esikx35 napisał(a):chcę się upewnić, czy to chodzi o ten właśnie element? odkręcamy śrubeczki i kret do środka?
Poczekaj z tym kretem. Proponuje zrobić ci to inaczej. Wyjmij wentylator, tunel przez który chcesz wlać kreta. Napiszę ci jak to zrobić.
1-wyjmij schowek
2-Odkręć dwie śruby które są przy tzw zawiaskach schowka
3-Odkręć wentylator przymocowany jest na trzech nakrętkach-wyjmuje się go do dołu powinno łatwo pójść. Trochę pokombinujesz i na pewno wyjdzie.
4-Odkręć tunel przez który chciałeś lać kreta. Przymocowany jest on na 4 blachowkrętach-uwaga jeden znajduje się w środku tunelu( zobaczysz tego wkręta jak zdejmiesz wentylator) Bez wentylatora łatwo się zdejmie. Nie zniszcz gąbki bo będzie ci dmuchało na nogi.
5- Masz łatwiejszy dostęp do spustu wody z klimy( Jak chcesz to eksperymentuj z kretem, ja tylko dobrze przedmuchałem sprężonym powietrzem odpływ od środka kabiny i z zewnątrz samochodu. Wsadziłem rurę odkurzacza i wyssałem brudy.
8-Sprawdź czy woda swobodnie się wydostaje przez odpływ-wlej dużżżo wody
7-Nie musisz tego robić, ale ja nałożyłem ogrodniczy wąż na spust wody na zewnątrz samochodu. Teraz woda nie leje mi się po elementach zawieszenia samochodu tylko spływa bezpośrednio na ziemię.
8-Montaż w odwrotnej kolejności( założenie wentylatora trochę gimnastyki, ale powinno ci się udać)
Jak zniszczy ci się gąbka uszczelniająca proponuje kupić uszczelki z gąbki do okien i wymienić.
Życzę powodzenia.