Łożysko w piascie przedniego koła
1, 2
Ile to kosztuje go 626 Ge 93' 2.0 16V? Chodzi mi o łożysko i wymianę.
- Od: 25 mar 2005, 10:29
- Auto: 626 GE 2.0 16Vsedan
Wymiana łozyska przedniego za 30 zeta ? Spore bezrobocie chyba tam macie....meloon napisał(a):30zł wymiana.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
W sumie nie wiem czy je wymieniac bo tylko czasem lekko zapiszczy a dzieje sie tak od czasu gdy strasznie grzaly mi sie hamulce ktore juz wymienilem, tzn. tarcze i klocki. Co doradzicie, wymienic te lozysko czy przesmarowac czy co?
Łozysko nie piszczy tylko wyje...evolution1 napisał(a):W sumie nie wiem czy je wymieniac bo tylko czasem lekko zapiszczy
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
To co tak moze popiskiwac? Pytam by znow w warsztacie nie wcisli mi kitu- zdzieraja jak sie da. Ostatnio wymienialem : sworzen wachaczxa, poduszke wachacza, reperaturke tloczka hamulca,, klocki tarcze i zaplacilem 130zl/ czy to duzo dla warszawiaka chyba nie ale na slasku to troche kast jest.
a co do popiskiwania to pewnie piszczą ci klocki.. łożysko nie wydaje pisków tylko zdrowe solidne buczenie.. typu "żubr w kole puszczy" 
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
W oczekiwaniu na małego Mayerka...
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
a może osłona tarczy
Szukam kogoś kto zaopiekuje się GD GT 4WS
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
Samochód ogólnie sprawny z zadbaną tapicerką co jest unikalne w tym wieku auta.
Wymagający jednak poprawek blacharskich i lakierniczych na które ani ja ani Mazda nie mamy czasu.
Ewentualnych kandydatów zapraszam na PW
- Od: 18 lis 2003, 15:56
- Auto: 626GD89 GT 4WS
Popiskuje bardzo rzadko, ok nie jest to lozysko ale nie pochodzi to na pewno od silnika, cos z kola tylko trudno to wyczuc bo tylko w czasie jazdy, bardzo wolnej. Ale nie bede wam trul pupy takimi pierdolami- dzieki za podpowiedzi. A kto chce adres tego wesolego warsztatu to wysle na e-mail. :–)

wyczyść zacisk hamulcowy. i uzyj preparatu na klocki. jak nie masz może byc smar miedziowy w areozolu. Przecież ewidentnie klocki ci piszczą.
mayer
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
)))))
W124 300TD automat
mazda 626 GE 2,0 16V
piszcza takie blaszki osłonowe klocków co opasują tarczę na kształt literyU i jednocześnie stanowią prowadnice klocków.
poprostu ktoś jak zakładał klocki to je podgiął lub jeśli założyłes klocki z krzywymi blaszkami które sygnalizują zużycie klocka to one mogą zaczepiać o te blaszki i doginać je do tarczy.
Miałem tak u siebie jak założyłem jakieś badziewne klocki.
Dlatego popiskuje rzadko głównie w czasie hamowania lub tuż po nim.
Rozbierz zacisk i popatrz czy blaszki nie mają znaku ocierania.
swoją drogą jesli poluzowałeś śrube na przegubie to łożysko mogło się rozejść i nie będzie wyło ale koło z przegubem bedzie miało luz i przegub może ocierac o piastę (najlepiej jakbym pokazał to wszystko na rysunku ale myśle że rozumiesz co napisałem)
pozdrawiam
poprostu ktoś jak zakładał klocki to je podgiął lub jeśli założyłes klocki z krzywymi blaszkami które sygnalizują zużycie klocka to one mogą zaczepiać o te blaszki i doginać je do tarczy.
Miałem tak u siebie jak założyłem jakieś badziewne klocki.
Dlatego popiskuje rzadko głównie w czasie hamowania lub tuż po nim.
Rozbierz zacisk i popatrz czy blaszki nie mają znaku ocierania.
swoją drogą jesli poluzowałeś śrube na przegubie to łożysko mogło się rozejść i nie będzie wyło ale koło z przegubem bedzie miało luz i przegub może ocierac o piastę (najlepiej jakbym pokazał to wszystko na rysunku ale myśle że rozumiesz co napisałem)
pozdrawiam
- Od: 8 lut 2004, 00:15
- Auto: 3 BK 1,6 CITD 119 km
B2500 1997r. 79km
SIGNUM FL 1,9 150km
A swoją drogą to niezłego kitu ci nawciskali w tym warsztacie.
No chyba że części były twoje a te 130 to za robotę
A skoro robili ci hamulce to wal do nich z reklamacją – niech poprawią co spiep....li.
pozdrawiam
No chyba że części były twoje a te 130 to za robotę
A skoro robili ci hamulce to wal do nich z reklamacją – niech poprawią co spiep....li.

pozdrawiam
130 za robote. Jutro do nich jade z reklamacja
Nie , musisz kupic całą piastę.TRIBUTE napisał(a): jak z łożyskami tylnej piasty w Xedosie 6 jest możliwość wymiany samych łożysk
Juz masz po problemie....qbass napisał(a):Jakbyś chciał dobrą używkę, to mam.
1, 2