dobór sprężyn sportowych tył.
Strona 1 z 1
Aa więc tak:p Kupiłem auto 2 lata temu w niemczech na obniżonym zawieszeniu. Z przodu jest sportowe a z tyłu niebezpieczna głupota zmniejszająca wysokośc auta przez obciecię sprężyn. Teraz mam problem z wymianą tyłu bo nie wiem o ile jest obniżone. Czy mógłby ktoś doradzić jak to zmierzyć i dobrać inne sportowe, lub czy osoba która zakładała sportowe mogłaby wysłać zdjęcie z boku auta i napisać o ile obniżył? Wtedy bym porównał do aktualnego i wymienił. Proszę o nie usuwanie tematu, ponieważ nie znalazłem podobnego.
Marcin
- Od: 23 wrz 2008, 17:58
- Auto: Mazda 323f BA 1998r. Special Edition 1.5 16V
A mógłbyś wysłać boczne zdjęcie auta?
Marcin
-30mm H&R

Twoje autko jest wyższe owiele z przodu. Ma ktoś wyżej tył niż u kolegi?
Marcin
Ja mam wyzej tyl ale to tez pewnie dlatego ze ona ma przed FL i ma wersje KF na to robi roznice, a po FL tak jakby byly wyzsze a fote jutro zrobie dzis juz za pozno na zdjecia...
- Od: 8 mar 2010, 19:20
- Auto: Mazda BA 323f 97' Z5 PB+LPG
Ford Focus 11' 1.6 tdci Titanium
spręzyn nie potrzebujesz mierzyc, poniewaz kupujesz je dedykowane pod model auta. KF ma inne spręzyny niz Z5 i BP. do wyboru masz:
– ori spręzyny
– obniżające o 30 – 50 mm [H&R, Jamex, MTS Technik, itp itp.]
Zapraszam do Ogłoszeń – popytaj czy ktos nie ma na sprzedaz lub wyszukaj w innym serwisie aukcyjnym. Tematy o spręzynach są w tym dziale, odpowiadaja na wszystkie Twoje pytania.
Temat uważam za wyczerpany i prosze moda o przeniesienie go do odpowiedniego działu lub połączenie z odpowiednim wątkiem.
Ps. Na pociętych spręzynach nie polecam jeździc.
– ori spręzyny
– obniżające o 30 – 50 mm [H&R, Jamex, MTS Technik, itp itp.]
Zapraszam do Ogłoszeń – popytaj czy ktos nie ma na sprzedaz lub wyszukaj w innym serwisie aukcyjnym. Tematy o spręzynach są w tym dziale, odpowiadaja na wszystkie Twoje pytania.
Temat uważam za wyczerpany i prosze moda o przeniesienie go do odpowiedniego działu lub połączenie z odpowiednim wątkiem.
Ps. Na pociętych spręzynach nie polecam jeździc.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Właśnie ja niechce jeździć na obciętych i dlatego chce kupić obniżające na tył. Przód mam sportowe i w bardzo dobrym stanie. Dlatego chciałbym zdjęcie tych co obniżali więc porównam do swojego i kupie takie na tył. Wiem że jest bardzo niska ale nie wiem ile.
Marcin
Dział Powitania/Nasze Mazdy. Tam możesz obejrzec obnizone BA przez wielu uzytkowników. Pamiętaj, że optycznie ciężko będzie stwierdzić, bo wpływ na "wysokośc auta" czy "szpary pomiędzy nadkolem a opona" ma także rozmiar felgi i opony. Najlepiej jak odszukasz jednak tematy o spręzynach, tam jest więcej uzytecznych informacji. Np H&R ma zielony kolor spręzyn do BA i tylko w jednym rozmiarze -35. Jamexy sa bodajże czerwone, itp.
Jakiś tam podpis Leszka :P
ok dzięki za informację. Wyśle ktoś swoją obniżoną?:)
Marcin
Pomoże ktoś?:(
Marcin
Sprawdź może na twoich sprężynach jest nazwa lub logo producenta, może i numer katalogowy( ja tak identyfikowałem swoje Eibachy) kod zaniosłem do sklepu motoryzacyjnego i wyszło, że mam -30. Poźniej tylko pozostanie dokupić taki sam tył ( według mnie najlepsza opcja). Pozdro
dzięki sprawdze:)
Marcin
Strona 1 z 1