Pomyłka Przy Tankowaniu- ON zamiast PB
1, 2
oddalem samocho do mechanika. na wymiane sprzegla a przy okazji zeby sprawdzil o co chodzi i juz wiem
w silniku jest wszysko ok mierzyl swoimi metodami i przyrzadami i opuzniony zaplon. o 30 stopni. z tego co m on powiedzial to sa dwie mozliwosci. alb aparat mi poszedl i poprostuy zbierznosc sytuacji ze ropa i aparat albo przeskoczyl rozrzad. bardziej bym sie przychgylal do tego drugiego.moglo to sie stac jak ciagnal mnie kolega po calym osiedlu przed dobre 10 min. a co do tych preparatow do wtryskow to tez zalewalem tego
bardzo roznicy nie widzialem ;p to widocznie z wtryskami jest dobrze
teraz mam wyprzedzony zaplon na maxa i delikatna poprawa jest ale moze jutro zaprowadze do niego znowu i ni sprawqdzi czy aparat do wymiany czy rozrzad

- Od: 17 wrz 2009, 21:05
rzecholi w jakim sensie?? nie zwrocilem uwagi na to. u mnie odpala normalnie chyba i slycgac cos jakby zaworki dopoki sie nie rozgrzeje ale w tych mazdach podobno tak jest i tam zaworkow sie nie reguluje czy cos takiego.jakie rzecholenie ci chodzi to sprawdze pozniej albo jutro i ci powiem

- Od: 17 wrz 2009, 21:05
kolego mi jak zle zlozyli rozrzad po wymianie to palila od strzala nic nie stukalo bo to silnik bezkolizyjny ale buta nie miala wcale i palila 20 litrow aparat przekrecony na maksa w lewo. robilem to nawet w twojej okolicy w MIKA a bledy juz sobie sprawdzales?
-
arczer
Kiedyś moja znajoma po długim pobycie w USA przywiozła auto benzynowe do Polski i piersza próba tankowania na stacji benzynowej dziwiła się że na tyle dystrybutorów tylko na jednym pisało że włączony czyli w jej rozumieniu ON. Oczywiście z niego zatankowała.
- Od: 11 mar 2011, 06:46
1, 2