Witam
Jak w temacie. Nagle padły mi przednie postojówki, tylne światła pozycyjne (te co są żarówki dwuwłóknowe) oraz tylne przeciwmgielne.
Przednie mijania, wszystkie kierunkowskazy działają (również tylne), światła stopu, światła cofania działają, podświetlenie deski działa, buzer po włączeniu świateł również działa.
Co wstępnie sprawdziłem:
-Wszystkie bezpieczniki OK
-Przekaźnik świateł cyka po włączeniu dźwigni
-Żarówki OK
-Napięcia 12V nie ma tylnej żarówce pozycyjnej więc to nie jest kwestia słabego styku.
Ktoś miał podobny problem ? Pytam bo nie chcę rozgrzebywać całego samochodu, bo może ktoś miał już podobny problem i sobie z nim poradził.
pzdr
Nie działają postojówki, tylne pozycyjne i przeciwmgielne
Strona 1 z 1
nie mialem takieo zdarzenie...,
ale popatrz moze w puszce bezpiecznikow pod maska, czy jakis kable sie nie ukruszyl albo czy sie wysunal .
pozdr i powodz. Enduro
ale popatrz moze w puszce bezpiecznikow pod maska, czy jakis kable sie nie ukruszyl albo czy sie wysunal .
pozdr i powodz. Enduro
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Hubix napisał(a):Potrafi mi ktoś podać w którym miejscu w lampie przedniej xenonowej jest żarówka postojowa ?
wszystkie lampy w M6 w modelach od GG-do GY1 maja te same lampy w kwestji budowy no i postojowa zarowka jest w elemencie dlugich u gory
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam, ja z kolei mam taki problem ze z tylu postojowki mi swieca, bezpieczniki sa dobre, przekaznik cyka a z przodu jak nie swiecily pozycyjne to nie swieca. Wymienilem zarowki i dalej nic miernikiem sprawdzilem i pradu brak na wyjsciu zarowek.
Przy lampie pasazera znalazlem 2 niei podlaczone wtyczki. Od czego one moga byc?

Domyslilem sie ze to chyba do spryskiwaczy w zderzaku wtyczki do pompki i czujnika poziomu wiec z tym se darujmy. Ale pozostaje problem nie dzialajacych pozycyjnych
Przy lampie pasazera znalazlem 2 niei podlaczone wtyczki. Od czego one moga byc?

Domyslilem sie ze to chyba do spryskiwaczy w zderzaku wtyczki do pompki i czujnika poziomu wiec z tym se darujmy. Ale pozostaje problem nie dzialajacych pozycyjnych
- Od: 15 lip 2012, 21:56
- Auto: M6 GG '03, Diesel 136KM
A może bezpiecznik?
10A oznaczony na dekielku bezpieczników jako TAIL.

Strona 1 z 1