WARSZAWA – wtorek !!! spotkanie 21. 01 godz.20:00 Galeria Handlowa Bemowo

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez siwuski » 21 paź 2010, 22:23

Może popytać się w innych regionach jak u nich organizują spoty, jak wyglądają, jak często, jaka jest frekfencja i można jakoś to skopiować albo przerobić na nasz grunt.
viewtopic.php?f=137&t=97747
Forumowicz

Od: 15 maja 2010, 22:20
Auto: MX3 – 1.8 V6 EC –"Czarna Perła"

Postprzez CezaR83 » 21 paź 2010, 22:23

To nie tak Madziu, do tego pomysłu pewnie skłoniła go wizyta na ostatnim spocie wtorkowym, na którym było nie wiele osób ale Siw-y był... temat był liźnięty dosłownie troszeczkę dotyczył tylko frekwencji i pogody i przyszłości na zimę a później jego post w temacie.
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez malutka » 21 paź 2010, 22:33

Cezar – tego typu tematy nie biorą się z dnia na dzień.

Sam pomysł na zmiany, uważam za jak najbardziej trafiony, ale sposób w jaki rozgrywa się tu dyskusja bardzo mi się nie podoba. Wygląda to tak jakbyście już podjęli decyzje, które przypieczętujecie na przyszłym spocie...
Jeszcze te komenty, że się nie interesujemy. Co z tego, że Siwy siedzi od dwóch dni w szpitalu u ojca, a ja pracuje? – nie interesujemy się... To jest nie w porządku, zwłaszcza, że nie znamy się od wczoraj – możemy się ze sobą kontaktować również poza forum. Jeśli tak zależało Wam na naszej opinii to czemu nikt mi nawet esa nie wysłał, że coś się dzieje?
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez Myjk » 21 paź 2010, 22:34

Ja się przyznaję, nie przyjeżdżam na spoty, bo:

a) Dzień i godzina jest nietrafiona, o czym wspominałem już dawnooooo temu i nie było odzewu. Niestety 19 to godzina taka ni w pindę ni w oko. Zresztą mnie, ze względu na dziecko i żonę niewiele terminów odpowiada, bo siedzę pod pantoflem i w ogóle...

b) Nie odpowiada mi ogólna forma spotów -- stanie/siedzenie połączone z pitoleniem w zasadzie o niczym. Niestety jak nie mam w czymś celu, to mnie to coś nudzi i przestaje interesować. Co innego spot zorganizowany przez THORa nad jeziorem (w końcu nie dotarłem co prawda nad jezioro <lol> ale i tak popłynąłem)

c) Dla mnie nie ilość, a jakość się liczy. Spot raz w miesiącu na kartingach, paintballu czy innej piłce nożnej w zupełności wystarczy do ciekawej integracji. Na przykładzie piłki nożnej analizując. Maciek załatwił boisko za free i co tydzień (czemu byłem zresztą przeciwny i ogólnie oddałem pałeczkę tematu PN bez bicia) -- ale co z tego, skoro nasze spotkania piłkarskie spotkał taki sam los jak spoty? Spowszednienie. Co z tego, że boisko jest zarezerwowane i jest za darmo? Jak coś jest za darmo to się tego nie szanuje. I jak to mówią, co za dużo, to i krowa nie zje.

d) Ogólnie forum "zdechło" od jakiegoś czasu to i się integrować nie chce z klubem.

Dziękuję za uwagę, cmoq, cmoq :P
Pozdor Myjk
Forumowicz

Od: 26 paź 2007, 08:01
Auto: Mitsubishi Outlander
PHEV '20

Postprzez Szalotka » 21 paź 2010, 22:36

malutka napisał(a):Zawsze podobało mi się Twoje zaangażowanie i inicjatywa, ale nie przypuszczałam że zachowasz się w taki sposób.

No zaangazowanie mialem i mam dalej.
A przyznaje sie bez bicia ze powinienem najpierw porozmawiac z Tobą i z Siwym na ten temat.
Ze swojej strony pozostaje mi Was publicznie przeprosic co wlasnie czynie
<piwo>
Kazdemu czasem cos nie wyjdzie mimo ze chce dobrze. Takie zycie :)

Myjk co do boiska chcialem dobrze. Teraz juz nie bedzie grania co tydzien. Po tym sezonie wyciagnalem wnioski i granie w zime na hali odbywac sie bedzie raz w miesiacu i bedzie platne stosunkowo wczesniej. Zresztą masz w temacie :) . A na wiosne na powietrzu tez bedzie raz w miesiacu.
Co tydzien nie ma sensu.
Ostatnio edytowano 21 paź 2010, 22:43 przez Szalotka, łącznie edytowano 1 raz
Szalotka

Postprzez CezaR83 » 21 paź 2010, 22:41

Magda ja tak nigdzie nie napisałem ze wy sie nie interesujecie a i decyzji nikt nie chcial podejmować bez was dlatego czekamy na wtorkowy spot, i dobrze by było jakby zainteresowani Klubem i regionem a raczej miastem stołecznym przyjechali we wtorek.
Michał, Ciebie tez zapraszamy, jesli jeszcze nie położyłeś laski na ten temat :P możesz byc po 20 bo na pewno w godz jak kazdy będzie chcial zabrać jedno zdanie nie skończymy :]
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez malutka » 21 paź 2010, 22:49

Cezar, nigdzie nie napisałam personalnie, że to akurat Ty komentowałeś – ale takie komentarze padły, czemu zaprzeczać nie można.
Jak już pisałam wcześniej – muszę odpocząć, więc dyskusję będę kontynuować jutro.
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez Leszek » 21 paź 2010, 22:52

Myślę, że Wszyscy powinniśmy wziąć sobie dwa oddechy na uspokojenie.

Zmiany są potrzebne, wszyscy o tym wiedzą tak? I zamiany będą. Ale nawet demokracja potrzebuje liderów, którzy nie dopuszczą do chaosu. Dlatego najrozsądniejszym wyjściem jest pomoc PR-om i pozostawienie im ostatecznych decyzji. ;)
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez CezaR83 » 21 paź 2010, 22:54

OK, to zostawmy juz pisanie bo to i tak trzeba sie spotkać i cos ustalić, to do zobaczenia na Bemowie! papa

ravo napisał(a):Na pewno jakieś wspólne spotkanie i omówienie sytuacji było by najlepszym wyjściem i od tego trzeba było wyjść

Przecież od początku o tym pisaliśmy ze trzeba to omówić wspólnie :> (przynajmniej ja taką miałem KONCEPCJĘ od początku) reszta innych zawartych postów to były tylko wolne propozycje na forum. Tylko błąd ze nikt nie powiadomił małej ze coś sie dzieje na forum. <oczy>
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez ravo » 21 paź 2010, 22:57

Przepraszam, że się wtrącę ale bardzo proszę by nie decydować o decyzjach w regionie bez uzgodnienia tego z PR szczególnie, że jako klubowicze powinniście znać jak wygląda struktura tego klubu.

Zawsze wszelkie uwagi są bardzo a to bardzo potrzebne ale takie zachowanie jest po prostu mało "grzeczne".

Na pewno jakieś wspólne spotkanie i omówienie sytuacji było by najlepszym wyjściem i od tego trzeba było wyjść
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Myjk » 21 paź 2010, 23:21

gromaciek napisał(a):Myjk co do boiska chcialem dobrze.

Tylko szkoda, że nie chciałeś jednak słuchać tego co do Ciebie mówiłem wtedy.
Ja ogólnie nie lubię iść pod prąd, zwłaszcza jak się zaczyna woda podniecać. :P

Wolałbym także, aby wszelkie ustalenia i dyskusje były prowadzone otwarcie na forum. Gadki na "żywo" w tak licznej grupie nie zdają nigdy egzaminu. Osoby mniej "medialne" mają problem z wyrażeniem siebie i do tego potem jest jeszcze problem z usystematyzowaniem tego co zostało powiedziane. Tutaj każdy ma równe szanse.
Pozdor Myjk
Forumowicz

PHEV '20

Postprzez Szalotka » 21 paź 2010, 23:29

Myjk napisał(a):Tylko szkoda, że nie chciałeś jednak słuchać tego co do Ciebie mówiłem wtedy.

Wiesz roznie to mozna bylo odbierac.
Ale nie ma co rozpaczac nad rozlanym mlekiem. Gramy dalej. Tylko bedzie to wygladalo troche inaczej ;).
Szalotka

Postprzez Adaś » 22 paź 2010, 16:57

Siw-y przypomnij mi we wtorek o tych kablach to Ci zabiorę na spota :)
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Siw-y » 22 paź 2010, 17:47

W końcu znalazłem chwilę aby coś napisać, chociaż w zasadzie malutka wszystko napisała.
Po burzliwej debacie kilka rzeczy żeśmy wczoraj przedyskutowali, ale, że mała była po delegacji to nie wszystko jeszcze zostało poruszone.

Myjk, to, że Ty nie przyjeżdżasz to akurat wiem i ok, Tobie mogą nie pasować wtorki o tej porze bo masz inne obowiązki, ja to rozumiem.

Myjk napisał(a):a) Dzień i godzina jest nietrafiona, o czym wspominałem już dawnooooo temu i nie było odzewu. Niestety 19 to godzina taka ni w pindę ni w oko. Zresztą mnie, ze względu na dziecko i żonę niewiele terminów odpowiada, bo siedzę pod pantoflem i w ogóle...
Od zawsze był to wtorek i od zawsze była to godzina 19:00. Kilka razy było to poruszane ale za każdym razem było więcej sprzeciwów co do zmian i wtorki zostały, tak samo częstotliwość owych spotów. Teraz może być inaczej bo praktycznie 90% luda jest "nowa".

Myjk napisał(a):b) Nie odpowiada mi ogólna forma spotów -- stanie/siedzenie połączone z pitoleniem w zasadzie o niczym. Niestety jak nie mam w czymś celu, to mnie to coś nudzi i przestaje interesować. Co innego spot zorganizowany przez THORa nad jeziorem

Właśnie po to są spoty aby pogadać i pokopać w opony. I tu również były propozycje weekendowych dwudniowców ale niestety na propozycjach się skończyło.

Spoty są co tydzień aby właśnie każdy mógł chociaż raz w miesiącu na niego przyjechać, nikogo nie zmuszam aby był na każdym, sam też ostatnio pojawiam się na co drugim, ale przez pierwsze prawie 3 lata to nie opuściłem żadnego :P

Cieszy mnie fakt, że chcecie jakiś zmian, ale tak jak Magda napisała, troszeczkę forma tego była nie na miejscu :(
Z gromaćkiem już zostało wszystko wyjaśnione i o nić do nikogo żalu nie mam, (jeszcze :P )

Myjk napisał(a):Wolałbym także, aby wszelkie ustalenia i dyskusje były prowadzone otwarcie na forum.
A ja jestem przeciwny temu, od tego są telefony PW, GG czy inne, chociaż osobiście wolę wszystko uzgadniać bezpośrednio z zainteresowanym, jakoś pisemnie nie potrafię przekazać tego co chcę i moje treści pisane są bardzo chaotyczne i często niezrozumiałe <zawstydzony>

I to nie prawda, że się Wami nie interesuje :P zawsze można do mnie zadzwonić bądź napisać, nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek kogoś olał :)

Z mojej strony na razie tyle, jak ktoś chce się jeszcze o coś zapytać to niech napisze ;)

P.S. Myjk, sorry, że tylko Twoje wypowiedzi cytowałem, ale jakoś tak wyszło :P

Adaś, jak nie zapomnę to Ci przypomnę <lol>
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Myjk » 22 paź 2010, 23:45

Siw-y napisał(a):Od zawsze był to wtorek i od zawsze była to godzina 19:00. Kilka razy było to poruszane ale za każdym razem było więcej sprzeciwów co do zmian i wtorki zostały, tak samo częstotliwość owych spotów. Teraz może być inaczej bo praktycznie 90% luda jest "nowa".

Siwy, ale ja tylko wyjaśniłem dlaczego się na cyklicznych spotach nie pojawiam. Tylko tyle a może aż tyle.
Wpadam za to jak mogę na bardziej "kreatywne" zajęcia klubowe -- natomiast nikomu przecież nie bronię wpadać na spoty cykliczne i daleki jestem od zmieniania tej formy. Grunt to nie wchodzić sobie na głowę. ;)

Siw-y napisał(a):chociaż osobiście wolę wszystko uzgadniać bezpośrednio z zainteresowanym,

Ale tutaj jest grupa a nie jeden zainteresowany.

Siw-y napisał(a):akoś pisemnie nie potrafię przekazać tego co chcę i moje treści pisane są bardzo chaotyczne i często niezrozumiałe

Załatw oralnie malutką, i niech Ona to przeleje na papier... ;)

Siw-y napisał(a):P.S. Myjk, sorry, że tylko Twoje wypowiedzi cytowałem, ale jakoś tak wyszło :P

Jestem prawie zaszczycony. :P
Pozdor Myjk
Forumowicz

PHEV '20

Postprzez Lulka » 24 paź 2010, 19:10

niektórym to się chyba w tyłach poprzewracało ... czytam ten wątek czytam i po prostu robię wielkie oczy...miałam się nie odzywać coby nie powiedzieć za dużo ale mam już dosyć milczenia..

po pierwsze bez urazy dla nikogo ale mówię wielkie NIE dla kandydatury Gromaćka na PRa...jak dla mnie – bez urazy Macku- ale za dużo kozaczy... a kolumna do Piotrkowa pokazała to w pełnej okazałości...

uważacie że spoty są za często .. ok w czym problem można sobie jeden, dwa czy kilka odpuścić i nie ma problemu.. zatęsknisz przyjedziesz na kolejny .. robienie spotów w pierwszy i ostatni wtorek miesiąca to głupota bo może komuś akurat te dwa terminy akurat w ogóle nie pasują... co do piątków .. fajnie ale są tacy co w jeżdżą na weekendy do rodzin poza warszawą i średnio trafiony dzień ... ustalani takich rzeczy jak zmiana częstotliwości spotów na jednym z nich na którym nie koniecznie mogą być osoby decyzyjne też jest wg mnie głupotą tak jak podejmowanie decyzji pomijając Malutką i Siwego...z jakiegoś powodu są PRami i nie widzę powodów żeby ich zmieniać ...

każdy z nas był nowy na spocie ... nowy w klubie etc ... i co Ci co chcieli zostali .. to normalne że jak jest się nowym w gronie już zintegrowanych znajomych to ciężko się odnaleźć i tylko od człowieka zależy jak sobie z tym poradzi... klub to nie Zrzeszenie Niań dla Zagubionych Owieczek .. tylko klub sympatyków marki Mazda ... więc może warto zacząć to tak traktować...

nudno wam na spotach ...to tylko źle świadczy o was, o nas samych .. co za problem wyjść z inicjatywą.. zaproponować coś, zorganizować? jestem w klubie prawie trzy lata i nigdy nie spotkałam si ę z sytuacją żeby fajny pomysł, poparty przez kilka osób został odrzucony ...

co do grillowania i uwagi że mi się odechciało .. to fakt .. bo ile można .. przede wszystkim w pewnym momencie zaczęło mnie trafiać że ja wszystko kupowałam... grillowałam etc .. fajnie jest usłyszeć dziękuję ale sponsorowanie żarcia w pewnym momencie mi się rzeczywiście znudziło ... bo [tiiit] jest przyjechać na gotowe ...

jeśli ktoś ma jakieś pomysły to po to mamy PRów żeby do nich zgłaszać nasze fantazje i najpierw z nimi to omawiać a nie wywoływać rewolucje i niepotrzebne dyskusje bo źle to wygląda w oczach nowych osób..

teraz pewnie znajdą się tacy co na mnie naskoczą ... cóż .. taki mam charakter że jak coś mi nie pasuje to wreszcie powiem co myślę ... a zatem czekam na konstruktywną krytykę....
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Don Corleone » 24 paź 2010, 20:20

Lulu napisał(a):każdy z nas był nowy na spocie ... klub to nie Zrzeszenie Niań dla Zagubionych Owieczek
<lol> <spoko>

Lulu w dużej mierze się z tobą zgadzam, chociaż nadal będę za zmianą godziny.

Lulu napisał(a):mówię wielkie NIE dla kandydatury Gromaćka na PRa...jak dla mnie – bez urazy Macku- ale za dużo kozaczy... a kolumna do Piotrkowa pokazała to w pełnej okazałości...

yyy o co chodzi? Coś mnie ominęło bez CB? :|
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B

Postprzez Adaś » 24 paź 2010, 20:46

Don Corleone napisał(a):yyy o co chodzi? Coś mnie ominęło bez CB? :|

też nie wiem ocb, Macikj też CB nie miał
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Speed » 24 paź 2010, 22:00

Jedynie moze godzina ciut późniejsza by była lepsza bo na 19 często się nie wyrabiam
Radek
Klubowicz
CUP 2014 miejsce 1
CUP 2013 miejsce 1

Od: 16 kwi 2008, 23:05
Auto: Renault, VW , Citroen, Mazda .

Postprzez Lulka » 24 paź 2010, 22:11

Don Corleone napisał(a):
Lulu napisał(a):każdy z nas był nowy na spocie ... klub to nie Zrzeszenie Niań dla Zagubionych Owieczek
<lol> <spoko>

Lulu w dużej mierze się z tobą zgadzam, chociaż nadal będę za zmianą godziny.

Don ja też jestem za zmianą godziny na 20:00

Don Corleone napisał(a):
Lulu napisał(a):mówię wielkie NIE dla kandydatury Gromaćka na PRa...jak dla mnie – bez urazy Macku- ale za dużo kozaczy... a kolumna do Piotrkowa pokazała to w pełnej okazałości...

yyy o co chodzi? Coś mnie ominęło bez CB? :|

no właśnie brak radia w aucie prowadzącym kolumnę, oraz w aucie jadącym za nim, no i w jeszcze następnym też :D
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02