KOZIOL___ (MX-3 1.6 SOHC)
www.mazdaspeed.pl
Mi też. Po oględzinach doszedłem do wniosku, że to może być silnikkoziol___ napisał(a):Strasznie szumi coś z przodu
Waluś a jak żeś Ty to zrobil? Przecież do wymiany łożysk potrzebna jest prasa coby aby wyprasować a drugie wprasować na swoje miejsce? No chyba, że miałeż duuuży młotekWaluś napisał(a):A ja dzisiaj wymieniłem łożyskosam
Półtora kilowy wystarczy i troszkę sposobuMav napisał(a):No chyba, że miałeś duuuży młotek
To trzeba było jeszcze za nie złapać oburącz i poszarpać (poruszać) delikatnie w prawo, w lewo, w góre i w dół. Jak wyczujesz luz (coś jakby delikatny stuk) to szukaj łożyska. Ja jak wykręciłem piastę, to miała takie luzy, że aż strach, że tak jeździłemkoziol___ napisał(a):Podniosłem dzisiaj auto na podnośniku i kręciłem kołem
Hmmm, z tego co wiem, to jak jest łożysko wyrobione, to koło się luźno kręci i zrobi spokojnie 3-5 obrotów. Przy sprawnym łożysku koło zrobi może jeden obrót. No i jak pisali koledzy wyżej: musi mieć luz na boki. A cichnie w momencie skrętu, ponieważ jest obciążone – to normalneXionc napisał(a):Jak łożysko jest uszkodzone, to będzie szumiało i się zaraz zatrzyma.
To sprawdź oponki, czy nie wyząbkowane.Waluś napisał(a):A jak zmieniłem łożysko i dalej szumi![]()
ja już normalnie złgupiałem. Łożysko funkielnówka a szum nie ustał, ani się nie powiększył
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości