Mam pytanie czy u mnie działa to poprawnie-
po lewej stronie mam kontrolkę pomarańczową (poduszka na kontrolce jest przekreślona), po prawej stronie deski mam kontrolkę czerwoną, bez przekreślenia poduszki na ikonce
O ile mi wiadomo, jeżeli jest przekreślenie, to oznacza, ze nie można przewozić dziecka w foteliku na przednim siedzeniu , tyle że przekreślona poduszka jest po stronie kierowcy :/
Kontrolki poduszek – czy działają prawidłowo.
Strona 1 z 1
–> GF
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Przekreślona pomarańczowa kontrolka zaświeci kiedy zostanie wyłączona poduszka pasażera (przód) i dopiero wówczas można przewozić dziecko na przednim siedzeniu. Niestety poduszka ta w GF wyłącza się dopiero po zamontowaniu na przednim siedzeniu specjalnego, deaktywującego ją fotelika.
Kontrolka czerwona sygnalizuje prace całego układu SRS.
Kontrolka czerwona sygnalizuje prace całego układu SRS.
- Od: 11 kwi 2009, 19:57
- Auto: 626 GF 2.0 85kW 2000r
Nie, kontrolki zapalają sie przed uruchomieniem silkika- więc jest to diagnoza. Zastanawiałem sie tylko nad ta kontrolka z przekreślona poduszką- czy oznacza błąd poduszki czy brak zamontowanego specjalnego fotelika na siedzeniu pasażera
- Od: 13 maja 2010, 12:13
- Auto: 626 GF 2.0 DiTD po FL, 2001
Witam podepne się pod temat.
Czyli ta pomarańczowa kontrolka zapala się tylko w wypadku zamontowania owego specjalnego fotelika
A przy zapłonie nie ma kontroli układu
Bo ta kontrolka jest u mnie całkiem martwa... Pozdrawiam i dodam jeszcze ,że żarówka jest wymieniona i napewno diała ...
Czyli ta pomarańczowa kontrolka zapala się tylko w wypadku zamontowania owego specjalnego fotelika
- Od: 3 wrz 2010, 19:48
- Auto: Madzia 626 GF 2.0 115KM '98
A to coś mam nie tak bo u mnie się wogóle nie świeci ... Co sprawdzić 
Dodam ze kolega w innym temacie podpowiedział ,że mam wypiętą wtyczkę w sterowniku i faktycznie jest tam taka duża wpięta w sterownik a druga mała luźna i nie wiem gdzie ją wpiąć w celu sprawdzenia co się dzieje....
Dodam ze kolega w innym temacie podpowiedział ,że mam wypiętą wtyczkę w sterowniku i faktycznie jest tam taka duża wpięta w sterownik a druga mała luźna i nie wiem gdzie ją wpiąć w celu sprawdzenia co się dzieje....
krzysztofpak napisał(a):A to coś mam nie tak bo u mnie się wogóle nie świeci ... Co sprawdzić
a masz żaróweczkę w desce od poduszki, bo może ktoś ja wyciągnął??
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
No mam tam żaróweczke i to nawet nową włożyłem żeby być pewnym ....
Strona 1 z 1