero kilometrów a ja mam jeszcze pól zbiornika benzyny, to jedyny mankament,
na stacji tankowania gazu same plusy (w kieszeni)
,,, aha i polecam wlew gazu w klapce to za namową kolegi Krzysztofa, czyste i estetyczne rozwiązanie
narazie tyle
po przejechaniu paru kilometrów opisze jeszcze wrażenia
pozdr.....

stag 300+
parownik Ac R01
wtryskiwacze OMVL REG FAST
zbiornik GZWM 630/200 49L
wlew TOMESATO w klapkę
gaz zakładany w warsztacie
AC Spółka Akcyjna
ul. 27 Lipca 64, 15-182 Białystok
jak narazie sprawdzam i testuje, działa bez zarzutu, jedyne co zauważyłem to przekłamania wskazań komputera mazdy pozostałej ilości kilometrów do przejechania na benzynie która jest w zbiorniku, jak zatankuje benzynę to komp bierze odczyt ile jest benzyny a potem jeżdżąc na gazie odejmuje te kilometry nie zwracając już uwagi na to czy coś jest w baku czy nie, w efekcie po kilkuset kilometrów na gazie pokazuje ze mogę przejechać zero kilometrów a ja mam jeszcze pól zbiornika benzyny, to jedyny mankament,
na stacji tankowania gazu same plusy (w kieszeni)
narazie tyle
po przejechaniu paru kilometrów opisze jeszcze wrażenia
pozdr.....
potwierdzam, w poprzednim aucie mialem wlew gazu w klapce, swietna sprawa, a jaki masz silnik?
-
1arius1
1arius1 napisał(a):potwierdzam, w poprzednim aucie mialem wlew gazu w klapce, swietna sprawa, a jaki masz silnik?
2,0 benzynka troche moze ciut za słaby jak do tak duzego auta ale całkiem dobrze daje sobie rade, oczywiście nie jest to rajdówka

Witam wszystkich.
Ja posiadam mazde w dieslu i nie narzekam pali 10l w mieście. Ale dowiedziałem się że są wersje z napedem 4x4 i teraz taką chcę kupić. Przeważnie są to silniki 3.0 Czy ktoś już z Was ma już taki silnik zagazowany i jak to chodzi. A tak to jakie spalania macie w mieście? A może ktoś ma model 4x4?
Pozdrawiam
Ja posiadam mazde w dieslu i nie narzekam pali 10l w mieście. Ale dowiedziałem się że są wersje z napedem 4x4 i teraz taką chcę kupić. Przeważnie są to silniki 3.0 Czy ktoś już z Was ma już taki silnik zagazowany i jak to chodzi. A tak to jakie spalania macie w mieście? A może ktoś ma model 4x4?
Pozdrawiam
- Od: 2 lip 2010, 23:26
- Auto: Mazda MPV 2.0 D, 2004, 136kM, po lifcie
Na podstawie obserwacji http://lpg-forum.pl w zakresie STAG pod rozwagę mogę poddać http://www.pitec.pl/ .
BTW. Jaki masz silnik? Sam bujam nad tematem i mogę Ci powiedzieć, że wiele mi się zmieniło przez kilka miesięcy bo temat jest rozległy.
BTW. Jaki masz silnik? Sam bujam nad tematem i mogę Ci powiedzieć, że wiele mi się zmieniło przez kilka miesięcy bo temat jest rozległy.
Niezamaco
Uzupełnij profil, zanim Cię ktoś ofuka.
Jeśli się nie obrazisz, to przyjmij radę. Oddaj auto do gazowania gdy będziesz pewien, że jest w doskonałej kondycji. Warunkiem wyjściowym jest, aby auto było bez zarzutu przed a nie zamiast.
BTW
Jak Ci się ciągnie ten sporawy pokój tym silnikiem?

Uzupełnij profil, zanim Cię ktoś ofuka.
Jeśli się nie obrazisz, to przyjmij radę. Oddaj auto do gazowania gdy będziesz pewien, że jest w doskonałej kondycji. Warunkiem wyjściowym jest, aby auto było bez zarzutu przed a nie zamiast.
BTW
Jak Ci się ciągnie ten sporawy pokój tym silnikiem?