FeniX napisał(a):Filtr paliwa ponoć jest razem z pompa w baku i jest niewymienialny... , zmień najpierw dolot i zmierz moc po tym modzie

mnie sie wydaje ,że to zabiera a nie dodaje kuni:P
Zostawiłem dziś rano auto w ssg, nie uda mi się zmierzyć auta po samym dolocie bo robię parę rzeczy za tzw jednym zamachem.
Ustalony front robót to:
– Przerobienie CAI Fujity na SRI z obudową odgradzającą od silnika + hydroshield + jak znajdzie się mądry pomysł to może i wydłubanie czegoś na kształt nawiewu na filtr
– wymiana tego plastikowego czegoś na piękny nowy TIP
– Wystriptisowanie wydechu z seryjnego drugiego katalizatora i seryjnych puszek i w to miejsce 2,75" testpipe + dwie puszki na końcu na dwie strony bez pozbywania się metalowych obwódek w zderzaku ( jak miało by to miejsce w sytuacji gdyby nie zgubili po drodzę mojego wydechu Magnaflow i właśnie ten wydech bym montował)
– Wymiena seryjnego DV na nowy zawór Greddy Type S --> wariant czy BPV czy BOV mają chłopaki sami ocenić i zrobić tak, żeby to porządnie działało
– Przejście na olej Motul + wymiana filtra oleju
– Wymiana filtra paliwa – bo jak rozmawialiśmy to występuje to jako część zamienna, chyba, że Michał nie zna dokładnie auta i jest rzeczywiście tak jak mówi Fenix chodź pierwszy raz bym się z takim dziwacznym rozwiązaniem spotkał..
Teoretycznie w czwartek na koniec dnia mam auto odebrać – jak odbiorę nie omieszkam odrazu podzielić się wrażeniami + wykresem.
Pozdrawiam
t.