Z tym testem przelewowym to wydaje mi się, że on nie do końca wie jak to zrobić a niestety mechaników od mazdy w Tarnowie to ze świeczką szukać więc nie mam za dużego wyboru....
A czy dobrym pomysłem jest (jeśli wtrysk nie wykazuje żadnych oznak zewnętrznych uszkodzenia) zamienić go z którymś dobrym
Tak czy inaczej jest to bardzo dziwna sprawa. Auto praktycznie zachowuje się identycznie jak za czasów gdy nic się nie działo. Problem z ograniczeniem obrotów następuje po rozgrzaniu. Na zimno jest ok i kontrolki zaświecają się również tylko na luzie a nigdy podczas jazdy. Po ograniczeniu auto nie brzmi jak by pracowało na 3 gary ale nie powiem, trochę kultura pracy silnika się pogorszyła, bardziej nim telepie.
Update
Porobiłem parę testów i jest tak jak pisałem, czyli auto musi się rozgrzać do temperatury 85 stopni i po chwili, ledwo zauważalnie następuje wahnięcie obrotów i pojawia się błąd. Słychać również jakieś klepanie (jakby metaliczne spod maski). Błąd nie daje się również wtedy już wykasować. We wtorek prawdopodobnie podmienię wtryskiwacz na inny i zobaczymy czy coś się zmieni.