Witam,
Wlasnie ogladalem Mazde 6 2008 model SE , 1.8 benzyna, 43 tys km. przay wysiadanie zauwazylem ze przy dodaniu gazu tlumik wydaje lekko basowy dzwiek, oraz ze spaliny wydobywajace sie z niego maja niebieskawy odcien. dzwiek z tlumika przypomina lekko "sportowy". Dodatkowo zauwazylem ze koncowka tlumika wydaje sie lekko przegrzana.
Z gory dziekuje za opinie na ten temat.
G
Lekko basowy odglos z okolicy tlumika oraz nibieskawe spaliny
Strona 1 z 1
W kwestii dymienia się nie wypowiem.
Dźwięk taki jest i taki ma być
Co to znaczy przegrzana końcówka
Prawdopodobnie jest zwyczajnie osmolona, brudna, bo ktoś o nią nie dbał i wystarczy potraktować ją szmatką z jakąkolwiek pastą polerską typu automax i będzie wyglądała jak nowa 
Dźwięk taki jest i taki ma być
Co to znaczy przegrzana końcówka

- Od: 5 lip 2009, 23:42
NIe wyglada na osmalona, przebarwienie metalu w ksztalcie polokregu 1/3 wysokosci obwodu rury i dlugosci jakes 10cm, dodatkowo nakladka na rure tak samo przebarwionaw dolnej czesci. dymienie jest bardzo lekkie. Jako ze nie mam zbyt wielkiej wiedzy o samochodach ( bo i poco szczesliwy posiadacz mazdy 323 z 2001 przez siedem lat) zastanawialem sie czy to moze cos z katalizatorem. Pytalem dzis deleara mazdy ale powiedzial ze auto jest jeszcze na gwarancji wiec jak kupie to mam przyjechac i sie temu popprzygladaje.
Opinie mile widziane
-
grego1
grego1 napisał(a):Jako ze nie mam zbyt wielkiej wiedzy o samochodach ( bo i poco szczesliwy posiadacz mazdy 323 z 2001 przez siedem lat)
przy GH może Ci się wiedza przydać...
grego1 napisał(a):wiec jak kupie to mam przyjechac i sie temu popprzygladaje
a mogą zobaczyć zanim kupisz?
- Od: 31 gru 2007, 16:39
- Auto: GG SportKombi MZR-CD 2003 121 KM
Dokladnie , w obecnych czasach duzo ludzi kupujac auto robi przeglady przed kupnem , wydatek mały a mozna sporo sie dowiedziec o samochodzie ( proponuje dokonywac takiej operacji w ASO lub w serwisie wyspecjalizowanym w danej marce – totalnie odpadają stacje kontroli pojazdów , tam nikt nie ma pojecia )Yapa napisał(a):mogą zobaczyć zanim kupisz
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Strona 1 z 1