Automatyczna Skrzynia Biegow (ASB) – Rozne problemy
Strona 1 z 1
Witam mam problem jak diabli AT w Xedosie dał mi popalić juz kilka razy mam go dosyc ale do sedna. Wymieniłem w tym tygodniu olej i filtr w AT przejechałem z 3 km postawilem samochod a tu brak R na P obroty do 2500 i odciecie N ciagnie do przodu a na D, S, L pieknie bez szarpniec zmienia biegi wszystko jest oki poziom idealny filtr nowy co to moze byc myslalem ze elektrozaeor ale jak go wyciagnac jak do tego sie zabrac zeby bylo oki
- Od: 6 mar 2010, 17:56
Witam wszystkich forumowiczöw!
Pozwolilem sie podlaczyc pod ten temat , poniewasz nieznalazlem nic bardziej podobnego a problem dotyczy wlasnie AT.
Chcialem sie dowiedziec czy mozliwa jest przekladka skrzyni z AT na MANUAL ,jakich problemöw mozna sie spodziewac ile to by trwalo (czas pracy) i czy w ogöle to dobry pomysl??
Sprawa dotyczy X6 z 1994 S1 V6 144 ps.
Pozdrawiam i dziekuje z göry za porady!
Pozwolilem sie podlaczyc pod ten temat , poniewasz nieznalazlem nic bardziej podobnego a problem dotyczy wlasnie AT.
Chcialem sie dowiedziec czy mozliwa jest przekladka skrzyni z AT na MANUAL ,jakich problemöw mozna sie spodziewac ile to by trwalo (czas pracy) i czy w ogöle to dobry pomysl??
Sprawa dotyczy X6 z 1994 S1 V6 144 ps.
Pozdrawiam i dziekuje z göry za porady!
- Od: 13 maja 2010, 09:28
- Auto: Mazda Xedos 6 V6 -S1
Juz nie raz pisałem o mojej Mazdzie na forum ale juz mi rece opadaja z ta skrzynia automatyczna. Ogolnie juz moja Mazda ma 3 ASB bo 2 poprzednie zajezdzilem. Ale wracając do wątku po wymianie skrzyni ponoc dobrej bo sprzedawca wrocil na kolach z niemiec wyskakuje mi hold 3. Nadmieniam ze wymienilem olej na nowy dextron i filter, mam nadzieje ze znowu szlak jej nie szczelil. Wiem ze ten komunikat oznacza tryb awaryjny tylko moje pytanko co moze byc ze nie wbija mi 4 biegu w sumie samochod rozwija rownomiernie predkosc czasami szarpie przy zmianie czasami nie nie mam serca pozbyc sie tego samochodu ale juz w niego za duzo zainwestowałem. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.
- Od: 6 mar 2010, 17:56
Strona 1 z 1