Witam
Chcialem zapytac mądrzejszych o stalowe felgi do mazdy 6 15''. Mam zimowe opony 195/55/15. i nie moge znalesc felg uzywanych do mazdy. Czy moze ktos wie z jakiego innego auta bedą pasowały 15'' felgo do mazdy?. felgi mają miec 5 śrub.
z góry dziekuje za pomoc
stalowe felgi do mazdy 6 15''
Strona 1 z 1
blackmak napisał(a):felgi mają miec 5 śrub.
Felgi mają mieć:
5 śrub z rozstawem 114,3mm
ET 50
szerokość 6 cali
osadzenie 67mm
Podobno od Probe pasuje
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
od Mazdy 626, MX-6, Xedos i od Forda Probe.
Uzupełnij profil, żeby było wiadomo czym jeździsz i skąd jesteś to szybciej będziemy mogli Ci pomagać.
No i zakładaj wątki w odpowiednich działach
Uzupełnij profil, żeby było wiadomo czym jeździsz i skąd jesteś to szybciej będziemy mogli Ci pomagać.
No i zakładaj wątki w odpowiednich działach
Werkstatt –>
Chciałbym się podpiąć z podobnym pytaniem ale odnośnie "trójki". Opony z rozmiarem 195/65/R15. Jakie stalowe zamienniki z innych modeli?
"Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem." – "Pozdrawiam" Dr House
Jeśli trójka ma 5 śrub to powinny podejść każde fele od starszej mazdy
- Od: 24 lip 2008, 00:56
- Auto: xedos6 2,0 V6 98 rok
millenia TA 2,3 miller
Mazda6 GG 3,0 V6
Mazda6 GY RF5C
Mazda6 GG L3
Mitsubishi Eclipse 3G 3,0v6
Mitsubishi Eclipse 3g 2,4
Eclipse 4G 3,8 v6
M5 GTA
M6 GTA
M6 gh
Od którego? Jedynki czy dwójki?
Od jedynki na pewno nie wejdą – otwór centrujący ma za małą średnicę. Od dwójki nie wiem.
Nie tylko ET jest ważne.
Od jedynki na pewno nie wejdą – otwór centrujący ma za małą średnicę. Od dwójki nie wiem.
Nie tylko ET jest ważne.
Tu jest fajnie opisane, jak obliczać i w jakim zakresie można zmieniać ET i szerokość felgi:
http://www.felgi.pl/informacje/v/257/1364/szerokosc_felgi_i_odsadzenie_et__offset_.htmlx
Ja np. zamówiłem od Mitsubishi 6J ET40 i wyszło mi, że w stosunku do tych co kolega magicadm podał będą o 1cm bardziej wystawać, ale za to w porównaniu z tym co mam teraz, czyli 7J ET 50 (oryginalne z M6) będą bardziej schowane o 0,25cm. Więc spokojnie ET 40 podejdzie.
Tylko faktycznie trzeba pamiętać, żeby otwór centrujący był właściwy.
http://www.felgi.pl/informacje/v/257/1364/szerokosc_felgi_i_odsadzenie_et__offset_.htmlx
Ja np. zamówiłem od Mitsubishi 6J ET40 i wyszło mi, że w stosunku do tych co kolega magicadm podał będą o 1cm bardziej wystawać, ale za to w porównaniu z tym co mam teraz, czyli 7J ET 50 (oryginalne z M6) będą bardziej schowane o 0,25cm. Więc spokojnie ET 40 podejdzie.
Tylko faktycznie trzeba pamiętać, żeby otwór centrujący był właściwy.
- Od: 7 paź 2010, 15:58
- Auto: M6 2.0 DI 136hp
Dołączam się do tematu.
Przymierzam sie do zakupienia zestawu felg stalowych i opon do mojej Madzi 6 kombi 2005r przed liftem.
Zastanawiam się czy kupić 195/65/R15.
Nie zabardzo potrafie znaleść informacje czy ktoś ma takie felgi i jak mu się sprawują.
Zawachałem się nad kupnem, ponieważ usłyszałem opinie, że chamulce mogą haczyć o felgę.
Jeżeli ktoś ma na ten temat informacje to proszę o pomoc
Przymierzam sie do zakupienia zestawu felg stalowych i opon do mojej Madzi 6 kombi 2005r przed liftem.
Zastanawiam się czy kupić 195/65/R15.
Nie zabardzo potrafie znaleść informacje czy ktoś ma takie felgi i jak mu się sprawują.
Zawachałem się nad kupnem, ponieważ usłyszałem opinie, że chamulce mogą haczyć o felgę.
Jeżeli ktoś ma na ten temat informacje to proszę o pomoc
- Od: 14 wrz 2013, 23:37
- Auto: Mazda 6 Sport Kombi 1.8
GG/GY 120KM LPG
2005r.
ja kupiłem felgi stalowe od Mitsubishi Space Runner 5x114,3, 6 J x 15 cali , ET 46. Do tego opony 195/65
możesz poszukać też od Mitsubishi Space Wagon, Hyundai Trajet, Hyundai XG25, Hyundai XG30, Hyundai XG350
możesz poszukać też od Mitsubishi Space Wagon, Hyundai Trajet, Hyundai XG25, Hyundai XG30, Hyundai XG350
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)
Strona 1 z 1