jerry_skarbek napisał(a):Kristofc,nie rób tego! tym bypass'em omijasz czujnik przepływu powietrza
Gdzie siedzi ten czujnik? Bo egr bedzie zaslepiony.
Pozdr
www.mazdaspeed.pl
jerry_skarbek napisał(a):Kristofc,nie rób tego! tym bypass'em omijasz czujnik przepływu powietrza
kristofc napisał(a):jerry_skarbek napisał(a):Kristofc,nie rób tego! tym bypass'em omijasz czujnik przepływu powietrza
Gdzie siedzi ten czujnik? Bo egr bedzie zaslepiony.
Pozdr
Neron-ek napisał(a):Wersja poliftowa ma tylko jeden katalizator, więc przeniesienie obu sond w to samo miejsce może być kłopotliwe i powodować błędne ich działanie.
Ja w swojej M6 wywaliłem precaty i wstawiłem emulatory – od tamtej pory 800 km i zero problemów.
Nie mam LPG.
kristofc napisał(a):Mój bład ofkors zaslepiony bedzie EGR Pipe , a do EGR-u doprowadzę swieże powietrze z filtra , czy będzie świrował czy nie przekonam sie sam , kowboje twierdzą że nie . Najwyżej powrócę do serii.
Faktycznie zdjęcia z 5 strony wygladają tragicznie![]()
Pozdr
jerry_skarbek napisał(a):ale Ty nie masz stożka? będziesz to wkładał do OEM'owego air boxa?
jerry_skarbek napisał(a):wywal te katalizatory i śpij spokojnie!
kristofc napisał(a):jerry_skarbek napisał(a):wywal te katalizatory i śpij spokojnie!
Śpie spokojnie z wyjatkiem 6 nocy w tygodniu kiedy śnią mi się pre-caty
jerry_skarbek napisał(a): EGR wpuszcza spaliny (wagowo już wcześniej zmierzone przez MAF)
jerry_skarbek napisał(a):Nie jest kłopotliwe bo dajesz je po przeciwnych stronach rury przesunięte lekko (~1cm).
A jakie niby błędne działanie miałoby to wywołać???
Minus tego rozwiązania:
musisz przedłużyć kabelki obu sond (banał)
Plus tego rozwiązania:
Bedziesz wiedział, że się ostatni katalizator kończy.
a sondy będą pracowały dokładnie tak samo jak były za pre-cat'ami
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6