Światła w M3 sedan – Kanada

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez toomas1986 » 13 wrz 2010, 22:13

Czy światła od wersji europejskiej pasują do wersji kanadyjskiej – chodzi mi konkretnie o lampy zarówno przód jak i tył do M3 sedan (2.0 l. 2004 r. z Kanady). Mam z przodu światła prawdopodobnie symetryczne, a z tyłu mam kierunki czerwone.
I gdzie najlepiej kupić lampy – zna ktoś może jakieś sprawdzone miejsce czy sklep??
Forumowicz

Od: 8 wrz 2010, 20:28
Auto: Mazda 3 sedan, 2.0 benzyna, Kanada, 2004r.

Postprzez aRcek » 13 wrz 2010, 22:21

pasuja, najtaniej poszukaj na allegro i kup od najblizszego sprzedawcy, do ktorego bedziesz mogl sie przejechac i odebrac towar osobiscie, uwazaj zebys przypadkiem nie kupil przednich reflektorów przystosowanych do zarówek ksenon (wtedy musisz jeszcze mieć przetwornice), jeśli jednak to jest twój zamiar pamiętaj że zgodnie z Polskim prawem powinienieś jeszcze dokupić system samopoziomowania świateł i spryskiwacze;
Obrazek [color=#80BFFF]
Forumowicz

Od: 5 sie 2009, 11:50
Auto: mazda 3 2.0. v8

Postprzez toomas1986 » 13 wrz 2010, 22:29

Dzięki za odpowiedź. Nie ksenony odpdają – zbyt duże koszty... ;)
Forumowicz

Postprzez toomas1986 » 20 wrz 2010, 23:17

Zakupiłem już lampy.
Mam pytanie – czy oprawki do żarówek i wtyki różnią się czymś od europejskich??
Jeśli tak to wie ktoś może gdzie (oprócz ASO) można zakupić oprawki i wtyki?? Wiem na pewno, że muszę zakupić wtyk do światła pozycyjnego z przodu i do kierunkowskazu.
A i jeszcze mam prośbę o radę – którędy najlepiej poprowadzić kabel od przeciwmgielnego z tyłu?? Ma może ktoś z was doświadczenie w tym temacie?? Zdejmował może ktoś z Was już kiedyś te plastiki koło lewych drzwi z przodu i z tyłu??(bo myślę, że tamtędy będzie najlepiej poprowadzić kabelek), Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi i wskazówki :)
Forumowicz