Automatyczne Światła – Jak zaślepic czujkę na stałe? (Mazda 3 1.6 CiTD 2006 )

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Laponse » 25 wrz 2010, 19:17

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy od dwóch tygodni mam nadzieję że tak pozostanie.

Mam automatyczne światła, lecz jak wiadomo w Polsce się nie sprawdzają z tego powodu, że przez cały rok trzeba śmigać na światłach. Chciał bym zakleić, zalepić jakoś zaciemnić czujkę od świateł, abym miał cały rok na auto, a one i tak by się paliły i z wyłączeniem silnika gasły, bez potrzeby wyłączania i włączania ich.

Pytanie moje jest takie gdzie znajdę tę czujkę i jak ją zaciemnić.
Laponse

Postprzez Issues » 8 paź 2010, 23:40

Mam zaślepiony sensor zmieżchu deszczu nie ruszałem. Trzeba odciąć sensor ale tak zeby nie uszkodziś żelu znajdującego sie między szybą a sensorem, Do zaślepienia wystarczy nakleić kawałek czarnej taśmy i śmiga :D najlepiej nie robić tego zamemu a najfajniej mieć światła dzienne spiete z tym wszystkim wtedy ładnie przeł,ączały by sie dzienne na mijania.
Obrazek
Forumowicz

Od: 16 wrz 2007, 19:42
Auto: M6 2.0 mzr-cd 121KM 03r. oraz MB W203 05 1.8K. M3 1.6pb 09,1.6dx2 07/09 2.0MZR-CD 09 , W163 400cdi 02, V50 2.0D 05.