wolny kanał w alarmie a sterowanie webasto

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez thebill86 » 12 paź 2010, 18:52

witam wszystkich Mazdziarzy
mam pytanie do osób, które znają sie trochę na elektronice, chodzi o to jak w najprostszy sposób podłączyć wolny kanał alarmu do webasto bw50 z prostokątnym sterownikiem, czytałem już o tym że można podłączyć się pod włącznik z płomieniem w sterowniku jednak w miom modelu owy guzik nie jest microswichem jak mozna zrobić to w inny prosty sposób, liczy się każde rozwiązanie?aha webasto było domontowane.
pozdrawiam
thebill86

Postprzez siegu » 13 paź 2010, 19:09

Zapraszam do zapoznania sie z regulaminem tego forum <czytaj>
Mamy dział poświęcony elektronice
>>>
Moderator

Od: 27 sie 2007, 18:08
Auto: RX8 HP
626 GF FS
Infiniti M37x
Mitsubishi Colt Cz3

Postprzez thebill86 » 13 paź 2010, 20:39

przepraszam mój błąd i niedopatrzenie
thebill86

Postprzez kixi4 » 31 gru 2010, 19:23

Da się!!! Ja tak mam! Jeśli mamy zegarek sterujący webasto to go rozbieramy i do styku który po naciśnieciu załącza webasto, lutujemy jak najcieńszy kabelek (w tym styku po jednej stronie ciągle jest minus a po drugiej nic nie ma, to kabelek lutujemy do styku w którym nic nie ma) jeśli sterownik/alarm steruje minusem/masą to do tego kabelka podłączamy wolne wyjście z alarmu. Gdy w tym styku/kabelku pojawi się na chwilę minus to webasto odpala tak samo jak po przyciśnięciu guzika w zegarze... Powodzenia.. Sprawdzone w M6 2.0citd 2004 z oryginalnym webasto z zegarem 'jajko'
Forumowicz

Od: 31 mar 2009, 22:14
Auto: Mazda5 Sport 2.3i 166KM A/T 2006