witam wszystkich Mazdziarzy
mam pytanie do osób, które znają sie trochę na elektronice, chodzi o to jak w najprostszy sposób podłączyć wolny kanał alarmu do webasto bw50 z prostokątnym sterownikiem, czytałem już o tym że można podłączyć się pod włącznik z płomieniem w sterowniku jednak w miom modelu owy guzik nie jest microswichem jak mozna zrobić to w inny prosty sposób, liczy się każde rozwiązanie?aha webasto było domontowane.
pozdrawiam
wolny kanał w alarmie a sterowanie webasto
Strona 1 z 1
Zapraszam do zapoznania sie z regulaminem tego forum
Mamy dział poświęcony elektronice
>>>

Mamy dział poświęcony elektronice
>>>
Da się!!! Ja tak mam! Jeśli mamy zegarek sterujący webasto to go rozbieramy i do styku który po naciśnieciu załącza webasto, lutujemy jak najcieńszy kabelek (w tym styku po jednej stronie ciągle jest minus a po drugiej nic nie ma, to kabelek lutujemy do styku w którym nic nie ma) jeśli sterownik/alarm steruje minusem/masą to do tego kabelka podłączamy wolne wyjście z alarmu. Gdy w tym styku/kabelku pojawi się na chwilę minus to webasto odpala tak samo jak po przyciśnięciu guzika w zegarze... Powodzenia.. Sprawdzone w M6 2.0citd 2004 z oryginalnym webasto z zegarem 'jajko'
- Od: 31 mar 2009, 22:14
- Auto: Mazda5 Sport 2.3i 166KM A/T 2006
Strona 1 z 1