Wypadek w Oleśnicy z winy kierującego Mazdą

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Button » 21 wrz 2010, 09:46

Wygląda na to, że to Xed 6. Mam nadzieję, że nikt z naszych. Chwila nieuwagi... i dwie niewinne osoby z Punto straciły życie :( [i]

Patrząc po zdjęciach to cud, że ktoś z Mazdy przeżył wypadek.

w galerii zdjęcia aut
http://mojaolesnica.pl/article.php?id=2278
Obrazek
Forumowicz

Od: 17 paź 2006, 07:47
Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV

Postprzez mbydlinski » 21 wrz 2010, 15:03

Button napisał(a):Wygląda na to, że to Xed 6.
To na 100% xedd6.
No cóż tragedia – wyrazy współczucia dla rodzin.
A już niedługo na allego --> mam do sprzedania 4 felgi aluminiowe do xeda, funkel nówki nie śmigane, proste itd. :/
Forumowicz

Od: 30 cze 2010, 22:18
Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP

Postprzez YaRQ » 21 wrz 2010, 17:41

mbydlinski napisał(a):A już niedługo na allego --> mam do sprzedania 4 felgi aluminiowe do xeda, funkel nówki nie śmigane, proste itd. :/

no tak, to jest największym problemem w tym momencie..
...
/ Jaro, pozdr.
Kupię osłone silnika (skrzyni) od lewej strony (l. koła)! i prawy przedni chlapacz do Xed6!
323 BestGeneration[*]

Obrazek
Forumowicz

Od: 7 mar 2008, 14:40
Auto: JMZ 323 BGT
JMZ X6 V6

Postprzez Barthez » 21 wrz 2010, 19:31

mbydlinski napisał(a):A już niedługo na allego --> mam do sprzedania 4 felgi aluminiowe do xeda, funkel nówki nie śmigane, proste itd. :/

zdecydowanie komentarz nie na miejscu :]
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez grabu122 » 21 wrz 2010, 22:53

"Fajne" :| rzeczy można sobie poczytać w komentarzach o tym kierowcy X6
Ponoć to jakiś lokalny "bezmózg" – narkotyki, pobicie ze skutkiem śmiertelnym <oczy>
Pasuje do stereotypu kierowcy BMW <zawstydzony>
Forumowicz

Od: 28 paź 2008, 20:29

Postprzez Mev » 21 wrz 2010, 23:25

grabu122 napisał(a):Pasuje do stereotypu kierowcy BMW

Odstosunkuj się...

Chociaż w sumie... ja też wcześniej miałem xedosa, więc pewnie po prostu szybciej się na dragach i kasie za pobicia dorobiłem niż on.

Sorry, to nie ma żadnego związku z tym wypadkiem, ale mnie irytuje takie gadanie, że jak jakiś burak to znaczy, że bmw powinien jeździć. Zrozumcie wreszcie, że tacy ludzie mogą jeździć wszystkim, mieszkać wszędzie, więc jest to trochę nie na miejscu... Znam paru poj...ów co jeżdżą mazdami, ale to nie ozncza dla mnie, że jak ktoś jest poj...em to znaczy, że powinien jeździć mazdą, bo taki jest stereotyp...
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez kosteq7 » 21 wrz 2010, 23:58

Ale fakt jest taki ze zabil na drodze 2 niewinne osoby, a sam pewnie wyjdzie bez szwanku :> Bez znaczenia czy jechal mazda czy bmw..
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 sty 2009, 22:00
Auto: Mazda 323P 98r Z5

Postprzez Mev » 22 wrz 2010, 00:15

kosteq7 napisał(a):Ale fakt jest taki ze zabil na drodze 2 niewinne osoby

I to jest najgorsze, że przez czyjąś głupotę ktoś zupełnie niewinny, ktoś kto po prostu znalazł się w złym miejscu w złym czasie, traci to co najważniejsze... Życie...
f*ck
Forumowicz

Od: 7 sie 2005, 14:16
Auto: Mercedes CLS '18
Range Rover Sport
Fiat 500

Postprzez grabu122 » 22 wrz 2010, 01:08

Mev napisał(a):Sorry, to nie ma żadnego związku z tym wypadkiem, ale mnie irytuje takie gadanie, że jak jakiś burak to znaczy, że bmw powinien jeździć. Zrozumcie wreszcie, że tacy ludzie mogą jeździć wszystkim, mieszkać wszędzie, więc jest to trochę nie na miejscu... Znam paru poj...ów co jeżdżą mazdami, ale to nie ozncza dla mnie, że jak ktoś jest poj...em to znaczy, że powinien jeździć mazdą, bo taki jest stereotyp...

Jasne, że tak, specjalnie z przekąsem to napisałem i czekałem na reakcje :P
Gdzie, jak nie właśnie TU w dziale "Ogólnym" już nieraz czytałem wywody mentrków "jakie to wspaniełe i wyjątkowe ludzie kupują i jeżdżą Mazdami", a buraki czy dresy (czy kto tam jeszcze?) marzą o Audi, BMW czy VW
Przykładowo jeden z cytatów z tematu "jakie auto po 323F":
"Chyba lepsze to niż na stare lata stać się ramolem z TDI który potrzebuje mieć auto palące 6 litrów kradzionego ON , a oprócz tego przepalać dziennie 3 paczki fajek i wypijać 5 piw ... I chcę , żeby moje dzieci miały takie wzroce a w przyszłości będą śmigały dobrymi autami i będą fajnymi ludźmi a nie burakami z Golfów i passatów " :D :D :D
Forumowicz

Od: 28 paź 2008, 20:29

Postprzez YaRQ » 22 wrz 2010, 02:09

niezły off-topic. temat jest powazny, a nie...
weźcie nie róbcie wiochy, to nie forum bmw :|
/ Jaro, pozdr.
Kupię osłone silnika (skrzyni) od lewej strony (l. koła)! i prawy przedni chlapacz do Xed6!
323 BestGeneration[*]

Obrazek
Forumowicz

Od: 7 mar 2008, 14:40
Auto: JMZ 323 BGT
JMZ X6 V6

Postprzez Radex » 22 wrz 2010, 08:59

YaRQ napisał(a):weźcie nie róbcie wiochy, to nie forum bmw :|
ironia? <lol>

niestety tak jak Mev mowi, znalazlo by sie tez u nas takich "przypadkow" jak i wszedzie, na to sie niestety nic nie poradzi.
stereotypy np wzgledem golfow powstaly po prostu tylko dlatego ze jezdzil nim duzy odsetek debili bo auta byly tanie i czesto ludzie je kupowali. gdyby nie byly tak dostepne a tansza bylaby np mazda mx6, to takie same stereotypy krazylyby byc moze teraz o uzytkownikach mx6
ja staram sie byc tolerancyjny i podcza jazdy nie zapala mi sie czerwona lampka widzac przede mna golfa, zapala mi sie czerwona lampka dopiero wtedy jak widze ze kierowca danego auta przede mna zachowuje sie dziwnie, nie sygnalizuje manewrow i jedzie jak wariat np... wtedy dopiero moge powiedziec ze jedzie przede mna debil a nie jak zobacze znaczek Golfa

niestety tragedie taka jak te zdarzaja sie ciagle i beda sie zdarzaly jak dlugo na tym swiecie zyjemy.
a gdy juz dochodzi do tragedii nie wazna jest przyczyna i czy za kierownicą byl dresiarz bez mózgu.
Ważne jest że życie stracili ludzie i na to się już nic nie poradzi głupim gadaniem o uprzedzeniach i stereotypach.
Jedyne co mozna zrobic to pomodlic sie za zmarłych i zastanowić się nad naszym życiem które jest takie krótkie...
Forumowicz

Od: 9 sty 2007, 23:24
Auto: Bunia