Uszczelnienie mocowania miski olejowej (626 GE FS)
1, 2
Jakbys miał problem ze zdobyciem uszcelki to polecam kupić uszcelke od wydechu ciągnika Ursus ok. 2.5 zł, trochę ją przyciać i złożyć całość smarując pastą do uszczelniania wydechu "Bosal" 5 zł tubka – połaczenie beton
!

Ja wlasnie mam stara ale fajna miseczke zakupilem tez bialy silikon renault. chyba jedna rzecz jaka francuzi robia dobrze:)
Czy ktos moglby mi napisac jakis manual jak wymienic ta miske i zalozyc silikon, ile czekac przed zalaniem oleju.
Na co zwrócic uwage?
I jeszcze jedna rzecz. 2 tygodnie temu wymieniałem olej. Czy moge spuscic ładnie to co mam i zalac tym samym ponownie, uzupełniajac ewentualny brak??
Dzieki.
Czy ktos moglby mi napisac jakis manual jak wymienic ta miske i zalozyc silikon, ile czekac przed zalaniem oleju.
Na co zwrócic uwage?
I jeszcze jedna rzecz. 2 tygodnie temu wymieniałem olej. Czy moge spuscic ładnie to co mam i zalac tym samym ponownie, uzupełniajac ewentualny brak??
Dzieki.
- Od: 8 paź 2005, 22:59
- Auto: Mazda 626 2.0 GW +LPG
Zgadza się – bardzo dobry silicon ( sprawdzony od 12 lat – polecam )tomsfactory napisał(a):zakupilem tez bialy silikon renault. chyba jedna rzecz jaka francuzi robia dobrze
Bardzo prosty temat : Spuszczasz olej ( jak jest nowy to do banki ) odpinasz sondę aby swobodnie wydech opadł następnie odkręcasz wydech ( przy kolektorze ) i 2 sruby mocujące wydech do bloku silnika. Ostatnia operacja to odkręcanie samej miski ( dookoła ) Po zdemontowaniu miski myjesz całą (tę nową np. w benzynce ) czyscisz blok silnika od spodu ( dokładnie aluminiowy plaster ) nakładasz warstwę silikonu ( na miskę ) i składasz.tomsfactory napisał(a):jak wymienic ta miske i zalozyc silikon
Zanim wszystko skręcisz silkon będzie gotowy- olej zalewasz i odpał. Życze miłej pracy.tomsfactory napisał(a): ile czekac przed zalaniem oleju.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
1, 2