Witam,
Ostatnio mam problemy z dławieniem się silnika więc zgodnie z radami forumowiczów zabrałem się za sprawdzenie cewki zapłonowej.
Mazda Xedos 6 2.0 V6 93'
No i tu jest problem, ponieważ znalazłem cewkę (chyba) tylko, że nie od kompletu, bo widnieje na niej znaczek mitsubishi. Do tego jeszcze jest druga niezidentyfikowana część, też z mitsubishi.
Jeśli ktoś się zna na tyle, żeby powiedzieć mi co powinno się oryginalnie znajdować w miejcach tych zamienników to byłbym wdzięczny.
Druga kwestia to zdjęcie. Może komuś się będzie chciało zajrzeć pod maskę i przesłać mi zdjęcia jak powinno to wyglądać, bo podejrzewam, że ktoś przerobił podłączenie cewki i teraz będę miał trochę zabawy.
Zdjęcie 1:Mało widoczne, ale nietety rurki nie pozwalają wyjąć bardziej (4 cienkie rurki + 2 gniazda )
http://w710.wrzuta.pl/obraz/3FyU7qsRwFa/p220910_12.200002
Zdjęcie 2: Na czerwona zaznaczona cała część, a na niebiesko podłączenie przy silniku
http://w710.wrzuta.pl/obraz/1NYkFBIfL5S/p220910_12.
Rozpoznianie części – potrzebna pomoc
Strona 1 z 1
Na drugim zdjęciu masz wezyk od regulatora ciśnienia paliwa nie od cewki.
Co się stanie, gdy jadąc z prędkością światła, włączysz przednie reflektory?
ok dzięki za odpowiedź.
btw. Cewka znaleziona, dla zaintereowanych powiem, że znajduje ię między akumulatorem, a dolotem (troche niżej). Zdemontować dosyć łatwo jesli ma się klucze nasadkowe + przedłużkę do nich. Wystarczy odkręcić dwie nakrętki.
Swoją drogą nie wiem czy nie zrobie jakiegoś foto-poradnika gdzie się znajdują poszczególne części i jak je demontować, bo trafiłem na taki model, że niedługą całą "anatomie" CA poznam
btw. Cewka znaleziona, dla zaintereowanych powiem, że znajduje ię między akumulatorem, a dolotem (troche niżej). Zdemontować dosyć łatwo jesli ma się klucze nasadkowe + przedłużkę do nich. Wystarczy odkręcić dwie nakrętki.
Swoją drogą nie wiem czy nie zrobie jakiegoś foto-poradnika gdzie się znajdują poszczególne części i jak je demontować, bo trafiłem na taki model, że niedługą całą "anatomie" CA poznam
- Od: 3 lip 2010, 23:52
Strona 1 z 1