Co wybrać za ok. 19kzł
Ja wziąłbym pod uwagę również Mitsubishi Carismę GDI 1.8... Fajny samochód z fajnym silniczkiem!
- Od: 24 sie 2010, 11:54
- Auto: 323f BJ '02 1.6 98KM
Nom carisma fajna propozycja , szczególnie jakaś wersja z pakietem sportowym ... Na osiągi powalające też nei ma co liczyć , ale za to silnik jest podobno bardzo oszczędny .... Chyba jeden z pierwszych seryjnych benzyniaków z bezpośrednim wtryskiem ...
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
A jeździł ktoś z Was Eclipse 2gen (tj. 95-99r) czy wogóle warto sobie zawracać głowę tym autem? Czy technologicznie lepszy od madzi 323F? Nie wiem kompletnie nic o aucie ale sylwetka się nie starzeje...
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
- Od: 10 lip 2008, 12:14
- Auto: BMW E46 320TD 150KM 2002r
Radek89 napisał(a):Odczuwalnie baty dostanie już od motorów 2.0 i mocy ok 130 koni , ale ok :d Ni chodzi tu o spory i nie chcę ich zaczynać ...
Zależy jak definiujemy odczuwalne baty. W każdym bądź razie:
– Legacy 2.0 165KM vs Honda Prelude V gen 2.0 – Honda przegrywa na 400m
– to samo Legacy vs BA KF – BA KF wygrywa od długość samochodu
Spierać się nie ma sensu, bo nie ma o co
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Lukano napisał(a):Nie jeden z pierwszych tylko dokładnie pierwszy.
i raczej niepolecany....
mialem miska spacestara ale w 1,6 98KM- totalnie bezawaryjna jednostka. przez trzy lata nic sie nie dotykalem – tylko wymiana olejow i filtrow. a GDI to wszyscy odradzali. poczytaj troche na mitsumaniakach
To co myślicie o tej Eclipse chłopaki ? Dobre to posunięcie czy raczej nie pchać się w takie auto?
Z wad jakie zdążyłem wyczytać na forum eclipse to podają rdzewiejące kielichy (wada fabryczna) a poza tym spokój...
Z wad jakie zdążyłem wyczytać na forum eclipse to podają rdzewiejące kielichy (wada fabryczna) a poza tym spokój...
"Jest kilka rzeczy na tym świecie, które są dla mnie świete. Moi przyjaciele, mój samochód, moja kobieta. Jeżeli zranisz którykolwiek z nich, módl się, by Bóg znalazl Cię przede mną."
To jest wyższa i całkiem inna półka niż F BA. To śliczne sportowe autko , o idealnych proporcjach nadwozia , i wymiatającej stylistyce , no i moim zdaniem o wiele fajniejsze w środku – takie przytulne dość ...
Co do awaryjności to nie słyszałem złych opinii . . . Jedyna wada to chyba taka że auto jest ciężkie , a przez to osiągi myślę podobne do BA KF i spalanie też ....
Ogólnie autko chyba najfajniejsze z wszystkich wymienionych , a w/g mnie już na pewno najładniejsze .... Oglądałem ostatnio takiego srebrnego na ładnej feldze – po prostu wymiata .... jak już pisałem idealne proporcje itd ;] Każdy się za tym autem ogląda i większość myśli , że to fura za grube siano 
Co do awaryjności to nie słyszałem złych opinii . . . Jedyna wada to chyba taka że auto jest ciężkie , a przez to osiągi myślę podobne do BA KF i spalanie też ....
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Nie powiem aby wyglądał słabo :–),
Ogólnie mam kilku znajomych którzy mieli Mietki, nie Eclipsa, jak się nie psuło było ok, jak już coś nie działało, portfel bolał mocno. Zatem z tego co słysząłem drogo, drogo, drogo dotyczy utrzymania nie zakupu.
Ogólnie mam kilku znajomych którzy mieli Mietki, nie Eclipsa, jak się nie psuło było ok, jak już coś nie działało, portfel bolał mocno. Zatem z tego co słysząłem drogo, drogo, drogo dotyczy utrzymania nie zakupu.
..::Born To Rise Hell::..
E tam, co może się popsuć w japońskim aucie? Przecież jesteśmy na forum mazdy czyli każdy miał styczność z japońską technologiąi i dobrze wie że tam nie ma się co popsuć-a części mimo wszystko nie są wcale takie drogie (gdzie chodzi przekonanie że do japońców części są strasznie drogie)
btw. jakbym miał kupować Eclipse (na 80% tak będzie) to napewno sciągnę z Niemiec z książką serwisową itd. chce mieć pewność co do stanu samochodu
btw. jakbym miał kupować Eclipse (na 80% tak będzie) to napewno sciągnę z Niemiec z książką serwisową itd. chce mieć pewność co do stanu samochodu
Taniej będzie kupić książkę serwisową tutaj – nawet za drobną dopłatą dadzą Ci wpisy jakie chcesz razem z pieczątkami 
Trusted computing – Yes or No?
@up
Powiedzcie mi jeszcze dlaczego niektóre silniki w Eclipse mają po prawej stronie rozrząd a inne po lewej? Jest jakaś różnica między tymi silnikami?
Powiedzcie mi jeszcze dlaczego niektóre silniki w Eclipse mają po prawej stronie rozrząd a inne po lewej? Jest jakaś różnica między tymi silnikami?
shorty1988 napisał(a):niektóre silniki w Eclipse mają po prawej stronie rozrząd a inne po lewej? Jest jakaś różnica między tymi silnikami?
1) te z rozrzadem po lewej sa zwykle a te co maja po prawej na rynek angielski i japonski.
2) w polsce te praworozrzadne maja 5 biegow do tylu i jeden wsteczny do jazdy do przodu
ps
konstrukcja silnika... co za roznica
Wg mnei to kwesti agustu,ale dla mnie Eclipse to bardzo fajne zgrabne,sportowe auto. Co do pogłosek o rdzy,to pamietaj ze podobna opinia była o oplach-o ile się nei mylę to Vecta i Astra,a bywało z tym różnie. Dużo zależy od modelu na jaki się trafi.
- Od: 28 sie 2010, 10:46