zarowka swiatel mijania
Strona 1 z 1
mam 626 z 2002r. DiTD i spalila mi sie zarowka od prawego swiatla mijania, jakie tam zarowki ida? rodzaj? moc?
-
speed711
h7. Tylko nie kupuj narvy, może być osram albo tesla (bo to z jednej fabryki, tylko tesla tańsza), lub philips.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
ja uzywam philips night guide sa przyzwoite jak sie spala zmienie na diamond vision mialem wczesniej osram night breaker wytrzymaly jakies 8 miesiecy wiec za ta kase niewarte zachodu
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
rumunn95 napisał(a):ja uzywam philips night guide sa przyzwoite jak sie spala zmienie na diamond vision mialem wczesniej osram night breaker wytrzymaly jakies 8 miesiecy wiec za ta kase niewarte zachodu
Mogę potwierdzić: osram night breaker są do bani. Wczoraj padła po 4 miesiącach!!! Też przestawię się na philips. Dawniej używałem blue vision i dużo dłużej wytrzymały.
- Od: 26 sie 2009, 08:22
- Auto: 626 GW 98` 2.0 HP
Krzychu_W napisał(a):tadziomaru1 napisał(a):h7. Tylko nie kupuj narvy
A może Kolega uzasadnić swoje zdanie?
Tak. Poprostu narva słabiej świeci (choć przecież kurde ta sama moc) jest najbardziej zawodna, najczęściej się pali, jest słabej jakości, co odzwierciedlają też testy żarówek. Zostało to potwierdzone przeze mnie, mojego brata i znajomych. Jako "ciekawostkę" mogę jeszcze przytoczyć info, że żarówki osram są robione w fabryce tesla, na tej samej linii produkcyjnej i przy użyciu tych samych komponentów. Różnią się tylko nadrukiem nazwy no i oczywiscie dużą rozbieżnością w cenie. Więc jeśli chcesz zwykłą tanią żarówkę dobrej jakości to kup teslę.
P.S. Nie jestem dystrybutorem tesli

"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
A to ja Ci powiem, że kompletnie nie rozumiem czemu tak piszesz. Od lat jeżdżę na Narvach i nie narzekam ani na awaryjność ani na słabe świecenie. Jeździłem i na Philipsach i na Osramach – świeciły ładnie, ale szybko mi się przepaliły. Dlatego pozostałem przy Narvie.
I jeszcze jedna ciekawostka. Mój kolega pisał teraz pracę magisterską na temat jakości żarówek samochodowych. W badaniach własnych do pracy magisterskiej wykonywał pomiary żarówek H7, m.in. Narva, Philips, Osram, Tesla i jakaś chińszczyzna z marketu. Mierzył luminancję, strumień świetlny, światłość, natężenie oświetlenia i inne pierdoły. Badania były wykonany na profesjonalnym sprzęcie. Wyniki powiem szczerze trochę nas zaskoczyły. Bo Narva i Tesla, które są uważane za jakościowo gorsze od Osramów i Philipsów, absolutnie nie odbiegały wynikami od tych z "wyższej półki".
I jeszcze jedna ciekawostka. Mój kolega pisał teraz pracę magisterską na temat jakości żarówek samochodowych. W badaniach własnych do pracy magisterskiej wykonywał pomiary żarówek H7, m.in. Narva, Philips, Osram, Tesla i jakaś chińszczyzna z marketu. Mierzył luminancję, strumień świetlny, światłość, natężenie oświetlenia i inne pierdoły. Badania były wykonany na profesjonalnym sprzęcie. Wyniki powiem szczerze trochę nas zaskoczyły. Bo Narva i Tesla, które są uważane za jakościowo gorsze od Osramów i Philipsów, absolutnie nie odbiegały wynikami od tych z "wyższej półki".
- Od: 15 kwi 2010, 15:10
- Auto: Mazda 626 GF '99 Comfort
http://www.auto-swiat.pl/1-test-zarowek ... o-montowac
http://www.auto-swiat.pl/1-supertest-za ... -najlepiej
http://www.auto-swiat.pl/1-supertest-za ... -najlepiej
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Krzychu_W napisał(a):A to ja Ci powiem, że kompletnie nie rozumiem czemu tak piszesz. Od lat jeżdżę na Narvach i nie narzekam ani na awaryjność ani na słabe świecenie. Jeździłem i na Philipsach i na Osramach – świeciły ładnie, ale szybko mi się przepaliły. Dlatego pozostałem przy Narvie.
Czemu tak piszę to napisałem wyżej, sprawdzone przeze mnie i znajomych. Nie wiem, ale przychodzi mi do głowy, że może z innej fabryki te żarówki mamy... Albo z jakiejś innej partii...
Tesla nie może odbiegać jakościowo od osram, bo to to samo, oczywiście cały czas piszę o standardowych. Wydaje mi się, że za bardzo się rozczulamy nad tematem, chyba niewarto. Generalnie jestem zdania, żeby nie kupować jakiegoś badziewia, niebieskiego itd, lecz żarówki normalnych firm, standardowe, nie droższe, bo niewarto. Jak piszesz narva też dobra, lecz ja będę jej unikał
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Strona 1 z 1