mietek2012 napisał(a):kolego nie znam sie tak ta lambda to chodzi o ta sonde?
Tak, dokładnie o nią chodzi; poza tym nie pamiętam, czy Z5 nie ma mniejszej pojemności baku niż 55l jak u mnie, ale tak czy inaczej Twoje spalanie nie jest najlepsze.
www.mazdaspeed.pl
mietek2012 napisał(a):kolego nie znam sie tak ta lambda to chodzi o ta sonde?
beata26 napisał(a):Urwis, podales model, rok i paliwo, a gdzie pojemnosc silnika? Podaj, to wtedy cie przytulimy...
mietek2012 napisał(a):witam wszystkich.. jakies ponad miesiac temu zakupiłem mazde 323f 1.5,, i kurde wydaje mi sie ze strasznie duzo mi pali. az mnie zatyka.. zatankowalem do pelna i zrobilem tylko 410km do rezerwy! a staralem sie jezdzic normalnie a za szybkko tez nie pojade bo niestety mam noge w gipsie.. i moje pytanie czy wy na swoich mazdach tez robicie tyle kilometrów? prosze o pomoc. bo ja juz niewiem![]()
mazda fan;d napisał(a):sonde mam z podgrzewaczem to tylko podgrzewacz nie wykazywał prawidłowej rezystancji, to moze byc zepsuta??
mietek2012 napisał(a):witam wszystkich.. jakies ponad miesiac temu zakupiłem mazde 323f 1.5,, i kurde wydaje mi sie ze strasznie duzo mi pali. az mnie zatyka.. zatankowalem do pelna i zrobilem tylko 410km do rezerwy! a staralem sie jezdzic normalnie a za szybkko tez nie pojade bo niestety mam noge w gipsie.. i moje pytanie czy wy na swoich mazdach tez robicie tyle kilometrów? prosze o pomoc. bo ja juz niewiem![]()
beata26 napisał(a):Nie placzcie bo nic z tym nie zrobicie. Niektorym bedzie palila mniej, innym wiecej, Jesli spalanie na trasie macie w miare dobre – to trudno, widocznie tyle ma palic. Ja tez z tym dlugo walczylam. Ale spalanie na trasie mialam w miare niskie, zadnych bledow, wszystko dziala cacy, nawet profilaktycznie wymienilam sonde lambda, przeczyscilam przeplywomierz i wymienilam termostat – pali w miescie jak smok – troszke wiecej niz 10 litrow, niezmiennie! A przy jezdzie po krotkich odcinkach nawet jeszcze wiecej.
Wiec przestalam z tym walczyc – widac tyle ma palic i juz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości