Konkurs Fotograficzny MazdaSpeed – IV Tura – Ankieta
poszło 5 głosów pozdro
- Od: 21 wrz 2007, 17:32
- Auto: MX-6
Najpierw wycisnąć max z posiadanych aparatów, użyć manualnych ustawień, poczytać o podstawach kadrowania , obróbki, cyfrowej ciemni etc. Dobra fotka to podstawa, z g... wiadomo co–=wHiTe=– napisał(a):tak patrząc na pierwszą setkę głosów, wnioskuję, że kolejne zdjęcie trzeba wrzucić do PSa i je porządnie obrobić
5x

Tutaj moja Mazda:
link usunięty//
To nie jest miejsce na pokazywanie swojego auta.
Edit by Michał88
link usunięty//
To nie jest miejsce na pokazywanie swojego auta.
Edit by Michał88
-
pawiel22
pawiel22 napisał(a):Tutaj moja Mazda:
link usunięty
piękna, rzekłbym bardzo fantazyjna

ale to nie temat do wklejania zdjęć, to temat gdzie oceniamy prace konkursowe.
jak chcesz się pochwalić PRO-tjuninkiem to odpowiedniejszy byłbym dział Nasze Mazdy, tudzież istnieje taki temat Kontrowersyjny Tuning
chabas napisał(a):Z całym szacunkiem itd ale np fotka Miskaw nie powala na kolana... Fakt samochód może i tak.... Ale sam kadr itp to już totalna średniawka...
No ale cóż kwestia gustu?![]()
Tu się zgodze sam sposób pokazania autka już nie jest taki super i dlatego nie głosowałem na niego, bo np. zdecydowanie lepiej wykonane jest foto zwykłej poczciwej mazdy 323C BG.
A zazdrosny nie jestem bo nie brałem udziału w konkursie więc myślę że mam obiektywne spojrzenie.
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V
iceman150 podpisuję się pod tym 
Po prostu niektórzy głosujący nie znają się na sztuce
To ja tu z pozycji żaby, uchwycone światło zastane latarni, wyeksponowana fela, prawdziwy księżyc
a tu bez zachwytu – jak tu dogodzić
Spoko to tylko fun![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

Po prostu niektórzy głosujący nie znają się na sztuce

To ja tu z pozycji żaby, uchwycone światło zastane latarni, wyeksponowana fela, prawdziwy księżyc
a tu bez zachwytu – jak tu dogodzić

Spoko to tylko fun
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Ostatnio edytowano 23 wrz 2010, 13:04 przez Barthek, łącznie edytowano 1 raz
https://www.facebook.com/2become1photo – FOTOGRAFIA ŚLUBNA
- Od: 9 lis 2007, 11:41
- Auto: Mazda Xedos 6 CA KF '99 Back to Black
Podłączam się do opinii, fotka miśka ee za plecami ma stusiof8 pl robiący fotki do nowego magazynu "cars". Za to 1 zdjęcie MarcinN powala. Dla mnie najlepsze. Zapomniał bym marzena jak zwykle bardzo wysoki niebanalny poziom.
Po oglądnięciu wszystkich, wiem, że nie mam najmniejszych szans.
Może pozakładać sobie 100 kont na mazdaspeed? Wtedy mam szanse
Po oglądnięciu wszystkich, wiem, że nie mam najmniejszych szans.
Może pozakładać sobie 100 kont na mazdaspeed? Wtedy mam szanse

- Od: 18 mar 2008, 03:07
- Auto: 626 2,0 diesel gw '98 zielony
Patrząc na głosy mogło by się wydawać, że to konkurs na najlepszą furę. U niektórych PS po prostu wylewa się ze zdjęcia
Według mnie najlepsze zdjęcie, pod względem technicznym, estetycznym i ogólnej zawartości to zdjęcie nr 1 
Ale o czym ta rozmowa?! Fotki zostaly dopuszczone do konkursu przez Michała i jego decyzja jest niepodważalna i niezawisła, więc darujcie sobie tego typu komentarze. pondik chcesz byc lepszy? Uwazasz, ze to PS uczynil te fotke taka a nie inna? Co stoi na przeszkodzie? Niech z Twojej fotki wylewa sie jeszcze wiecej PS'a, wszak to narzedzie szerokodostepne i uzywane przez wszystkich. Zupelnie Cie nie rozumiem... A moze brak ci umiejetnosci? No coz... Tak to juz bywa. Dziekuje za dyskusje w tej kwestii – kolejnym dyskutantom beda rozdzielane 'nagrody'.
A może zrobić jedną turę w której nie można by było używać żadnych programów "obróbczych". Było by na pewno bardzo ciekawie.....
- Od: 15 kwi 2007, 16:41
- Auto: Francuskie Kombi
Moja ex:Mazda 323F BJ
chyba w ankiecie nie powinno być takich rozmów bo co konkurs to widać głupie zazdrosne komentarze pt "ten nie powinien wygrać bo coś tam, a tamten ma za dużo głosów bo ja mam lepszą fotkę a w ogóle powinien wygrać tamten bo najlepiej mi się podoba"
corazpiekniejsze fotki, teraz na prawde poziom wysoki

corazpiekniejsze fotki, teraz na prawde poziom wysoki
Podzielam zdanie Radex-a i tak, jak powiedział Sq2jul:
Regulamin konkursu jest dla wszystkich taki sam i skoro zdjęcia zostały dopuszczone, to ich jakość/stopień obróbki nie powinien podlegać dyskusji, tym bardziej, że takie sugerowanie w temacie z ankietą w czasie jej trwania może wpływać na głosy, podobnie jak możliwość podejrzenia rozkładu głosów przed oddaniem swoich.
W zasadzie, to możliwośc postowania w topiku z ankietą powinno być możliwe dopiero po zamknięciu ankiety.
A, że jednemu podoba się to, a innemu tamto, to jest normalne zjawisko w każdym konkursie i po to są ankiety/wybory, zeby wyłonić to, co podoba się większości, a nie jednostkom.
Regulamin konkursu jest dla wszystkich taki sam i skoro zdjęcia zostały dopuszczone, to ich jakość/stopień obróbki nie powinien podlegać dyskusji, tym bardziej, że takie sugerowanie w temacie z ankietą w czasie jej trwania może wpływać na głosy, podobnie jak możliwość podejrzenia rozkładu głosów przed oddaniem swoich.
W zasadzie, to możliwośc postowania w topiku z ankietą powinno być możliwe dopiero po zamknięciu ankiety.
A, że jednemu podoba się to, a innemu tamto, to jest normalne zjawisko w każdym konkursie i po to są ankiety/wybory, zeby wyłonić to, co podoba się większości, a nie jednostkom.
Wszystko jest trudne, nim stanie się łatwe...
- Od: 24 cze 2010, 22:43
- Auto: Mazda 3 BK 2,3 USA 2007r.
moja była 323F BJ 1,6 2002r.
Może w następnych konkursach będzie zasada o nie "obrabianiu" fotek. Na nstpną turęzmienię sobie kolar auta
Zgadzam się z 2 przedmówcami, jednak forum jest po to żeby się wypowiadać, administrator zezwolił na to, prawda?
W regulaminie jest słowo o prawach do zdjęć czy fotka na pewno misiekwaw ma pozwolenie od zespołu fotografów "studiof8"?
Zgadzam się z 2 przedmówcami, jednak forum jest po to żeby się wypowiadać, administrator zezwolił na to, prawda?
W regulaminie jest słowo o prawach do zdjęć czy fotka na pewno misiekwaw ma pozwolenie od zespołu fotografów "studiof8"?

- Od: 18 mar 2008, 03:07
- Auto: 626 2,0 diesel gw '98 zielony
mahalnet napisał(a):W regulaminie jest słowo o prawach do zdjęć czy fotka na pewno misiekwaw ma pozwolenie od zespołu fotografów "studiof8"?
widze że masz jakiś problem i coś Cię boli
Fotka miskawaw nie była robiona przez studiof8 tylko przez mojego kolege Jarka, który owszem ma conieco wspólnego ze studiof8 ale to chyba nie ma związku
Fotki mojego auta powstały również zanim studiof8 i Jarek w ogóle pomyśleli o robieniu zdjęć dla "Cars"
Zgodę autora na użycie w konkursie / publikację zdjęcia otrzymałem pisemnie i dostarczyłem razem ze zdjęciem w zgłoszeniu do konkursu.
Coś jeszcze mogę wyjasnić człowiekowi, który uważa to zdjęcie za bardzo słabe a jednocześnie spędza bardzo dużo czasu na śledzeniu skąd pochodzi, kto je robił i czy napewno jest to zgodne z regulaminem. Pytam się po co skoro jest takie słabe

Zabronić używania PS'a to tak jakby puścić modelki na konkurs Miss bez makijażu 
Choć jeden zawodnik (bez wytykania palcami) ewidentnie poleciał za pomocą ms painta
to widocznie jest to ok i jak mi się nie podoba to głosuję na coś innego, a jest na co
No stress no problem i niech wygra the best.
Choć jeden zawodnik (bez wytykania palcami) ewidentnie poleciał za pomocą ms painta

No stress no problem i niech wygra the best.

- Od: 6 cze 2009, 11:05
- Auto: Było: BG BP-DOHC, BA GT
,jest: W124 300CE
I bardzo dobrze że niektóre zdjęcia robią profesjonaliści – wolę oglądać na kalendarzu świetne fotki!
- Od: 11 cze 2007, 15:28
- Auto: Mazda Premacy CP 2.0DiTD RF4F 2003