Mazda 323 BG 1.8 16V SOHC 103 KM 1993r PROTEGE AUTOMAT przebieg 153000 mil, ok 250 000 km. Z moich oględzin wiem tyle że oleju nie pali (co widać) i nie wyrzuca go odmą.
Kupilem totalnie w ciemno. Stała 2 lata w patykach, odpalala ale nie jezdzila urwany przegub. Śmigam nia juz 9 miesiąc i nigdy nie zawiodła. Nie jest zbyt dynamiczna od 0-100 jakies 12s, vmax 150 km/h przy 5200 rpm na 4 biegu, w ogole nie czuć tych 103 KM, to pewnie wina automatu. Ale spalanie to mnie przeraża. Jak kupilem palila 13 litrów benzyny w mieście i to jeżdząc jak dziadek z włączonym HOLD! Jak katowałem paliła 16. Później spalanie podskoczyło do 19 litrów na 100 km i to nie zależnie od stylu jazdy. Postanowiłem coś z tym zrobić. I tak wymieniłem:
luty 2010
– Olej, filtr oleju, filtr paliwa, filtr powietrza. Spalanie bez zmian 16-19l benzyny w mieście.
Sierpień 2010
– Olej w skrzyni biegów, sonda lambda, łożysko w kole, wszystkie hamulce (hamowały tak że 3 osoby ledwo dały rade pchnąć na N
Z innych części nie mających wpływu na spalanie (chyba):
stabilizatory, końcówki drążków, spawanie rury wydechowej, poduszki pod silnikiem.
Aktualne spalanie to trasa 12 miasto 13-15l na 100km. O co chodzi?
Dodam jeszcze ze w samochodzie jest zamontowana instalacja lpg, ktora nie dziala i jezdze na benzynie. Skrzynia biegow nie dziala rewelacyjnie 1 i 2 bieg wchodza ok, z 2 na 3 dodaje gazu zanim wrzuci 3, z 3 na 4 ok, z 4 na nadbieg ok. Za kolektorem tuż pod silnikiem w układzie wydechowym jest takie łączenie cos ala stalowa siatka, albo z jakiś włókien która potem znowu łączy dalszy układ wydechowy, jest rozerwana lekko. Przez to silnik buczy, niemocno ale przeszkadza...
Co może być przyczyna? Komputera nie resetowałem jeszcze. Może są jakieś inne czujniki odpowiedzialne za dawkowanie mieszanki? Silnik zaraz po uruchomieniu na zimnym wskakuje na 2000 rpm i dlugo tak stoi, po 20 min jazdy dopiero sie uspokajaja obroty...
Pomocy!!!!