Skradziono niebieską MAZDĘ 6 o nr EL 795GM – Łódź

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez kurczas » 3 wrz 2010, 00:07

Witam,
to dopiero mój pierwszy post, chociaż jestem czytelnikiem forum od lat... Mam nadzieję, że dobrze trafiłem z tym postem.
Moja przygoda z Mazdą rozpoczęła się już blisko 5 lat temu i wczoraj została brutalnie przerwana kradzieżą.... Wczoraj spod mojego bloku w Łodzi na Widzewie (ul Gorkiego) moja kochana Mazda 6 została skradziona.

Oto jej zdjęcie:
Obrazek

Jeśli ktokolwiek zauważy to autko, proszę o kontakt. Może uda się dorwać złodzieja, policja wiem, że niewiele może zdziałać...
Wielkie dzięki i pozdrawiam
Początkujący

Od: 3 wrz 2010, 00:00

Postprzez CheZZy » 3 wrz 2010, 15:04

takich aut może być dziesiątki w Twoim mieście , podaj jakieś znaki szczególne nr rejestetracyjny itp. :)
Forumowicz

Od: 28 paź 2006, 18:49
Auto: MPV 2,0 benzyna 2000r., volvo v50

Postprzez kurczas » 3 wrz 2010, 16:24

no niestety znaków szczególnych brak – no może z wyjątkiem małego białego wgniecenia na środku tylnego zderzaka po uderzenie w słupek
Rej. EL 795GM – no tak... zapomniałem go dopisać...
Policja miło zapewniła mnie, że samochód i tak już rozebrany:/
Początkujący

Postprzez Kuguar » 3 wrz 2010, 20:46

Strasznie ostatnio popularne 6 wśród złodziei, jedyną rade jaką mogę Ci dać to szukaj na własną rękę wśród niepozornych żuli i bezdomnych z Twojej okolicy, weź sobie jakieś browarki rozdawaj pytaj i szukaj dziupli. Na pociechę opowiem Ci historyjkę, znajomy miał fajne BMW i pojechał sobie do Krakowa, nocował w Hostelu i zostawił Betke normalnie na ulicy, rano jej nie było. Zaczął poszukiwania właśnie od żuli i bezdomnych, za 200 złotych jeden zobowiązał się dowiedzieć i dostawał browarki, w końcu podał adres gdzie kumpel tego żula z innej dzielnicy widział autko, wjechał tam i zobaczył zakład mechaniki, następnie z żulem poszli na policje i nikt nie chciał reagować, domyślam się że wiedzieli co się tam dzieje, ale kumpel zadzwonił po znajomego policjanta od nas i wjechali tam, betka miała już inny kolor i wyjęty silnik :) Ale autko się znalazło i dziupla przy okazji też. Tego typu akcje nie są bezpieczne jeśli to chłopaki od Ciebie z okolicy Ci rąbnęli autko, ale jak jesteś odważny to znajdziesz <faja>
Wbrew pozora bezdomni i żule to cała społeczność, mają swoje rewiry i dużo widzą, bo całymi dniami kręcą się po swoich dzielnicach, znają się i to taka moja propozycja bo reszta ludzi nie jest tak przekupna jak oni i się boją :)
ObrazekObrazek
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
Forumowicz

Od: 12 lip 2010, 10:05
Auto: Mazda 3 benzyna ;)

Postprzez Ania_TM » 4 wrz 2010, 12:30

szóstki bardzo popularne ostatnio. :(

ale numer, bo my na Widzewie mieszkamy, ale auta nie kojarzymy :(
współczuje, policja mało może :(
na początek pochodź sam po osiedlu, poszukaj. potem możesz popytać żulów itp.

moje też zniknęło w zimie rok temu, na 1 dzień, sami znaleźliśmy, ale ktoś cwany zdrapał naklejki klubowe, a to sporo pracy jednak ... auto było bez aku, radia, skrzynki z narzędziami. <jelen>
stało maks 1 km od bloku, też na Widzewie ...

daj znać w temacie – Łodzi- spotkania regionalne :) będą wiedzieć ludzie,to będą się rozglądać <spoko>

na CB radio puścimy też niedługo info o kradzieży :)

pozdrowienia i 3maj się.
wiemy, co znaczy autko stracić :(
Ania_TM

Postprzez kurczas » 4 wrz 2010, 17:53

Wielkie dzięki za pomoc. Sprawa wygląda kiepsko bo z mojego prywatnego mini-dochodzenia wynika, że samochód był "wystawiony" przez kogoś, kto wiedział, że 2 tygodnie wcześniej zrobiłem w nim generalny remont silnika :( Ktoś musiał podaptrzyć, zlekalizować samochód, potem wyjechałem na urlop na 2 tyg., a już drugiej nocy po pwrocie autko zniknęło.
Policja średnio się tymi faktami niestety interesuje, nawet nie bardzo im się chce przejechać do tego zakładu mechanicznego...
Ja już też rozkładam ręcę – oczywiście na osiedlu nikt nic nie widział, ale dobry pomysł z żulami – pogadam z nimi, kupię piwko, może coś widzieli...
Będę meldował o postępach (o ile takie będą w ogóle).
Początkujący

Postprzez miru1968 » 4 wrz 2010, 18:11

Szlak mnie trafia jak czyta się takie posty żadnej pociechy dla ofiary niema trzeba po złapaniu rękę ucinać- piętno na całe życie
Forumowicz

Od: 21 mar 2010, 15:11
Auto: MAZDA 3 BK 2006 1,6 ON była
MAZDA 3BL 2010 1,6 PB Exlusiw+
była
MAZDA CX 3 2016 2.0 PB Sky Energy
była
obecnie
MAZDA 3 BP 2021 2.0 PB

Postprzez Ania_TM » 4 wrz 2010, 18:21

info na forum i wśród ludzi poszło <spoko>

pomyśl kto wiedział, że remont robiony? kto się interesował albo nadmiernie przyglądał z sąsiadów ? warsztat niech ktoś sprawdzi...z kolegów, albo ktoś od nas z Łodzi.

na forum też pewnie złodzieje siedzą i czytają -a potem namierzyć też łatwo.. <płacze>
Ania_TM

Postprzez kurczas » 18 paź 2010, 17:03

Witam wszystkich, dziękuję za odzew na forum i wsparcie zwłaszcza od Widzewianki.
Niestety historia nie miała swojego happy endu:( Samochód nie znalazł się, powiem więcej nie było nawet blisko... Oczywiście policja z tego co wiem nie zrobiła wiele, nie sprawdziła nawet otoczenia zakładu mechanicznego, słowem totalna olewka.
Jedyny plus z tego to działanie ubezpieczyciela – który szybko i bardzo sprawnie wypłacił kasę. Niestety straciłem na samej kradzieży dobre kilka tys, no ale co zrobić...
Z pieniążków które dostałem niestety dobrego egzemplarza 6-tki nie dało się kupić toteż postanowiłem zaoszczędzić – kupiłem ładną złotą Astrę Bertone z LPG i przez półtora oku zaciskam pasa... A potem 6 MPS!
Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów!
Początkujący

Postprzez PAQ323F » 1 lis 2010, 23:20

Wsółczuję :| Trzymaj sie tam dzielnie w Bertonce. 1.5 roku zleci jak z bata strzelil. Powodzenia :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 6 mar 2010, 22:26
Auto: Madzia 323F BG 1.6 16V
RED Zaglebie