Jaki samochod do 6 tys. zlotych
roverki też odradzam chyba , że 216 coupe , z czasów gdzie wkładali tam V-teci hondy ...
Ogólnie bardzo polecam colta CAO 1.6. Kolega śmiga już długo bezawaryjnie , a silnik na prawde zawstydzi nie jedno GTi w cięższej budzie ...
Ogólnie bardzo polecam colta CAO 1.6. Kolega śmiga już długo bezawaryjnie , a silnik na prawde zawstydzi nie jedno GTi w cięższej budzie ...
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Poniewaz jak juz pisalem wczesniej samochod bedzie u mnie az do smierci problem z pozniejsza odsprzedaza schodzi na drugi plan.
Zrobie male podsumowanie mojego przegladania ofert zadziornych w sumie niewielkich samochodow za mala kase. Przedstawiane sa w kolejnosci alfabetycznej i najchetniej kupilbym je wszystkie
Odrzucilem juz kompletnie kupno Mazdy 626 GE, ktora na poczatku jeszcze latala mi po glowie tak samo jest niestety z BG (moze mi sie jeszcze odwidzi jak znajde odpowiedni egzemplarz). Na placu boju zostaje:
Mazda ? (tajemniczna propozycja z PW
)
Mitsu Colt CA0- dwa do wyboru ale sklonie sie raczej ku jednostce 1.6
Nissan Sunny B13/N14- dwa do wyboru, ciezka decyzja jeden SR drugi GTi
Toyka Corolla E10- dwie do wyboru, obie bardzo ladne identyczne wyposazenie, silniki rozne 1.8 i 1.6 brak wskazan na ktoras z w/w.
Teraz pozostaje mi czekac na kupca (moze w koncu w ten weekend sie zjawi). Jak macie jeszcze jakies propozycje czekam z otwartymi kartami w przegladarce
PS. Co do propozycji Civica. Jajko niby fajne ale niestety zostaly przeze mnie zakwalifikowane do kategorii oklepane razem z modelami na G i A. Jezdzi tego duzo i wg mnie za duzo przez to traci na atrakcyjnosci do tego jeszcze dzwiek V-tec`a juz mnie tak drazni ze szkoda gadac (co noc ktos upala jednego pod moimi oknami
).
Zrobie male podsumowanie mojego przegladania ofert zadziornych w sumie niewielkich samochodow za mala kase. Przedstawiane sa w kolejnosci alfabetycznej i najchetniej kupilbym je wszystkie
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Mazda ? (tajemniczna propozycja z PW

Mitsu Colt CA0- dwa do wyboru ale sklonie sie raczej ku jednostce 1.6
Nissan Sunny B13/N14- dwa do wyboru, ciezka decyzja jeden SR drugi GTi
Toyka Corolla E10- dwie do wyboru, obie bardzo ladne identyczne wyposazenie, silniki rozne 1.8 i 1.6 brak wskazan na ktoras z w/w.
Teraz pozostaje mi czekac na kupca (moze w koncu w ten weekend sie zjawi). Jak macie jeszcze jakies propozycje czekam z otwartymi kartami w przegladarce
PS. Co do propozycji Civica. Jajko niby fajne ale niestety zostaly przeze mnie zakwalifikowane do kategorii oklepane razem z modelami na G i A. Jezdzi tego duzo i wg mnie za duzo przez to traci na atrakcyjnosci do tego jeszcze dzwiek V-tec`a juz mnie tak drazni ze szkoda gadac (co noc ktos upala jednego pod moimi oknami
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Zawsze mogę ci sprzedać moją BG
hehehe i zostało by ci na kontener fajek jeszcze ;p;p
A tak serio to z aut które wymieniłeś , nic tylko szukać CAO ... za tą kwotę przebierasz już w ofertach , a uważać trzeba tylko na rdzę i szukać bezwypadkowych , lub lekko tylko bitych ... Niby to nie żadne GTi , ale na prawdę czuć ciśnienie na pleckach i myślę , że osiągi ma porównywalne z takimi autami jak np. focus 2.0 , który mi się upodobał na kolejne auto ,.. Dodatkowo , siedząc z przodu ja nie odczuwam , żadnego dyskomfortu ... miejsca jest sporo i nie ma się uczucia podróżowania małym autem ... Ponadto jest dość mocne konstrukcyjnie ...
kolega wyprzedzał 3 auta , złapał pobocze , przeskoczył krawężnik po czym wylądował ok 4 metry dalej , uderzył przodem w drzewo , obróciło go , uderzył tyłem w palete cegieł , kosząc przed tym 10 metrów miejskiego żywopłotu. Po zatrzymaniu się przodem do drogi , odpalił , wrzucił 1 i jakoś pojechał , uciekł do kumpla do garażu , szczęśliwy że obędzie się bez policji itp. , niestety przy zamykaniu garażu okazało się , że nie ma dwóch elementów z tyłu – zderzaka i tablicy rej. :d zostały na miejscu ....
taka ot historyjka ale obrazująca jak mocne jest to autko
A tak serio to z aut które wymieniłeś , nic tylko szukać CAO ... za tą kwotę przebierasz już w ofertach , a uważać trzeba tylko na rdzę i szukać bezwypadkowych , lub lekko tylko bitych ... Niby to nie żadne GTi , ale na prawdę czuć ciśnienie na pleckach i myślę , że osiągi ma porównywalne z takimi autami jak np. focus 2.0 , który mi się upodobał na kolejne auto ,.. Dodatkowo , siedząc z przodu ja nie odczuwam , żadnego dyskomfortu ... miejsca jest sporo i nie ma się uczucia podróżowania małym autem ... Ponadto jest dość mocne konstrukcyjnie ...
kolega wyprzedzał 3 auta , złapał pobocze , przeskoczył krawężnik po czym wylądował ok 4 metry dalej , uderzył przodem w drzewo , obróciło go , uderzył tyłem w palete cegieł , kosząc przed tym 10 metrów miejskiego żywopłotu. Po zatrzymaniu się przodem do drogi , odpalił , wrzucił 1 i jakoś pojechał , uciekł do kumpla do garażu , szczęśliwy że obędzie się bez policji itp. , niestety przy zamykaniu garażu okazało się , że nie ma dwóch elementów z tyłu – zderzaka i tablicy rej. :d zostały na miejscu ....
taka ot historyjka ale obrazująca jak mocne jest to autko
Borys napisał(a):1.6 w E10 też miewa problem z olejem
Musze o tym poczytac
Borys napisał(a):lepiej weź GT
Wlasnie taka mam tez na tapecie. Orientujesz sie czy GT mialy 6 biegow
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Fiat Panda 1.1
Za 6 kloca można kupić MX-3 lub MX-6. Może nie igły ale też nie padliny. Za 5,5 masz w tej chwili KFa od Wineta. Imho znacznie to to ładniejsze niż Colty, Corolle i cała reszta tu wymienionych. Ja bym się skłaniał ku MX-6 z FS. Fajnie to jeździ, a jest stosunkowo ekonomiczne.
loockas napisał(a):Za 6 kloca można kupić MX-3 lub MX-6. Może nie igły ale też nie padliny. Za 5,5 masz w tej chwili KFa od Wineta. Imho znacznie to to ładniejsze niż Colty, Corolle i cała reszta tu wymienionych. Ja bym się skłaniał ku MX-6 z FS. Fajnie to jeździ, a jest stosunkowo ekonomiczne.
Masz racje jest MX-3 Wineta do tej kwoty ale tez jest samochod od Brii
Fiat Panda 1.1
Wiesz sam czego chcesz? Bo czytam ten temat i odnoszę wrażenie że nie do końca. Raz piszesz że stawiasz na jedno, innym razem że jest to nieistotne, potem wspominasz że to pierwsze jest najważniejsze – błędne koło.
Bo jak się ma to:
do tego:
Bo jak się ma to:
Mako napisał(a):maja niezaprzeczalna jedna zalete sa tak zewnetrznie nudne
do tego:
Mako napisał(a):ma mi dawac przyjemnosc z jazdy. W/w auta nie wywoluja u mnie przyspieszonego bicia serca wrecz przeciwnie, jak widze je na ulicy to prawie zasypiam jak na nie patrze, do tego wystarczy mi ze mam sluzbowy samochod ktory jest nudny i bez polotu
Mako napisał(a):samochod musi czarowac
Z coltem CA0 i CJ0 z silnikami 1.3 75km mam do czynienia na codzien od około 2 lat. Auta spisują sie super. Jeśli chodzi o CA0 to mimo 75km jeździ to lepiej niż BG 1.6 8V (sprawdzalem). Mialem tez przyjemnosć jeździc CA0 1.6 i 115 km to naprawde niezły przecinak, polecam bo ma dobry stosunek mocy do masy. W GTi musi byc masakra z przyspieszeniem ale są zajechane niestety. A może Celica 2.0 16V 156 koni ? Naprawde fajnie to jeździ i wygląda a jest tanie. Tylko ciezko o dobry egzemplarz
Była Mazda 323F BA GT, jest Volvo S40...
- Od: 23 mar 2009, 14:10
- Auto: Volvo S40
Grzyby napisał(a):Bo jak się ma to:
Mako napisał(a):maja niezaprzeczalna jedna zalete sa tak zewnetrznie nudne
do tego:
Mako napisał(a):ma mi dawac przyjemnosc z jazdy. W/w auta nie wywoluja u mnie przyspieszonego bicia serca wrecz przeciwnie, jak widze je na ulicy to prawie zasypiam jak na nie patrze, do tego wystarczy mi ze mam sluzbowy samochod ktory jest nudny i bez polotu
Mako napisał(a):samochod musi czarowac
trzy slowa wyrwane z kontekstu i juz traci sens i mozna faktycznie wywnioskowac ze nie wiem czego chce a dodajac reszte czyli:
Mako napisał(a):jezeli nie robi tego karoseria to chociaz wlasciwosciami jezdnymi i silnikiem
nabiera zupelnie nowego znaczenia. Golfa GTI cz Astre GSI nie kupie w tych pieniadzach bo beda to wraki odwalone na sprzedaz, natomiast te ktore wybralem mieszcza sie w budzecie i beda to naprawde porzadne, zadbane i posiadajace nieprzecietne osiagi egzemplarze.
Fiat Panda 1.1
Jeszcze wtrące swoje 3 grosze. Colt ma w zasadzie 2 wady. 1 to dzwięk zamykania maski i drzwi. Dosłownie każdy kto to usłyszy mowi ze tak samo jest w wartburgu i ja również to zauważyłem, po prostu masakra, zwłaszcza maska
a Drugi to niestety rdza. Auta niby są ocynkowane ale praktycznie każde jest zjedzone. Nie wiem czy jest to dzieki powypadkowej przeszłosci, ale jak szukalem dziewczynie wlasnie colta to obejrzalem 5 różnych i kazdy był zjedzony. A dodam tylko ze nie sępiłem i oglądalem tylko takie powyzej 4 tyś po dokładnej selekcji zdjęć. Oczywiście mowa o rocznikach 92 – 95. Efektem poszukiwań był zakup 323 BG. NIe udało mi sie nic znaleźć godnego zaufania. Nawet za 5,5 tys były pordzewiałe
A szkoda bo to naprawde fajne auto i jak uda sie znaleźć ładnego to warto kupic
Była Mazda 323F BA GT, jest Volvo S40...
- Od: 23 mar 2009, 14:10
- Auto: Volvo S40
Mako napisał(a):nabiera zupelnie nowego znaczenia
Niech Ci będzie.
Masz nudną służbówkę i usypiasz patrząc na podobne bez polotu.
Więc pisanie o "nijakości" nadwozia jako niezaprzeczalnej zalecie jest – sam przyznasz – mocno niespójne z resztą. O to mi chodziło.

Mozę coś takiego ? Sam długo oglądałem się za Suzuki Baleno w hatchbacku, za tę kasę masz autko z klimą, żwawym silnikiem i zostajesz przy autach japońskich.
Wydaje mi się ze warto zerknąć na coś takiego.
Blenda, ładna felga, ciemna szybka i zacznie też dobrze wyglądać
..::Born To Rise Hell::..
Może nie?JohnnyB napisał(a):Mozę coś takiego ?
No to powodzenia NIEZŁY SZROT!JohnnyB napisał(a):Sam długo oglądałem się za Suzuki Baleno w hatchbacku
LOL??JohnnyB napisał(a):autko z klimą, żwawym silnikiem i zostajesz przy autach japońskich.
KTÓRE TO AUTO Z ŻWAWYM SILNIKIEM BO NIE WIDZIAŁEM POD TYM LINKIEM ŻADNEGO.
- Od: 30 cze 2010, 22:18
- Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP
mbydlinski napisał(a): LOL??
KTÓRE TO AUTO Z ŻWAWYM SILNIKIEM BO NIE WIDZIAŁEM POD TYM LINKIEM ŻADNEGO.
Aukcja była przykładowa,
Chodziło po prostu o ten model auta,
A silnik 1,6 niecałe 100 km w takiej budzie w zupełności wystarczy do sprawnego poruszania się przy umiarkowanym zapotrzebowaniu na paliwo.
Poza tym mógłby Pan nie używać dużych liter, nie jest to kulturalne na forum.
..::Born To Rise Hell::..
mbydlinski
uważaj , żeby Cię takie 100-konne auto nie zleszczyło na światłach :d Ja bym się nie zdziwił bardzo . . .
uważaj , żeby Cię takie 100-konne auto nie zleszczyło na światłach :d Ja bym się nie zdziwił bardzo . . .