czekam tylko na pytania o ilośc litrów paliwa w baku i ciśnienia w oponach, które mozna poznac po nr vin
VIN – dowiedz się więcej o swoim samochodzie (vide pierwszy post).
kurczę, jestem laikiem, ale to ostatnie pytanie wydaje mi się już ciut zbyt szczegółowe 
czekam tylko na pytania o ilośc litrów paliwa w baku i ciśnienia w oponach, które mozna poznac po nr vin
)
- Od: 31 sie 2010, 14:15
- Auto: Mazda 6 Kombi 2005, 2,0 Diesel, 121 KM
Mi wyszło:
– HATCHBACK
– 5-DOOR
– W/SUNROOF
– DIESEL
– 2000
– OHC
– MANUAL TRANSMISSION
– 5-SPEED
– 4-DISC
– W/A.LOCK BRAKE
– EXC.18"-WHEEL
– W/ON-BOARD DIAGNOSIS
– ECE
– W/DSC
I teraz pytanie:
Co oznaczają: W/SUNROOF, W/A.LOCK BRAKE, W/ON-BOARD DIAGNOSIS, ECE ?
– EXC.18"-WHEEL – Samochód miał oryginalnie 18 calowe felgi ?
– W/DSC – Samochód posiada DSC ?
– HATCHBACK
– 5-DOOR
– W/SUNROOF
– DIESEL
– 2000
– OHC
– MANUAL TRANSMISSION
– 5-SPEED
– 4-DISC
– W/A.LOCK BRAKE
– EXC.18"-WHEEL
– W/ON-BOARD DIAGNOSIS
– ECE
– W/DSC
I teraz pytanie:
Co oznaczają: W/SUNROOF, W/A.LOCK BRAKE, W/ON-BOARD DIAGNOSIS, ECE ?
– EXC.18"-WHEEL – Samochód miał oryginalnie 18 calowe felgi ?
– W/DSC – Samochód posiada DSC ?
Hubix napisał(a):– EXC.18"-WHEEL – Samochód miał oryginalnie 18 calowe felgi ?
wszystkie rozmiary felg za wyjatkiem 18"
Hubix napisał(a): – W/DSC – Samochód posiada DSC ?
TAK
Stronka jest ok ja znalazlem te co szukalem polecam
- Od: 21 wrz 2009, 19:03
- Auto: Była mazda 323f 1,5 Ba/bh 1998r. a jest teraz madzia 626 GF 2,0 FS 115km z 2000r.
kelus napisał(a):nie działa mi dekoder z pierwszej strony
A sprawdziłeś wszystkie leniuszku?
Japancars działa i pokazuje dokładne dane tej M2 1.4D
Proszę o pomoc niestety na żadnej stronie nie mogę zdekodować koloru nadwozia mojej mazdy 6 VIN: 1YVFP80C965M03852. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Niestety nigdzie nie mogę tego znaleźć a strony z początku tematu nie działają, Bez pomocy życzliwej osoby jestem w kropce 
Ostatnio edytowano 26 paź 2010, 15:30 przez roger27, łącznie edytowano 1 raz
-
roger27
Witam!!!
Koledzy potrzebuję pomocy na temat mazdy 3 JMZBK14Y281619665. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!!!
Koledzy potrzebuję pomocy na temat mazdy 3 JMZBK14Y281619665. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam!!!
-
dbiedrzyk
Kolego, wystarczy trochę się wysilić i zejść kilka postów niżej niż pierwszy Admina (także na pierwszej stronie) – tam jest link 
Wg. tego dekodera trochę różni się od tego, co napisał kolega od BJ-tki (szyberdach).
Wybierz sobie co Ci pasuje, a potem najlepiej jedź obejrzeć samochód, bo zdaje się, że chyba m.in. w ten sposób kupuje się samochody
Co do sprzedawcy – powiedział Ci prawdę
Po prostu podał Ci datę pierwszej rejestracji, która wbita jest w Brief..., a samochód z fabryki wyszedł 26/06/2007, popływał sobie po morzach i oceanach, a potem postał w salonie, tudzież na placu w oczekiwaniu na swojego właściciela...
VIN JMZBK14Y281645352
Model MAZDA 3
Data wydania 26/06/2007
Rok modelowy 2006
Model Code BS4CEAH
Kod koloru zewnętrznego 16W
Wewnętrzny kod koloru BS0
Typ siedzenia STC
Rodzaj wykończenia drzwi TDC
Szczegółowe informacje:
W / DSC
W / O dach
HATCHBACK
5-DOOR
HI-POWER
DIESEL
1600
Manualna skrzynia biegów
5-biegowa
NOR. DIFF
W / AC
ECE
W / TURBO
Wg. tego dekodera trochę różni się od tego, co napisał kolega od BJ-tki (szyberdach).
Wybierz sobie co Ci pasuje, a potem najlepiej jedź obejrzeć samochód, bo zdaje się, że chyba m.in. w ten sposób kupuje się samochody
Co do sprzedawcy – powiedział Ci prawdę
VIN JMZBK14Y281645352
Model MAZDA 3
Data wydania 26/06/2007
Rok modelowy 2006
Model Code BS4CEAH
Kod koloru zewnętrznego 16W
Wewnętrzny kod koloru BS0
Typ siedzenia STC
Rodzaj wykończenia drzwi TDC
Szczegółowe informacje:
W / DSC
W / O dach
HATCHBACK
5-DOOR
HI-POWER
DIESEL
1600
Manualna skrzynia biegów
5-biegowa
NOR. DIFF
W / AC
ECE
W / TURBO
rafusmaximus napisał(a):W / O dach
Skrót W/O oznacza without, czyli furka nie ma szybedaszku, dokladnie tak jak napisał kolega KONRADD.
Cos długo musiał stać na tym placyku.
Generalnie przy pierwszym przegladzie troche sie burzą jeśli auto było rejestrowane w styczniu/lutym.
Jeśli ten samochód jest sprowadzany to może zostać zarejestrowany w Polsce jako 2007 rok.
bieski napisał(a):Skrót W/O oznacza without
sorki, pomerdałem i "przelogowałem" na With/Open sunroof

Generalnie przy pierwszym przegladzie troche sie burzą jeśli auto było rejestrowane w styczniu/lutym.
Jeśli ten samochód jest sprowadzany to może zostać zarejestrowany w Polsce jako 2007 rok.
Dokładnie – tak mi zrobili z poprzednim samochodem. Podobno zależy też od wydziału komunikacji tzn. czy obsługuje Cię normalny czy nadgorliwy "urzędas".
Proszę o sprawdzenie VIN JMZGY19F231107733
Interesuje mnie czy miał ten wóz oryginalnie system audio Bose.
W sumie interesowałaby mnie cała historia tego auta. Czy muszę wymieniać moduł wentylatora przy chłodnicy?
Czy powinna być zmieniarka CD bo niby mam taki panel http://www.carstereohelp.com/images/Maz ... 080301.jpg a przyciskając LOAD nic się nie dzieje, czyli odtwarzacz CD połyka maksymalnie jedną płytę.
Z góry dzięki
Interesuje mnie czy miał ten wóz oryginalnie system audio Bose.
W sumie interesowałaby mnie cała historia tego auta. Czy muszę wymieniać moduł wentylatora przy chłodnicy?
Czy powinna być zmieniarka CD bo niby mam taki panel http://www.carstereohelp.com/images/Maz ... 080301.jpg a przyciskając LOAD nic się nie dzieje, czyli odtwarzacz CD połyka maksymalnie jedną płytę.
Z góry dzięki
- Od: 21 paź 2010, 11:29
- Auto: Mazda 6 Kombi
silnik 2.0 rok 2003
wersja comfort
xadox napisał(a):Proszę o sprawdzenie VIN JMZGY19F231107733
Linki z pierwszej strony działają. Trochę samodzielności.
xadox napisał(a):Czy muszę wymieniać moduł wentylatora przy chłodnicy?