Co jecie dziś na obiad ?

Coś dla zabicia czasu – zjawiska śmieszne i ciekawe.

Postprzez s i w y » 28 paź 2010, 23:15

Dzisiaj moja kobieta mnie nakarmiła paluszkami rybnymi z frytkami, potem barszczyk czerwony z uszkami (taki jak na Wigilię <serduszka> ) a na deser gofry z dżemem jabłkowym i bitą śmietaną :D
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 lip 2009, 11:01
Posty: 1112
Auto: m6

Postprzez zaczek111 » 29 paź 2010, 09:11

Krokiety z kapustą i barszczyk czerwony-uwielbiam... :D

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.


143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 lut 2009, 17:43
Posty: 533
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda 6 2.3GY 03r

Postprzez viron » 29 paź 2010, 20:05

A ja bigos.
Forumowicz
 
Od: 25 sie 2010, 21:38
Posty: 34
Skąd: lubelskie
Auto: mazda xedos 9 2,0 V6 TA. KF. 1994

Postprzez trajano » 30 paź 2010, 12:08

Naleśniki z serem :)
Avatar użytkownika
Początkujący
 
Od: 2 maja 2010, 20:52
Posty: 15
Skąd: Sosnowiec
Auto: Mazda 626 GE [USA] sedan 2.0i

Postprzez Radex » 30 paź 2010, 14:18

coca cole ;P hahaha
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Szalotka » 30 paź 2010, 19:09

Radex napisał(a):coca cole

Tez dzisiaj mialem :) Jako popitke do 0,5 z ojcem na lepsze trawienie po obiadku co by cholesterolu nie za wiele bylo :D
Schabowy, ziemniaczki i barszczyk czerwony :D
Szalotka
 

Postprzez Seraf » 30 paź 2010, 19:13

jajcy sadzone :D
Obrazek
Obrazek
aka "bez sensu"
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 kwi 2009, 00:28
Posty: 3537 (2/15)
Skąd: Białystok
Auto: rower miejski :D

Postprzez Grzyby » 30 paź 2010, 20:27

Pierwsze danie:
Zupka "badylowa" czyli ziemniaczki, jarmuż, marchewka, pietrucha (korzeń), por, seler, kalafior, brukselka. Oczywiście zabielona śmietaną – pychota ;P

drugie danie:
Bitki wołowe w sosiku z kaszą i buraczkami ;P

A zaraz wezmę i pęknę po tym obżarstwie :D
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Szalotka » 30 paź 2010, 23:08

Grzyby ja to myslalem ze dla odmiany to dzis pierogi bedziesz mial :D
A tu klops pomylka :)
Jakies bitki sobie wymyslasz i zupy z menu knajp hotelowych ;) :D
Szalotka
 

Postprzez zaczek111 » 31 paź 2010, 12:38

Pyszniutki bigosik od Mamusi :D

Wykonuje Pomiary ilości dB- chetnych zapraszam na PW.


143,4dB i to jeszcze nie koniec ;)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 13 lut 2009, 17:43
Posty: 533
Skąd: Tarnów
Auto: Mazda 6 2.3GY 03r

Postprzez IraZ » 31 paź 2010, 18:11

gołąbki:)
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 paź 2010, 22:38
Posty: 910
Skąd: Chełm
Auto: CX-5 KE '16 34K
AWD AT 2.5 192KM

Postprzez Grzyby » 31 paź 2010, 19:50

gromaciek napisał(a):ja to myslalem ze dla odmiany to dzis pierogi bedziesz mial

No niestety wszystkie zjedliśmy :P

Ale za to dzisiaj – oczywiście dla odmiany – na pierwsze danie były:
Grzyby napisał(a):Bitki wołowe w sosiku z kaszą i buraczkami

A na drugie:
Grzyby napisał(a):Zupka "badylowa" czyli ziemniaczki, jarmuż, marchewka, pietrucha (korzeń), por, seler, kalafior, brukselka.


A na jutro właśnie ugotowały się 4 goloneczki (będą pieczone) ;P
Jeszcze nie wiem z czym, może z chlebkiem?
A zupka będzie pomidorowa z przecieru od babci. Z ryżem :D

Ależ ja cholerka lubię gotować :D
No i jeść :D :D :D
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Szalotka » 31 paź 2010, 20:12

Dzisiaj na pierwsze danie flaczki a na drugie devolay i mizeria :)
Pycha :)
Szalotka
 

Postprzez nemi » 5 lis 2010, 15:39

Grzyby napisał(a):Ależ ja cholerka lubię gotować

To "tak jak ja". W tym tygodniu jestem w domku sam i muszę też sam dbać o posiłki. Jednego dnia ugotowałem więc żarełko na dwa obiadki, zostawiłem do ostygnięcia i oczywiście nie schowałem do lodówki, więc kolejnego dnia po powrocie z roboty nakarmiłem śmietnik. Chyba smakowało.

Jak to gdzieś napisał Maciej Loret nie ma sensu kopać się z koniem i stwierdziłem, że taniej, szybciej i nawet bezpieczniej jeść w pobliskim "chińczyku".
Wczoraj był kurczak pikantny (wydawało mi się, że nawet był bardzo pikantny, ale piekł tylko raz ;)), dzisiaj rybka w sosie słodko-kwaśnym.


Grzyby napisał(a):jarmuż

Matko, musiałem sprawdzić w wikipedii co to takiego...
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 14:20
Posty: 7485 (100/271)

Postprzez Radex » 5 lis 2010, 17:22

to ja dołączę do lubiących gotować :P

u mnie spaghetti z miesem, papryka i pomidorami ktore zostalo ze wczoraj
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Wodzu » 5 lis 2010, 19:55

Też spaghetti :)
EX XEDOS 9
Moja EX
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 22 mar 2005, 12:38
Posty: 1358 (1/1)
Skąd: Szczecin
Auto: BJ 2.0 :D, Demio 99r

Postprzez bullet » 5 lis 2010, 20:49

w pracy zupka z torebki
w domku zupa meksykańska <jem>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 28 kwi 2006, 23:20
Posty: 258 (0/4)
Skąd: Wro
Auto: a zależy kto kluczyki da

Postprzez Grzyby » 5 lis 2010, 23:54

A ja kupiłem dzisiaj dwa całkiem spore chlebki pita, kilogram mięska świńskiego na gulasz i zrobiłem siekaninę na patelni.
Wyszło to cuś a'la kebab. Zarąbiście pikantne z warzywkami, sosami delikatnie zapieczone w piekarniku.

Mniamuśne ;P

nemi napisał(a): Grzyby napisał(a):jarmuż


Matko, musiałem sprawdzić w wikipedii co to takiego...

Błehehehe, do niedawna tez nie wiedziałem co to. Małżowinka mi to warzywko przedstawiła i przyznaję że żałuję że poznałem je dopiero teraz.
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 23:09
Posty: 17087 (111/178)
Skąd: KIELCE
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Radex » 6 lis 2010, 12:45

ktos zna dobry przepis na w miare tradycyjną pizze z szynka i pieczarkami??

spód chyba taki bedzie tradycyjny? http://www.pizzaprzepisy.pl/index.php?o ... &Itemid=64

pozniej po prostu posmarowac posiekanymi pomidorami z puszki, polozyc pieczarki, szynke i tyle?
czy jakas mozarella na wierzch??

ktos sie orientuje jak to robia tradycyjnie w Italii?

to moj pierwszy raz i nie chcialbym zmarnowac skladnikow :P

aha... pieczarki wczesniej ugotować?? czy po prostu cienko pokroic?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 sty 2007, 23:24
Posty: 8982 (46/30)
Skąd: Zawiercie
Auto: Bunia

Postprzez Magdalena » 6 lis 2010, 12:57

A ciasto ma być cienkie czy grube ??

Radex napisał(a):pieczarki wczesniej ugotować?? czy po prostu cienko pokroic?

nie trzeba ich gotować, wystarczy żebyś pokroił :)

Radex napisał(a):czy jakas mozarella na wierzch??

oczywiście ;) Ja ostatnio na wierzch dodawałam zwykły ser w plastrach z biedronki i było smaczne <spoko>
Ruda czarownica
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 lut 2008, 00:17
Posty: 2125 (3/5)
Skąd: Z daleka
Auto: 323 P/Małe czarne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

Moderator

Moderatorzy Hyde Park