Witam
mam dziwne pykanie (jak w kole fortuny kiedy krecili kołem) podczas skretu w lewu z przodu po stronie kierowcy. Wymieniłem łącznik stabilizatora bo myslalem ze to on ale niestety pukanie nie znikło tylko zwielokrotniło się. Podczas jazdy na wprost nie ma zadnego odgłosu. Kierownica nie bije i luzów ja nie wyczuwam ale na szarpaku nie byłem. Z drigiego koła nic nie slychac tylko to po stronie kierowcy jest feler. to Pykanie słysze tylko i wyłacznie kiedy jadę po idealnie równym terenie – na trawie nic nie słychać. Przebieg 120 tys km.
gdzie szukać i jak?
Dzieki za pomoc
rt
Pykanie przy skręcie w lewo z przodu/ Premacy 1,8 2000
Strona 1 z 1
Przyjmę zlecenia – administracja IT – Warszawa / Poznań / Lublin – a zdalnie wszedzie. http://www.itct.com.pl
- Od: 11 sie 2007, 20:17
Witam
czy mozesz mi powiedziec gdzie sa te otworki do smarowania bo nie moge tego nigdzie wypatrzec – co tam wpakować olej/wd40 czy smar ?
dzieki za pomoc
rt
czy mozesz mi powiedziec gdzie sa te otworki do smarowania bo nie moge tego nigdzie wypatrzec – co tam wpakować olej/wd40 czy smar ?
dzieki za pomoc
rt
Przyjmę zlecenia – administracja IT – Warszawa / Poznań / Lublin – a zdalnie wszedzie. http://www.itct.com.pl
wczoraj sluchalem jeszcze raz
tam jest cos takiego jakby cos drzało i chrobotalo – moze to brak smaru przy przegubach, bede miał kanał to popatrze co sie tam dzieje blizej bo sluchanie to troche za mało
dzieki za pomoc
tam jest cos takiego jakby cos drzało i chrobotalo – moze to brak smaru przy przegubach, bede miał kanał to popatrze co sie tam dzieje blizej bo sluchanie to troche za mało
dzieki za pomoc
ziggy_powrot_gwiazdy napisał(a):wczoraj sluchalem jeszcze raz
dzieki za pomoc
Jak chrobot to raczej przegub. Nie czekaj bo jak go zerwiesz to staniesz autem w drodze.
Przynajmniej jak ruszasz to rob to z kolami na wprost. Przegub najbardziej pracuje przy skreconych kolach.
Przeguby sie raczej wymienia, nie slyszalem o innych mozliwosciach.
Odnośnie tych otworków w mojej Premacy są na gwincie, u mojego kumpla (2,0 bezyna) nie ma ich. Bynajmniej musisz nasmarowć te kolumny, są tam łożyska. Ja nalałem tam oleju, powinien być smar. Stukało mi nie tylko w czasie jazdy ale również gdy kręciłem kołem kierownicy na postoju. Nie martw się przegubami, efekt byłby inny. Może to być ewentualnie zużyte łożysko podpory półosi, ale stawiam na te kielichy.
- Od: 4 paź 2010, 15:41
Strona 1 z 1