Usterka obwodu EO głównego pierwotnego sygnału wejściowego przetowornika ciśnienia.

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Robertho » 22 paź 2010, 15:00

Witam,
Posiadam mazde 3 z 2005 roku 1.6 benzyna od 2 tygodni pali mi się non stop lampka kontrolna systemu kontroli trakcji (na żółto) ..bylem z tym problemem w serwisie AutoJaksa...diagnoza wygląda następująco: C1288 usterka obwodu EO głównego pierwotnego sygnału wejściowego przetwornika ciśnienia....panowie w serwisie stwierdzili, że tylko elektronik może tu coś zaradzić...elektronik (Grabowski-Piaseczno) stwierdził, że konieczna jest wymiana Modulatora ABS gdyż czujnik odpowiedzialeny za w/w błąd znajduje się w środku....koszt tej części w ASO 7000-8000 pln...
Moje pytanie:
1. czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem?
2. gdzie ew. można nabyć tę część za rozsądną cenę?
pozdrawiam.
Początkujący

Od: 18 sie 2009, 12:13

Postprzez CezaR83 » 23 paź 2010, 23:35

Robertho napisał(a):konieczna jest wymiana Modulatora ABS gdyż czujnik odpowiedzialeny za w/w błąd znajduje się w środku....koszt tej części w ASO 7000-8000 pln...

Uuuuuu <głaszcze>
To raczej nie jest część która sie psuje lub zużywa dlatego pewnie będzie problem.... a cena to potwierdza ze to nie typowa część <wow> , no cóż... wypada tylko współczuć i zacząć zbierać hajs na to bo ABS to dość ważny czynnik wpływający na bezpieczeństwo..... ale na pocieszenie .... moze warto poszukać elektronika co by jednak przysiadł i to naprawił (jeśli to jest rozbieralne?) jednym słowem cudotwórcy nawet za cene 25-35% wartości tego moda.
Powodzenia!
:|
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez radzi89 » 23 paź 2010, 23:53

Wspolczuje usterki ale z doswiadczenia wiem, ze sa ludzie , ktorzy rzeczy nienaprawialne naprawiaja, wiec warto poszukac kogos kto by sprobwal sie tego podjac. Jesli to okaze, sie faktycznie niewykonalne to ja bym probowal z uzywkami, sporo sie sciaga anglikow na czesci do naszego kraju. Poszukaj na allegro i na pewno znajdziesz. Nie jest to popularna awaria w tym modelu wiec cena uzywki moze nie byc wcale tragiczna.... Powodzenia !
Rafal
Forumowicz

Od: 5 cze 2009, 11:45
Auto: BMW E30
BMW i4M50
Porsche 911 4S – 996.2
Defender Urban V8