Jaki samochod do 6 tys. zlotych

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Radek89 » 9 wrz 2010, 09:08

roverki też odradzam chyba , że 216 coupe , z czasów gdzie wkładali tam V-teci hondy ...

Ogólnie bardzo polecam colta CAO 1.6. Kolega śmiga już długo bezawaryjnie , a silnik na prawde zawstydzi nie jedno GTi w cięższej budzie ...
Forumowicz

Od: 26 gru 2007, 21:36
Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]

Postprzez Mako » 9 wrz 2010, 14:08

Poniewaz jak juz pisalem wczesniej samochod bedzie u mnie az do smierci problem z pozniejsza odsprzedaza schodzi na drugi plan.
Zrobie male podsumowanie mojego przegladania ofert zadziornych w sumie niewielkich samochodow za mala kase. Przedstawiane sa w kolejnosci alfabetycznej i najchetniej kupilbym je wszystkie :] Odrzucilem juz kompletnie kupno Mazdy 626 GE, ktora na poczatku jeszcze latala mi po glowie tak samo jest niestety z BG (moze mi sie jeszcze odwidzi jak znajde odpowiedni egzemplarz). Na placu boju zostaje:
Mazda ? (tajemniczna propozycja z PW <diabełek> )
Mitsu Colt CA0- dwa do wyboru ale sklonie sie raczej ku jednostce 1.6
Nissan Sunny B13/N14- dwa do wyboru, ciezka decyzja jeden SR drugi GTi
Toyka Corolla E10- dwie do wyboru, obie bardzo ladne identyczne wyposazenie, silniki rozne 1.8 i 1.6 brak wskazan na ktoras z w/w.
Teraz pozostaje mi czekac na kupca (moze w koncu w ten weekend sie zjawi). Jak macie jeszcze jakies propozycje czekam z otwartymi kartami w przegladarce :)

PS. Co do propozycji Civica. Jajko niby fajne ale niestety zostaly przeze mnie zakwalifikowane do kategorii oklepane razem z modelami na G i A. Jezdzi tego duzo i wg mnie za duzo przez to traci na atrakcyjnosci do tego jeszcze dzwiek V-tec`a juz mnie tak drazni ze szkoda gadac (co noc ktos upala jednego pod moimi oknami :| ).
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.

Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Forumowicz

Od: 31 paź 2007, 22:54
Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1

Postprzez grabu122 » 9 wrz 2010, 14:49

Mako napisał(a):do tego jeszcze dzwiek V-tec`a juz mnie tak drazni ze szkoda gadac (co noc ktos upala jednego pod moimi oknami :| ).

Jak właścicielowi za wydech posłużyła tylko powyginana rura grubości rynny to wcale się nie dziwie :P
Forumowicz

Od: 28 paź 2008, 20:29

Postprzez Borys » 9 wrz 2010, 15:01

1.6 w E10 też miewa problem z olejem, lepiej weź GT ;) Tylko, że to bardzo nudne auta, mniej się psują niż mazdy.
Pamiętaj w E10 dobrze obstukać progi.
Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 29 lip 2007, 00:00
Auto: Lancer

Postprzez Radek89 » 9 wrz 2010, 15:18

Zawsze mogę ci sprzedać moją BG :D hehehe i zostało by ci na kontener fajek jeszcze ;p;p

A tak serio to z aut które wymieniłeś , nic tylko szukać CAO ... za tą kwotę przebierasz już w ofertach , a uważać trzeba tylko na rdzę i szukać bezwypadkowych , lub lekko tylko bitych ... Niby to nie żadne GTi , ale na prawdę czuć ciśnienie na pleckach i myślę , że osiągi ma porównywalne z takimi autami jak np. focus 2.0 , który mi się upodobał na kolejne auto ,.. Dodatkowo , siedząc z przodu ja nie odczuwam , żadnego dyskomfortu ... miejsca jest sporo i nie ma się uczucia podróżowania małym autem ... Ponadto jest dość mocne konstrukcyjnie ...

kolega wyprzedzał 3 auta , złapał pobocze , przeskoczył krawężnik po czym wylądował ok 4 metry dalej , uderzył przodem w drzewo , obróciło go , uderzył tyłem w palete cegieł , kosząc przed tym 10 metrów miejskiego żywopłotu. Po zatrzymaniu się przodem do drogi , odpalił , wrzucił 1 i jakoś pojechał , uciekł do kumpla do garażu , szczęśliwy że obędzie się bez policji itp. , niestety przy zamykaniu garażu okazało się , że nie ma dwóch elementów z tyłu – zderzaka i tablicy rej. :d zostały na miejscu ....

taka ot historyjka ale obrazująca jak mocne jest to autko :)
Forumowicz

Postprzez Mako » 9 wrz 2010, 19:39

Borys napisał(a):1.6 w E10 też miewa problem z olejem

Musze o tym poczytac
Borys napisał(a):lepiej weź GT

Wlasnie taka mam tez na tapecie. Orientujesz sie czy GT mialy 6 biegow :>
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.

Forumowicz

Fiat Panda 1.1

Postprzez loockas » 9 wrz 2010, 20:03

Za 6 kloca można kupić MX-3 lub MX-6. Może nie igły ale też nie padliny. Za 5,5 masz w tej chwili KFa od Wineta. Imho znacznie to to ładniejsze niż Colty, Corolle i cała reszta tu wymienionych. Ja bym się skłaniał ku MX-6 z FS. Fajnie to jeździ, a jest stosunkowo ekonomiczne.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Mako » 10 wrz 2010, 08:44

loockas napisał(a):Za 6 kloca można kupić MX-3 lub MX-6. Może nie igły ale też nie padliny. Za 5,5 masz w tej chwili KFa od Wineta. Imho znacznie to to ładniejsze niż Colty, Corolle i cała reszta tu wymienionych. Ja bym się skłaniał ku MX-6 z FS. Fajnie to jeździ, a jest stosunkowo ekonomiczne.

Masz racje jest MX-3 Wineta do tej kwoty ale tez jest samochod od Brii ;) Colt, Corolla i Sunny maja niezaprzeczalna jedna zalete sa tak zewnetrznie nudne ze ciezko je podejrzewac ze maja jakby nie bylo mocne silniki i robia sie z nich niezle sleepery :D Wszystko wyjdzie jak juz sprzedam mx-a, na ktorego zainteresowanie jest praktycznie zerowe :|

Forumowicz

Fiat Panda 1.1

Postprzez Grzyby » 10 wrz 2010, 10:23

Wiesz sam czego chcesz? Bo czytam ten temat i odnoszę wrażenie że nie do końca. Raz piszesz że stawiasz na jedno, innym razem że jest to nieistotne, potem wspominasz że to pierwsze jest najważniejsze – błędne koło.
Bo jak się ma to:

Mako napisał(a):maja niezaprzeczalna jedna zalete sa tak zewnetrznie nudne

do tego:

Mako napisał(a):ma mi dawac przyjemnosc z jazdy. W/w auta nie wywoluja u mnie przyspieszonego bicia serca wrecz przeciwnie, jak widze je na ulicy to prawie zasypiam jak na nie patrze, do tego wystarczy mi ze mam sluzbowy samochod ktory jest nudny i bez polotu

Mako napisał(a):samochod musi czarowac
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez KoKo » 10 wrz 2010, 14:17

Z coltem CA0 i CJ0 z silnikami 1.3 75km mam do czynienia na codzien od około 2 lat. Auta spisują sie super. Jeśli chodzi o CA0 to mimo 75km jeździ to lepiej niż BG 1.6 8V (sprawdzalem). Mialem tez przyjemnosć jeździc CA0 1.6 i 115 km to naprawde niezły przecinak, polecam bo ma dobry stosunek mocy do masy. W GTi musi byc masakra z przyspieszeniem ale są zajechane niestety. A może Celica 2.0 16V 156 koni ? Naprawde fajnie to jeździ i wygląda a jest tanie. Tylko ciezko o dobry egzemplarz
Była Mazda 323F BA GT, jest Volvo S40...
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 14:10
Auto: Volvo S40

Postprzez Mako » 10 wrz 2010, 14:42

Grzyby napisał(a):Bo jak się ma to:

Mako napisał(a):maja niezaprzeczalna jedna zalete sa tak zewnetrznie nudne

do tego:

Mako napisał(a):ma mi dawac przyjemnosc z jazdy. W/w auta nie wywoluja u mnie przyspieszonego bicia serca wrecz przeciwnie, jak widze je na ulicy to prawie zasypiam jak na nie patrze, do tego wystarczy mi ze mam sluzbowy samochod ktory jest nudny i bez polotu

Mako napisał(a):samochod musi czarowac

trzy slowa wyrwane z kontekstu i juz traci sens i mozna faktycznie wywnioskowac ze nie wiem czego chce a dodajac reszte czyli:
Mako napisał(a):jezeli nie robi tego karoseria to chociaz wlasciwosciami jezdnymi i silnikiem

nabiera zupelnie nowego znaczenia. Golfa GTI cz Astre GSI nie kupie w tych pieniadzach bo beda to wraki odwalone na sprzedaz, natomiast te ktore wybralem mieszcza sie w budzecie i beda to naprawde porzadne, zadbane i posiadajace nieprzecietne osiagi egzemplarze.

Forumowicz

Fiat Panda 1.1

Postprzez KoKo » 10 wrz 2010, 15:13

Jeszcze wtrące swoje 3 grosze. Colt ma w zasadzie 2 wady. 1 to dzwięk zamykania maski i drzwi. Dosłownie każdy kto to usłyszy mowi ze tak samo jest w wartburgu i ja również to zauważyłem, po prostu masakra, zwłaszcza maska :D a Drugi to niestety rdza. Auta niby są ocynkowane ale praktycznie każde jest zjedzone. Nie wiem czy jest to dzieki powypadkowej przeszłosci, ale jak szukalem dziewczynie wlasnie colta to obejrzalem 5 różnych i kazdy był zjedzony. A dodam tylko ze nie sępiłem i oglądalem tylko takie powyzej 4 tyś po dokładnej selekcji zdjęć. Oczywiście mowa o rocznikach 92 – 95. Efektem poszukiwań był zakup 323 BG. NIe udało mi sie nic znaleźć godnego zaufania. Nawet za 5,5 tys były pordzewiałe :( A szkoda bo to naprawde fajne auto i jak uda sie znaleźć ładnego to warto kupic
Była Mazda 323F BA GT, jest Volvo S40...
Forumowicz

Od: 23 mar 2009, 14:10
Auto: Volvo S40

Postprzez Grzyby » 10 wrz 2010, 16:18

Mako napisał(a):nabiera zupelnie nowego znaczenia

Niech Ci będzie.

Masz nudną służbówkę i usypiasz patrząc na podobne bez polotu.
Więc pisanie o "nijakości" nadwozia jako niezaprzeczalnej zalecie jest – sam przyznasz – mocno niespójne z resztą. O to mi chodziło.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Dawidoski » 10 wrz 2010, 16:19

Sry :P Pomyłka :D
Młody.
Forumowicz

Od: 29 mar 2008, 14:50
Auto: RX8!

Postprzez JohnnyB » 12 wrz 2010, 08:51

http://otomoto.pl/suzuki-baleno-C14969954.html

Mozę coś takiego ? Sam długo oglądałem się za Suzuki Baleno w hatchbacku, za tę kasę masz autko z klimą, żwawym silnikiem i zostajesz przy autach japońskich.
Wydaje mi się ze warto zerknąć na coś takiego.
Blenda, ładna felga, ciemna szybka i zacznie też dobrze wyglądać :)
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Borys » 12 wrz 2010, 10:40

Jak już Suzi to lepiej Swifta GTI, tylko gdzie takiego dostać...
Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 29 lip 2007, 00:00
Auto: Lancer

Postprzez Barthez » 12 wrz 2010, 12:42

mako – moze zrob pojedynek wszech czasow jak salet vs najman <lol> lylko wsrod mx3 czyli
brii vs Winetou
zalety: wiesz co kupujesz – auta legendy i wiesz kogo scigac w razie wtopy
przy colcie masz istna ruletke
Forumowicz

Od: 11 kwi 2005, 19:05
Auto: Jest

Postprzez mbydlinski » 12 wrz 2010, 18:54

JohnnyB napisał(a):Mozę coś takiego ?
Może nie?
JohnnyB napisał(a):Sam długo oglądałem się za Suzuki Baleno w hatchbacku
No to powodzenia NIEZŁY SZROT!
JohnnyB napisał(a):autko z klimą, żwawym silnikiem i zostajesz przy autach japońskich.
LOL??
KTÓRE TO AUTO Z ŻWAWYM SILNIKIEM BO NIE WIDZIAŁEM POD TYM LINKIEM ŻADNEGO.
Forumowicz

Od: 30 cze 2010, 22:18
Auto: MONDEO MK3 2.0TDCI 115KM + CHIP

Postprzez JohnnyB » 12 wrz 2010, 19:36

mbydlinski napisał(a): LOL??
KTÓRE TO AUTO Z ŻWAWYM SILNIKIEM BO NIE WIDZIAŁEM POD TYM LINKIEM ŻADNEGO.

Aukcja była przykładowa,
Chodziło po prostu o ten model auta,
A silnik 1,6 niecałe 100 km w takiej budzie w zupełności wystarczy do sprawnego poruszania się przy umiarkowanym zapotrzebowaniu na paliwo.

Poza tym mógłby Pan nie używać dużych liter, nie jest to kulturalne na forum.
..::Born To Rise Hell::..
Forumowicz

Od: 1 lip 2009, 21:27
Auto: Seat Leon ST '24 2.0 TDI DSG,
Jaguar XE '20 P250 AWD,

Postprzez Radek89 » 12 wrz 2010, 20:20

mbydlinski

uważaj , żeby Cię takie 100-konne auto nie zleszczyło na światłach :d Ja bym się nie zdziwił bardzo . . .
Forumowicz