Co do MBC to temat znam i jest to przemyślane tylko brak $$i czasu.
Nie widzę nic śmiesznego w tym że takie urządzenie jest w dieslu bo jeśli w seryjnym nissanie np. 200sx takie coś montują a nie jest to demon mocy ( fakt w serii jest mocny) i chyba coś około 150 KM to dlaczego w 150 KM dieslu nie może być. Koniec ery diesel=traktor te silniki też pokazują że potrafią. Nie jestem zabójczym fanem diesli bo nie ma to jak dźwięk wkręcania się silnika benzynowego, ale z silnikiem wysokoprężnym też da się jeździć.
BOV do diesla
Neonixos666 napisał(a):...seryjnym nissanie np. 200sx takie coś montują a nie jest to demon mocy ( fakt w serii jest mocny) i chyba coś około 150 KM to dlaczego w 150 KM dieslu nie może być.
200SX'a proszę raczej z jakimkolwiek rodzinnym dieslem nie porównywać. To "troszeczkę" inne auto, chociażby z uwagi na właściwości jezdne, napęd (radzę poczytać, warto). Seryjny 200SX S13 powinien mieć 169 KM i robić piętnastki na ćwiartkę.
chodziło mi raczej o to ze bov nie jest zarezerwowany dla samochodów 500+ tylko także dla seryjnych trochę mocniejszych samochodów.
Inaczej. Te 500+ z reguły są na aftermarketowych gratach, więc prościej zrobić BOV niż DV. Te stukilkukonne to przeważnie seryjne instalacje, więc tam z automatu występuje DV.
Brzmi to żałośnie w dieslu http://www.youtube.com/watch?v=Dr-etyhH ... re=related. TDi są głośne, klekot i ten dźwięk zaworu upustowego jakoś nie współgra to dobrze . Bardziej naturalnie już brzmi diesel na przelocie i dźwięk upustu ciśnienia turbo w wydechu http://www.youtube.com/watch?v=ndGbH94-cX4&feature=fvsr
Witam mam takie pytanie ponieważ nigdzie w internecie nie mogę znaleźć informacji na ten temat czy istnieją zaworu upustowe (blow off) do Mazdy 323F BJ z silnikiem 2.0 TDI. Chodzi mi o takie dzięki którym uzyskuje się charakterystyczny dźwięk podczas upuszczania powietrza. Chodzi tylko o to
proszę podsyłać linki do sklepu gdzie mógłbym to dostać o ile takie istnieją lub inne sposoby na osiągniecie takiego wyniku. Z góry dziękuje.
-
MisiekYogi