Podświetlenie nad popielniczką.
1, 2
Oglądając zdjęcia wnętrza zauważyłem podświetlenie nad popielniczką. Tak jak na załączonym zdjęciu mam też takie miejsce (nie wiem czy to zaślepka, czy ciemna szybka). Jednak podświetlenia tam nie mam. Czy zależne to jest od wersji i rocznika? Jak to jest u Was? Zaznaczam, że reszta podświetlenia przycisków i całej deski jest ok.

"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
Ja w swojej poprzedniej M3 z 2007 roku mialem podswietlanie. Teraz w obecnej M3 z konca 2005 nie mam. Ale wydawalo mi sie, ze mam przepalona zarowke w srodku, bo palcem cos tam wymacalem. A ze nie jest to mega potrzebna rzecz – wiec nie dochodzilem dalej 
- Od: 25 mar 2010, 21:21
- Auto: Mazda 3 1.6 MZ-CD 2005
Ja w swojej 2004/2005 mam tam podswietlenie, prawdopodobnie sa tam dwie zaroweczki/diody .
radzi89 Ty masz inną
. dziwne. Tak jak pisałem sprawdzę jutro tzn dzisiaj jak tylko wstanę. Mi się wydaje że montowane jest tam podświetlenie, ale tylko dla tych co mają przyciski do podgrzewania foteli itd.
Madzia Forever :)
- Od: 5 lut 2007, 23:44
- Auto: BYŁA M3 BK HB 1.6 Benzyna 2005/BYŁA 323 BG 1.3 Teraz nie ma nic :(
W naszej drugiej M3, tez jest takie podswietlenie , rocznik 2004 
Blumek napisał(a):No u mnie też tak jest ale tego wyciągnąć nie idzie, a panelu klimy mi się nie chce wyciągać
No właśnie. Dla lepszego samopoczucia też mi się nie chce rozbebeszać połowy deski rozdzielczej. Tym bardziej w aucie nie pale a podświetlenie popielniczki działa. A może to jest w zamian za podświetlenie wnętrza popieliniczki?
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
A może to jest w zamian za podświetlenie wnętrza popielniczki?
Na pewno nie w zamian, po prostu jest
Może to zależy od wersji wyposażenia i po prostu zaoszczędzili na 2 świecidełkach po 1 zł.
Normalnie podswietlana jest i popielniczka i jej klapka
. Mozliwe ze ledy sie przepalily- mi z dwoch zostal juz jeden.
radzi89 czyli uparcie twierdzisz, że musimy tam zajrzeć?
jakie są w panelu klimy w ogóle LEDy białe czy inne? I powiedz jaką wersje masz tej "drugiej" Madzi. Nie chce mi się cholera wierzyć, że przynajmniej w moim przypadku akurat tam się coś przepaliło, a wszystko na około świeci jak trzeba. Ja w swojej wymieniałem tylko żarówkę od wstecznego i schowka od kąd ją mam.
. Szkoda,że w Zielonej Górze tak mało ich jeździ, kogoś bym zatrzymał
. Więcej już widać BL
Blumek napisał(a):Szkoda,że w Zielonej Górze tak mało ich jeździ, kogoś bym zatrzymał . Więcej już widać BL
A u mnie coraz więcej
Blumek juz nie bede sie tak upieral bo sam nie przelamalem sie zeby wymienic swoja
u siebie wymienialem tylko diode od podswietlenia galki nawiewu. Nasza druga Mazda 3 to wersja usa 2,3 benzyna 2004 rok ale sprawdzalem w dieslu z 2005 u sasiada i on tez ma takie podswietlenie.
Tolek Obiecuje że rozbebeszę auto żeby się upewnić, ale to dopiero na końcu przyszłego tygodnia. Teraz sobie przypomniałem, że u znajomego stoi PIĘKNA czarna trójka w dieslu na sprzedaż, i do niej też zajrzę. Ale jak w tej się nie zapali to będę śmiał podejrzewać że nie we wszystkich to jest i zostaliśmy podkręceni. W końcu tylko nas 4-ech się tu odezwało.
radzi89 Widzisz obie masz 2.0 lub wyżej, może coś w tym jest. Może przy twoich silnikach trzeba podświetlać popielniczkę
bo popiół od przyspieszenia leci na tylna kanapę

Dla mnie temat chwilowo zamknięty, do momentu sprawdzenia.A jak się wku.... to przyjadę do Szczecina
radzi89 Widzisz obie masz 2.0 lub wyżej, może coś w tym jest. Może przy twoich silnikach trzeba podświetlać popielniczkę
Dla mnie temat chwilowo zamknięty, do momentu sprawdzenia.A jak się wku.... to przyjadę do Szczecina
napisalem, ze u siasiada w dieslu 1.6 z 2005 tez jest podswietlenie 
rozbierałem kiedyś ten element bo wydawało mi się ze spaliła mi się jedna żaróweczka od niebieskiego podświetlenia, po rozebraniu okazało się że fabrycznie jest tam jedna dioda wlutowana w układ, taka mała jakiś 1mm, wlutowana jest nie na środku tego okienka. pozdrawiam.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
U siebie nie rozbieralem teog elementu ale w jednej z naszych madzi wyraznie widac dwie diody i swieci tam duzo mocniej niz w naszej drugiej madzi gdzie widac tylko jedna diode....
1, 2