Mazda 323F BJ RF 1999r

BJ / BA / EC / BG / BF / BW / BD / BV

Postprzez marsel » 3 paź 2010, 22:00

Chciałbym zaprezentować swoja nowo nabytą mazde :)
Jest to 323F 2.0 DiTD rok produkcji 1999 ;)

Wyposażenie hmm ogólnie niewielkie ale mi w zupełności wystarcza:
Klimatyzacja
4x poduszki powietrzne
4x elektryczne szyby
elektryczne i podgrzewane lusterka
centralny z pilotem
halogeny przeciwmgielne
wspomaganie
ABS
fabryczny spoiler z trzecim światłem stop
regulacja położenia kierownicy
skórzana kierownica i gałka zmiany biegów
zegarek i termometr ;)

Zmiany są niewielkie jak narazie:
Springi H&R -50mm
Alufelgi 15" OZ Volcano
Radio Clarion DXZ378RMP

Plany?
-w zimie planuję regenerację alufelg, polerowany rant, co do koloru środka jeszcze się zastanawiam, albo czarny, albo grafit lub pozostawie tak jak jest
-zmiana końcówki wydechu, myślę nad końcówką z kwasówki
-przyciemnienie szyb
-czarne boczne kierunki
-zmiana głośników
-obszycie na nowo kierownicy i gałki
-najprawdopodobniej wygłuszenie matami bitumicznymi
-no i oczywiście dbanie o madzie tak aby jak najdłużej służyła i pieknie wygladała

A teraz coś dla oka :) (nie jestem fotografem i o fotografii mam małe pojęcie więc nie krzyczcie :P nie posiadam też super aparatu ot fotki ze zwykłej cyfrówki ;) )

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

jeśli macie jeszcze jakieś pomysły co do zmian, ewentualne rady i porady to prosze pisać, wszelka krytyka mile widziana :)
pozdrawiam :)
Ostatnio edytowano 18 sty 2014, 16:06 przez Bartg, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Edycja nazwy wątku na zgodny z regulaminem :)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2010, 21:56
Auto: była Mazda 323F BJ 2.0 DiTD
jest Ducato

Postprzez AmRoZ » 4 paź 2010, 11:19

Witamy na forum .. i cieszymy się że wybór padł na Mazdę życzę szerokości i samych przyjemnych chwil w niej spędzonych :D ...

Temat przenoszę gdzie trzeba ....
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez Radex » 4 paź 2010, 21:06

bardzo piękna madzia :)

co do planów... moje sugestie:

-w zimie planuję regenerację alufelg, polerowany rant, co do koloru środka jeszcze się zastanawiam, albo czarny, albo grafit lub pozostawie tak jak jest

polerka rantu <spoko> środek koniecznie czarny... masz ciemne auto
koniecznie pomaluj srodek... jak zostawisz jak jest to nie bedzie takiego fajnego efektu jak polerowany blyszczacy rant na tle ciemnej felgi <faja> <faja> <faja>

-zmiana końcówki wydechu, myślę nad końcówką z kwasówki

<spoko>
-przyciemnienie szyb

<spoko>
-czarne boczne kierunki

<nie> :D masz przednie i tylne lampy typu CLEAR, boczne kierunki koniecznie tez clear aby pasowaly do calosci....
-zmiana głośników

dobre granie to podstawa w aucie :] do tego wzmachol i jakas skrzyneczka :]
-obszycie na nowo kierownicy i gałki

w dwóch kolorach?
-najprawdopodobniej wygłuszenie matami bitumicznymi

<spoko> polecam
-no i oczywiście dbanie o madzie tak aby jak najdłużej służyła i pieknie wygladała

a to to chyba normalne :)

pozdro
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia

Postprzez sewa » 4 paź 2010, 23:46

Bardzo ładna Bj-ka! Nie przepadam za tą generacją, ale coraz bardziej się do niej przekonuję, dzięki właśnie takim autkom jak Twoje <spoko> Zmiany na plus, przede wszystkim gleba <serduszka> Dla mnie bomba. Dbaj o nią jak najlepiej, a na pewno się odwdzięczy :)

Witamy na forum <3m się>
ObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 2 wrz 2009, 12:53
Auto: MX6 KL '92

Postprzez Tasior89 » 5 paź 2010, 14:03

Bardzo ładna Madzia :) w słusznym kolorze :D co to za felgi masz na aucie teraz??
Czarna Madzia 323 BJ 2002 ROK 2.0 Diesel 101 KM
Moja Madzia 323
Sprzedam Filtr powietrza do Mazdy 626 Ditd Nowy oryginalny Mazda
Forumowicz

Od: 27 sie 2010, 15:13
Auto: M 323f BJ 2.0 DiTD 101 KM

Postprzez marsel » 5 paź 2010, 14:57

Radex napisał(a):masz ciemne autokoniecznie pomaluj srodek... jak zostawisz jak jest to nie bedzie takiego fajnego efektu jak polerowany blyszczacy rant na tle ciemnej felgi

musze porobić vt z kilkoma opcjami i wtedy zadecyduje, nie wiem czy czarny srodek nie zgubi ładnego wzoru felgi, nie jest też za duża a nie chce zeby jeszcze optycznie sie pomniejszyła

Radex napisał(a):masz przednie i tylne lampy typu CLEAR, boczne kierunki koniecznie tez clear aby pasowaly do calosci....

nad tym się jeszcze zastanowie, miałem poprzednie auto z clearami ale także jeździłem czarnym co ma czarne więc to też musze poeksperymentować :)

Radex napisał(a):-obszycie na nowo kierownicy i gałkiw dwóch kolorach?

miała być w ori szarym kolorze ale podsunałeś mi fajny pomysł żeby zrobić ja w dwóch czarno-szary

Tasior89 napisał(a):co to za felgi masz na aucie teraz??

są to felgi OZ Racing 15" jaki model to jeszcze nie doszedłem, mam tylko nr katalogowy wbity w niemiecki dowód

ciesze się że Wam się podoba, mam nadzieje że wraz ze zmianami bedzie jeszcze ładniejsza i oryginalniejsza, mody bedą szły powoli bo jak narazie ogarniam ją po kupnie i finansowo troche zejde w dół, a to rozrząd, oleje itp, zarejestrowanie, ubezpieczenie, troche się tego nazbiera i mody będą wychodzic stopniowo, ale myśle że wszystkie plany wprowadze w życie bo madzia zostaje ze mna pewnie na troche dłużej niż moje poprzednie auto (jak 3 lata z tamtym można okreslić że to krótko :P )
Forumowicz

jest Ducato

Postprzez Pyton162 » 5 paź 2010, 14:58

nie musisz robic vt , zobacz na moja i bedziesz wiedzial co i jak :D
Pyton162

Postprzez marsel » 5 paź 2010, 15:51

wiem wiem widziałem Twoją i podoba mi się bardzo, ale chodzi o to że TY masz 17" a ja 15 i to jest różnica, więcej opony, zobaczymy, większej felgi napewno nie bede zakładał bo teraz mam beton a po lublinie cięzko na takiej glebie jeździć :P w zimie wątpie czy do domu do rodziców na wsi dojade hehe
Forumowicz

jest Ducato

Postprzez Pyton162 » 5 paź 2010, 19:17

na wiekszej feldze troche podjedzie do gory, tez mam springi hr u siebie i zima smigam na 14 i jakos daje rady choc uwazac trzeba
Pyton162

Postprzez l3mur91 » 5 paź 2010, 20:03

Felgi co masz u siebie to OZ Volcano.
Widzę, że masz wpisane OZ Racing więc sądze,że nie wiedziałeś <piwo>

A oczywiście autko mega fajne, mam jakąś taką słabość do BJ :]
Szczwany Szubrawiec
Forumowicz

Od: 29 lip 2009, 17:04

Postprzez Interceptor » 5 paź 2010, 22:43

BJ nabiera drapieżności jak go się zglebi
Moja M http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=115425
Ciężka stopa = lekki portfel :)
Forumowicz

Od: 14 cze 2009, 18:17
Auto: Mazda 323 BJ 1,3 16V 1998r

Postprzez Dareczeq » 6 paź 2010, 11:57

Jesli masz ja obnizona o 50 mm to w sumie az tak bardzo tego nie widac.
Skoro 17 calowe na profilu 40 nie wchodza w gre to przymierz sobie jakies 16 calowe felgi na profilu 45 i zobaczysz, ze bedzie lepiej wygladac niz na 15 z profilem 50 lub 55.

Apropo Twojego wzoru felg to ja posiadam OZ Racing Anniversary i zdecydowanie nie przypominaja tego co u Ciebie wiec przychylam sie do oponii innych, ze to cos innego.

OZ Volcano

Obrazek

OZ Racing (jest wiele odmian)

Obrazek
Forumowicz

Od: 8 kwi 2008, 09:00
Auto: BMW X3 E83 3.0 i

Postprzez marsel » 6 paź 2010, 13:06

juz zmieniłem model felgi ;) dzieki wielkie za znalezienie nazwy <jupi>
wiekszej felgi nie bede wrzucał, bo jeżdze po lubelskim a tutaj drogi mamy fatalne, już teraz na kapciu 205/50/15 nieźle telepie, chce te ozy tylko odrestaurować
jak nie sprzedam kół z poprzedniego auta to na zime bede miał Rial model viper w rozmiarze 15" ;)
Forumowicz

jest Ducato

Postprzez Tasior89 » 9 paź 2010, 15:09

z tego co wyczytałem masz obniżoną 5 cm swoją Madzie. zmienione są tylko sprężyny czy amorki tez?? i ewentualnie gdzie takie coś można kupić i ile by kosztowało orientujesz się może??
Czarna Madzia 323 BJ 2002 ROK 2.0 Diesel 101 KM
Moja Madzia 323
Sprzedam Filtr powietrza do Mazdy 626 Ditd Nowy oryginalny Mazda
Forumowicz

Od: 27 sie 2010, 15:13
Auto: M 323f BJ 2.0 DiTD 101 KM

Postprzez l3mur91 » 10 paź 2010, 11:02

Na alledrogo był używany gwint Teina chyba do BJ za 1k.
Poszukaj w zakończonych.
Szczwany Szubrawiec
Forumowicz

Od: 29 lip 2009, 17:04

Postprzez marsel » 10 paź 2010, 15:39

Tasior89 napisał(a):z tego co wyczytałem masz obniżoną 5 cm swoją Madzie. zmienione są tylko sprężyny czy amorki tez?? i ewentualnie gdzie takie coś można kupić i ile by kosztowało orientujesz się może??

są springi H&R, jakie amorki niestety nie wiem i czy były zmieniane bo nie moge się nic jak narazie na nich doczytać
ile to kosztowało to nie wiem bo fura już taka przyturlała się z niemcowni
Forumowicz

jest Ducato

Postprzez boczek86 » 15 paź 2010, 00:37

witam:) mam nadzieje ze dobrze dobralem temat:) otoz mam pytanie:) posiadam mazde 323f bj '99 2,0 ditd :) czyli tak jak w opisie. auto zostalo sprowadzone z austrii. i na ksiazce mazdy pisze sport edition. tzn ze mam sportowa edycje mojej mazdy czy po prostu kazda taka wychodzila?? ogolnie zauwazylem ze mam sportowy tlumik i nie wiem czy taki w standardzie przy tym aucie jest czy po prostu facet przedemna go zmienil. i jezeli ta moja madzia jest inna to prosze mi napisac czym jeszcze ewentualnie sie rozni:) chyba ze ktos mnie zrobil w balona:) hihihi
Forumowicz

Od: 26 wrz 2010, 12:12
Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition

viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0

Postprzez marsel » 15 paź 2010, 02:16

boczek86 napisał(a):witam:) mam nadzieje ze dobrze dobralem temat:) otoz mam pytanie:) posiadam mazde 323f bj '99 2,0 ditd :) czyli tak jak w opisie. auto zostalo sprowadzone z austrii. i na ksiazce mazdy pisze sport edition. tzn ze mam sportowa edycje mojej mazdy czy po prostu kazda taka wychodzila?? ogolnie zauwazylem ze mam sportowy tlumik i nie wiem czy taki w standardzie przy tym aucie jest czy po prostu facet przedemna go zmienil. i jezeli ta moja madzia jest inna to prosze mi napisac czym jeszcze ewentualnie sie rozni:) chyba ze ktos mnie zrobil w balona:) hihihi

źle trafiłeś, w tym dziale prezentujemy swoje mazdy, a w tym temacie konkretnie prezentuje swoją ;)
ogarnij forum i pytaj tam gdzie trzeba, proszę admina o sprzątnięcie
joł :)
Forumowicz

jest Ducato

Postprzez boczek86 » 15 paź 2010, 18:27

przepraszam marsel:) myslalem ze dobrze trafilem:) dobra zaraz przejze forum i poszukam gdzie by napisac o mojej madzi:)
Forumowicz

Od: 26 wrz 2010, 12:12
Auto: mazda 323f '99 2,0 ditd sport edition

viewtopic.php?f=312&t=106621&start=0

Postprzez marsel » 20 paź 2010, 14:38

wczoraj zamówiłem dzisiaj już są zimowe kozaczki dla madzi :D leżą sobie w pokoju nowiutkie barum polaris 2 ;) czekam jeszcze na pierścienie centrujące i zmieniam :) wrzuce jakieś fotki jak się będzie prezentować na drugim komplecie alu :D
Forumowicz

jest Ducato