z góry dziekuje za odpowiedz
Osłony amortyzatorów
Strona 1 z 1
Cześć nie mam na żadnym amortyzatorze osłony (niby pourywane) do jednego amortyzatora taka osłona kosztuje gdzies średnio 40 zł załozenie 200zł . Jak myślicie warto kupować takie osłony
Czy mozna jezdzic spokojnie bez nich??
-
flyix
powiedzcie mi proszę czy te osłony to są gumowe czy takie ala plastik(tworzywo niegumowe)
?
Uważaj mam Mazde i nie zawaham się jej użyć
!!

- Od: 28 lut 2008, 16:45
- Auto: 323F BJ 2.0 TDVI 2001
W tamtym tygodniu wymieniałem na tył osłony z odbojami firmy monroe bodajże 65 kpl z odbojami mnie kosztował no i są gumowe przynajmniej w dotyku wydają się elastyczne i miękkie...
Jeżeli wymieniesz tył to roboty tam jest na godzinkę maks z przerwami na fajkę
Potrzebny jest ściągacz do sprężyn ale największy problem to odkręcenie łącznika stabilizatora u mnie akurat maja pare miesięcy poszło gładko jak masz kilkuletnie to "pocenie" gwarantowane
Pozdro
Jeżeli wymieniesz tył to roboty tam jest na godzinkę maks z przerwami na fajkę
Pozdro
fosfor napisał(a): Potrzebny jest ściągacz do sprężyn ale największy problem to odkręcenie łącznika stabilizatora u mnie akurat maja pare miesięcy poszło gładko jak masz kilkuletnie to "pocenie" gwarantowane
Pozdro
Jak kilkuletnie są to raczej tylko flex im da radę, a nowe z RAMECH za 30zł/szt mozna załozyć u mnie sa takie i na razie jest Ok daja radę .
Oryginalne osłony są gumowe, ale oczywiście zbyt drogie. Można dopasować od innych samochodów, najczęściej gumowe. Najlepiej jednak kupić z takiego tworzywa (zapomniałem jak nazywa się to tworzywo) np. firmy SACHS – są dużo trwalsze. Te gumowe szybko się dziurawią i urywają. Sachs komplet kosztuje ok 60 zł. Za gumowe zamienniki dedykowane do bejotki chcieli 70 zł za sztukę
Było o tym na forum !
Było o tym na forum !
- Od: 8 maja 2010, 08:57
- Auto: BJ, 1.5 benz. 1999
Strona 1 z 1